کد خبر: ۱۳۷۷۹
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۳

درمان دیابت با نوشابه رژیمی!

​محققان اعلام کرده‌اند مطالعه روی شیرین‌کننده‌های مصنوعی که معمولا در نوشیدنی‌های رژیمی استفاده می‌شود، اثر غیرمنتظره‌ای بر سیستم ایمنی بدن آشکار کرده است.
درمان دیابت با نوشابه رژیمی!

درمان دیابت با نوشابه رژیمی!

مخاطب۲۴ : محققان اعلام کرده‌اند مطالعه روی شیرین‌کننده‌های مصنوعی که معمولا در نوشیدنی‌های رژیمی استفاده می‌شود، اثر غیرمنتظره‌ای بر سیستم ایمنی بدن آشکار کرده است.

 محققان مؤسسه فرانسیس کریک در لندن (Francis Crick Institute) دریافتند که مصرف مقدار زیادی سوکرالوز (شیرین‌کننده مصنوعی) باعث کاهش فعال شدن سلول‌های T - نوعی گلبول سفید - در موش‌ها می‌شود و در حالی که این ممکن است در ابتدا یک چیز نگران کننده به نظر برسد، دانشمندان از این یافته‌ها هیجان‌زده هستند.

اگر مشخص شود که شیرین‌کننده اثرات مشابهی در انسان دارد، می‌توان از آن برای درمان افراد مبتلا به اختلالات خودایمنی، از جمله بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۱ استفاده کرد.

بیماری‌های خودایمنی زمانی رخ می‌دهند که سیستم دفاعی داخلی بدن به جای محافظت از بدن، به طور تصادفی به بدن حمله می‌کند.

«کارن ووسدن»، محقق ارشد این مطالعه، می‌گوید: اگر این یافته‌های اولیه در افراد ثابت شود، روزی می‌توانند راهی برای محدود کردن برخی از اثرات مضر شرایط خودایمنی ارائه دهند.

محققان امیدوارند که یافته‌های آن‌ها بتواند به روش جدیدی برای استفاده از دوز‌های درمانی بسیار بالاتر سوکرالوز در بیماران منجر شود.

«اولیانا بلاگی»، یکی دیگر از محققان این مطالعه می‌گوید: ما نشان داده‌ایم که یک شیرین‌کننده متداول به نام سوکرالوز، یک مولکول کاملاً بی‌اثر نیست و تأثیر غیرمنتظره‌ای بر سیستم ایمنی دارد. ما مشتاقیم تا بررسی کنیم که آیا انواع یا فرآیند‌های سلولی دیگری وجود دارد که به طور مشابه تحت تاثیر این شیرین‌کننده قرار گیرد. انسان‌هایی که مقادیر طبیعی یا نسبتاً زیاد سوکرالوز مصرف می‌کنند، در معرض سطوح به دست آمده در مطالعه قرار نخواهند گرفت. دوز‌های آزمایش‌شده در محدوده مصرف توصیه شده بود، اما معادل نوشیدن حدود ۳۰ فنجان قهوه شیرین در روز یا ۱۰ قوطی نوشیدنی گازدار رژیمی است.

سوکرالوز یک شیرین‌کننده مصنوعی حدود ۶۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر است و معمولا در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. با این حال، اثرات آن بر بدن هنوز به طور کامل شناخته نشده است.

نتایج این مطالعه اثرات مضر سوکرالوز برای انسان را نشان نمی‌دهد، بنابراین لازم نیست برای جلوگیری از آن به تغییر رژیم غذایی خود فکر کنید.

