کد خبر: ۱۳۶۹۱
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۶
دکتر علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی مس در مجمع فوق العاده تاکید کرد:

فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه معدن، نصب‌العین شرکت مس است

مقام معظم رهبری در سال جاری چندین بار در فرمایشات‌شان به بخش معدن اشاره داشتند، ما نیز به عنوان یکی از فعالان اصلی بخش معدن و در حوزه مس فرمایش ایشان را نصب‌العین قرار دادیم.
فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه معدن، نصب‌العین شرکت مس است

فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه معدن، نصب‌العین شرکت مس است/ ثبت ۱۹۳ هزار متر حفاری اکتشافی برای نخستین بار در تاریخ فعالیت‌های شرکت مس

مخاطب 24:دکتر علی رستمی با بیان این مطلب افزود: کشور ایران روی کمربند جهانی مس قرار گرفته است که یکی از سه کمربند اصلی مس در دنیا به شمار می‌آید. این کمربند از شمال غربی تا جنوب شرقی کشور امتداد یافته است که شامل استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، تهران، قزوین، زنجان، مرکزی، سمنان، اصفهان، کردستان، کرمان، یزد، خراسان رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان می‌شود.

*صعود ایران به رتبه پنجم برترین دارندگان ذخایر مس
وی در همین راستا ادامه داد: بیش از ۱۹ میلیارد تن ماده معدنی مس در کشور وجود دارد و از این حیث ایران در رتبه پنجم ذخایر مس جهان قرار گرفته است؛ در حالی که تا سال گذشته این رتبه در اختیار آمریکا بود و ما توانستیم با توسعه اکتشافات در سال جاری، جای این کشور در رتبه پنجم را بگیریم. همچنین از لحاظ تولید کنسانتره در رتبه چهاردهم و در زمینه تولید کاتد در مقام هفدهم جهانی قرار گرفته‌ایم؛ این در حالی است که ذخایر عظیمی از مس را در اختیار داریم و بنابراین به این نتیجه می‌رسیم که به موازات توسعه اکتشاف، باید میزان تولید را هم افزایش دهیم.
رستمی در ادامه به عملکرد شرکت ملی مس در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، ۱۳۰ هزار متر حفاری اکتشافی توسط شرکت ملی مس انجام شد؛ در حالی که تا پایان ۱۱ ماه امسال، بیش از ۱۹۳ هزار متر حفاری اکتشافی انجام داده‌ایم. ضمن اینکه این شرکت در سال جاری، ۳۰ دستگاه حفاری مالکیتی در اختیار گرفته است و امسال موفق به ثبت سفارش و ساخت داخل ۳۰ دستگاه دیگر نیز شده‌ایم. در سال جاری، نخستین آزمایشگاه جامع معدن و صنایع معدنی در منطقه شمال غرب کشور را با همکاری دانشگاه تبریز افتتاح کردیم. راه‌اندازی آزمایشگاه جامع معدن و صنایع معدنی در منطقه جنوب شرق نیز با همکاری دانشگاه شهید باهنر در دستور کار مجموعه قرار گرفته است.

*در تولید کاتد، ۷ درصد از برنامه امسال جلوتر هستیم
وی در خصوص عملکرد این شرکت در حوزه تولید طی ۱۱ ماهه امسال، عنوان کرد: تولید کاتد شرکت ملی مس در ۱۱ ماهه امسال، به ۲۷۲ هزار و ۴۹۵ تن رسید که این میزان ۷ درصد از برنامه تولید جلوتر بوده و بیشتر از سال قبل است. این در حالیست که بیش از ۱۳۰ هزار تن قراضه مس کمتر تامین شده است. همچنین این شرکت با تولید یک میلیون و ۱۳۳ هزار و ۲۹۳ تن کنسانتره مس، ۷ درصد از برنامه تولید جلوتر و بیشتر از سال قبل است. میزان تولید اسیدسولفوریک شرکت ملی مس تا پایان بهمن ماه امسال، ۸۲۶ هزار و ۳۲۲ تن بوده که این میزان ۲۸ درصد از برنامه تولید فراتر است. برنامه استخراج شرکت ملی مس در سال جاری، ۱۷۰ هزار و ۹۲۴ تن بود که توانستیم با ثبت ۲۰۶ هزار و ۸۴۷ تن استخراج طی ۱۱ ماه امسال، ۲۱ درصد بیشتر از برنامه استخراج داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بیان کرد: این رکورد‌ها در حالی در شرکت ملی مس به ثبت رسیده است که در سال جاری، دو بار با قطعی برق در فصل‌های تابستان و زمستان مواجه شدیم.
رستمی ضمن اشاره به عملکرد این شرکت در حوزه فروش طی ۱۱ ماه سال جاری، ابراز کرد: علی رغم کاهش LEM در سال جاری به نسبت سال قبل در فروش داخلی با رشد ۳۷ درصدی مواجه شدیم و در مجموع افزایش ۱۵ درصدی فروش شرکت را طی این مدت به ثبت رساندیم.

*تولید یک میلیون تن کاتد در افق ۱۴۰۶
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت تولید یک میلیون تن کاتد تا سال ۱۴۰۶ در برنامه نهضت پیشرفت و تحول صنعت مس ایران، یادآور شد: بدون شک این مهم منجر به افزایش درآمد ارزی و توسعه اشتغال‌زایی خواهد شد. سرمایه‌گذاری لازم برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای تا سال ۱۴۰۶ در برنامه نهضت پیشرفت و تحول صنعت مس ایران بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

*هیچ صنعتی مانند مس سودآور نیست
رستمی با بیان اینکه هیچ کدام از فلزات پایه قابل مقایسه با فلز سرخ نیستند، خاطرنشان کرد: با تحلیل و بررسی حاشیه سود مس در مقایسه با فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که صنعت مس از بیشترین مزیت جهت سرمایه‌گذاری و توسعه در کشور برخوردار است. ضمن اینکه بهترین متخصصان غرب آسیا در حوزه‌های معدنی و فنی و مهندسی مرتبط با صنعت مس، در شرکت ملی صنایع مس ایران جذب و مشغول به‌کار شده‌اند که این مسئله نیز یکی دیگر از مزایای صنعت مس نسبت به سایر صنایع محسوب می‌شود.
در پایان این مجمع، افزایش سرمایه ۵۰ درصدی شرکت ملی صنایع مس ایران از محل سود انباشته به تصویب سهام‌داران رسید. با این مصوبه، سرمایه شرکت ملی مس از مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

 
captcha
آخرین اخبار
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.