کد خبر: ۱۳۷۷۹
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۳

درمان دیابت با نوشابه رژیمی!

​محققان اعلام کرده‌اند مطالعه روی شیرین‌کننده‌های مصنوعی که معمولا در نوشیدنی‌های رژیمی استفاده می‌شود، اثر غیرمنتظره‌ای بر سیستم ایمنی بدن آشکار کرده است.
درمان دیابت با نوشابه رژیمی!

درمان دیابت با نوشابه رژیمی!

مخاطب۲۴ : محققان اعلام کرده‌اند مطالعه روی شیرین‌کننده‌های مصنوعی که معمولا در نوشیدنی‌های رژیمی استفاده می‌شود، اثر غیرمنتظره‌ای بر سیستم ایمنی بدن آشکار کرده است.

 محققان مؤسسه فرانسیس کریک در لندن (Francis Crick Institute) دریافتند که مصرف مقدار زیادی سوکرالوز (شیرین‌کننده مصنوعی) باعث کاهش فعال شدن سلول‌های T - نوعی گلبول سفید - در موش‌ها می‌شود و در حالی که این ممکن است در ابتدا یک چیز نگران کننده به نظر برسد، دانشمندان از این یافته‌ها هیجان‌زده هستند.

اگر مشخص شود که شیرین‌کننده اثرات مشابهی در انسان دارد، می‌توان از آن برای درمان افراد مبتلا به اختلالات خودایمنی، از جمله بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۱ استفاده کرد.

بیماری‌های خودایمنی زمانی رخ می‌دهند که سیستم دفاعی داخلی بدن به جای محافظت از بدن، به طور تصادفی به بدن حمله می‌کند.

«کارن ووسدن»، محقق ارشد این مطالعه، می‌گوید: اگر این یافته‌های اولیه در افراد ثابت شود، روزی می‌توانند راهی برای محدود کردن برخی از اثرات مضر شرایط خودایمنی ارائه دهند.

محققان امیدوارند که یافته‌های آن‌ها بتواند به روش جدیدی برای استفاده از دوز‌های درمانی بسیار بالاتر سوکرالوز در بیماران منجر شود.

«اولیانا بلاگی»، یکی دیگر از محققان این مطالعه می‌گوید: ما نشان داده‌ایم که یک شیرین‌کننده متداول به نام سوکرالوز، یک مولکول کاملاً بی‌اثر نیست و تأثیر غیرمنتظره‌ای بر سیستم ایمنی دارد. ما مشتاقیم تا بررسی کنیم که آیا انواع یا فرآیند‌های سلولی دیگری وجود دارد که به طور مشابه تحت تاثیر این شیرین‌کننده قرار گیرد. انسان‌هایی که مقادیر طبیعی یا نسبتاً زیاد سوکرالوز مصرف می‌کنند، در معرض سطوح به دست آمده در مطالعه قرار نخواهند گرفت. دوز‌های آزمایش‌شده در محدوده مصرف توصیه شده بود، اما معادل نوشیدن حدود ۳۰ فنجان قهوه شیرین در روز یا ۱۰ قوطی نوشیدنی گازدار رژیمی است.

سوکرالوز یک شیرین‌کننده مصنوعی حدود ۶۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر است و معمولا در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. با این حال، اثرات آن بر بدن هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

نتایج این مطالعه اثرات مضر سوکرالوز برای انسان را نشان نمی‌دهد، بنابراین لازم نیست برای جلوگیری از آن به تغییر رژیم غذایی خود فکر کنید.

یافته‌های این مطالعه در مجله «Nature» منتشر شد.

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه! کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه!
میلیاردر سوئدی ۷۶ میلیون دلار برای ساخت ۴۰۰ مدرسه و یک پرورشگاه در غزه اختصاص داد
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات
پس از شنیده شدن صدای چهار انفجار از منطقه نظامی پارچین، فرمانده سپاه ثامن‌الحجج پاکدشت اعلام کرد این صداها مربوط به عملیات امحای کنترل‌شده مهمات غیرقابل استفاده بوده و ارتباطی با حادثه یا رویداد دیگری نداشته است.