یافته‌های این مطالعه در مجله «Nature» منتشر شد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وعده‌های دنیامالی را جدی نگیرید! وعده‌های دنیامالی را جدی نگیرید!
هنوز تاریخ قطعی و دقیق برای آغاز لیگ‌برتر اعلام نشده که چالش تیم‌ها برای برگزاری بازی‌های خانگی‌شان شروع شده است. ورزشگاه آزادی همچنان در حال بازسازی است و وزیر ورزش هم صرفاً به اعلام تاریخی که نزدیک نیست، بسنده می‌کند.
شاید یاران پزشکیان اکنون به مخالفان او تبدیل شده باشند شاید یاران پزشکیان اکنون به مخالفان او تبدیل شده باشند
دو چهره سیاسی اصولگرا از اقدامات تندرو‌ها علیه مسعود پزشکیان انتقاد کردند و آن را کاری نامناسب دانستند.
لامین یامال وارث مسی لامین یامال وارث مسی
لامین یامال با حضور در کنار خوان لاپورتا، رئیس باشگاه بارسلونا، ‏پیراهن شماره ۱۰ بارسا را از او دریافت کرد. ‏
بازیکن لالیگا در تبریز توپ می‌زند بازیکن لالیگا در تبریز توپ می‌زند
مدافع فصل گذشته الاوس به تیم تراکتور پیوست.
دسترسی به اطلاعات حق همه مردم است، نه یک طبقه خاص دسترسی به اطلاعات حق همه مردم است، نه یک طبقه خاص
رئیس جمهور به ماجرای اینترنت طبقاتی واکنش نشان داد و تصریح کرد: دسترسی به اطلاعات آزاد حق همه مردم است، نه یک طبقه خاص. دولت موظف و مصمم است اینترنت آزاد، باکیفیت و فراگیر فراهم کند. مصوبه اخیر شورایعالی فضای مجازی برای حمایت از اقتصاد دیجیتال بود، نه محدودسازی.
بعد از سوپرمن؛ ۹ فیلم بعدی کمپانی DC را بشناسید! بعد از سوپرمن؛ ۹ فیلم بعدی کمپانی DC را بشناسید!
فیلم «سوپرمن» به‌عنوان آغازگر فاز جدید کمپانی DC، با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه شده و حالا طرفداران مشتاقانه منتظر ادامه ماجرا هستند. از سوپرگرل و بتمن تا واندر وومن و حتی ضدقهرمان‌هایی مثل دث‌استروک و بین، این کمپانی برنامه‌ای بلندپروازانه با ۹ فیلم تاییدشده برای ساخت یک دنیای سینمایی منسجم در پیش دارد.
صدا و سیمای ملی یا شبکه های جبلی و جلیلی و رجبی! صدا و سیمای ملی یا شبکه های جبلی و جلیلی و رجبی!
بخشی از جامعه ما، ازجمله روشنفکران و مردم عادی، می‌دانند که آن‌چه از برخی تلویزیون‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان پخش می‌شود به چه میزان اغراق‌شده و ضدملی است. با این حال استدلال و تحلیل‌های آنها، جدا از عملکرد سوگیرانه‌شان، بعضا بسیار واقع‌گرایانه‌تر از صداوسیماست. به همین دلیل است که این رسانه‌ها توانسته‌اند به افکار عمومی ایران راه پیدا کنند.
برگزیده
ملت و ملی پرتکرارترین کلمات در سخنرانی امروز رهبر ملت و ملی پرتکرارترین کلمات در سخنرانی امروز رهبر
تحلیل متن خبر منتشره از بیانات امروز رهبر معظم انقلاب، از تاکید جدی ایشان روی کلیدواژه‌های مهم حکایت می‌کند.
فشار مهاجران افغان بر شبکه بهداشت فشار مهاجران افغان بر شبکه بهداشت
در هفته‌های اخیر، موج بازگشت اجباری مهاجران افغان از ایران به افغانستان ابعاد کم‌سابقه‌ای یافته است؛ روندی که هم نگرانی نهاد‌های بین‌المللی مانند یونیسف و سازمان جهانی مهاجرت را برانگیخته و هم واکنش‌های داخلی را نسبت به ظرفیت‌پذیری ایران در قبال مهاجرت غیرقانونی برانگیخته است.
دسترسی به اطلاعات حق همه مردم است، نه یک طبقه خاص دسترسی به اطلاعات حق همه مردم است، نه یک طبقه خاص
رئیس جمهور به ماجرای اینترنت طبقاتی واکنش نشان داد و تصریح کرد: دسترسی به اطلاعات آزاد حق همه مردم است، نه یک طبقه خاص. دولت موظف و مصمم است اینترنت آزاد، باکیفیت و فراگیر فراهم کند. مصوبه اخیر شورایعالی فضای مجازی برای حمایت از اقتصاد دیجیتال بود، نه محدودسازی.
صفحه خبر بالای تصاویر