کد خبر: ۱۳۶۹۱
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۶
دکتر علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی مس در مجمع فوق العاده تاکید کرد:

فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه معدن، نصب‌العین شرکت مس است

مقام معظم رهبری در سال جاری چندین بار در فرمایشات‌شان به بخش معدن اشاره داشتند، ما نیز به عنوان یکی از فعالان اصلی بخش معدن و در حوزه مس فرمایش ایشان را نصب‌العین قرار دادیم.
فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه معدن، نصب‌العین شرکت مس است

فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه معدن، نصب‌العین شرکت مس است/ ثبت ۱۹۳ هزار متر حفاری اکتشافی برای نخستین بار در تاریخ فعالیت‌های شرکت مس

مخاطب 24:دکتر علی رستمی با بیان این مطلب افزود: کشور ایران روی کمربند جهانی مس قرار گرفته است که یکی از سه کمربند اصلی مس در دنیا به شمار می‌آید. این کمربند از شمال غربی تا جنوب شرقی کشور امتداد یافته است که شامل استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، تهران، قزوین، زنجان، مرکزی، سمنان، اصفهان، کردستان، کرمان، یزد، خراسان رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان می‌شود.

*صعود ایران به رتبه پنجم برترین دارندگان ذخایر مس
وی در همین راستا ادامه داد: بیش از ۱۹ میلیارد تن ماده معدنی مس در کشور وجود دارد و از این حیث ایران در رتبه پنجم ذخایر مس جهان قرار گرفته است؛ در حالی که تا سال گذشته این رتبه در اختیار آمریکا بود و ما توانستیم با توسعه اکتشافات در سال جاری، جای این کشور در رتبه پنجم را بگیریم. همچنین از لحاظ تولید کنسانتره در رتبه چهاردهم و در زمینه تولید کاتد در مقام هفدهم جهانی قرار گرفته‌ایم؛ این در حالی است که ذخایر عظیمی از مس را در اختیار داریم و بنابراین به این نتیجه می‌رسیم که به موازات توسعه اکتشاف، باید میزان تولید را هم افزایش دهیم.
رستمی در ادامه به عملکرد شرکت ملی مس در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، ۱۳۰ هزار متر حفاری اکتشافی توسط شرکت ملی مس انجام شد؛ در حالی که تا پایان ۱۱ ماه امسال، بیش از ۱۹۳ هزار متر حفاری اکتشافی انجام داده‌ایم. ضمن اینکه این شرکت در سال جاری، ۳۰ دستگاه حفاری مالکیتی در اختیار گرفته است و امسال موفق به ثبت سفارش و ساخت داخل ۳۰ دستگاه دیگر نیز شده‌ایم. در سال جاری، نخستین آزمایشگاه جامع معدن و صنایع معدنی در منطقه شمال غرب کشور را با همکاری دانشگاه تبریز افتتاح کردیم. راه‌اندازی آزمایشگاه جامع معدن و صنایع معدنی در منطقه جنوب شرق نیز با همکاری دانشگاه شهید باهنر در دستور کار مجموعه قرار گرفته است.

*در تولید کاتد، ۷ درصد از برنامه امسال جلوتر هستیم
وی در خصوص عملکرد این شرکت در حوزه تولید طی ۱۱ ماهه امسال، عنوان کرد: تولید کاتد شرکت ملی مس در ۱۱ ماهه امسال، به ۲۷۲ هزار و ۴۹۵ تن رسید که این میزان ۷ درصد از برنامه تولید جلوتر بوده و بیشتر از سال قبل است. این در حالیست که بیش از ۱۳۰ هزار تن قراضه مس کمتر تامین شده است. همچنین این شرکت با تولید یک میلیون و ۱۳۳ هزار و ۲۹۳ تن کنسانتره مس، ۷ درصد از برنامه تولید جلوتر و بیشتر از سال قبل است. میزان تولید اسیدسولفوریک شرکت ملی مس تا پایان بهمن ماه امسال، ۸۲۶ هزار و ۳۲۲ تن بوده که این میزان ۲۸ درصد از برنامه تولید فراتر است. برنامه استخراج شرکت ملی مس در سال جاری، ۱۷۰ هزار و ۹۲۴ تن بود که توانستیم با ثبت ۲۰۶ هزار و ۸۴۷ تن استخراج طی ۱۱ ماه امسال، ۲۱ درصد بیشتر از برنامه استخراج داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بیان کرد: این رکورد‌ها در حالی در شرکت ملی مس به ثبت رسیده است که در سال جاری، دو بار با قطعی برق در فصل‌های تابستان و زمستان مواجه شدیم.
رستمی ضمن اشاره به عملکرد این شرکت در حوزه فروش طی ۱۱ ماه سال جاری، ابراز کرد: علی رغم کاهش LEM در سال جاری به نسبت سال قبل در فروش داخلی با رشد ۳۷ درصدی مواجه شدیم و در مجموع افزایش ۱۵ درصدی فروش شرکت را طی این مدت به ثبت رساندیم.

*تولید یک میلیون تن کاتد در افق ۱۴۰۶
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت تولید یک میلیون تن کاتد تا سال ۱۴۰۶ در برنامه نهضت پیشرفت و تحول صنعت مس ایران، یادآور شد: بدون شک این مهم منجر به افزایش درآمد ارزی و توسعه اشتغال‌زایی خواهد شد. سرمایه‌گذاری لازم برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای تا سال ۱۴۰۶ در برنامه نهضت پیشرفت و تحول صنعت مس ایران بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

*هیچ صنعتی مانند مس سودآور نیست
رستمی با بیان اینکه هیچ کدام از فلزات پایه قابل مقایسه با فلز سرخ نیستند، خاطرنشان کرد: با تحلیل و بررسی حاشیه سود مس در مقایسه با فولاد، آلومینیوم، سرب و روی، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که صنعت مس از بیشترین مزیت جهت سرمایه‌گذاری و توسعه در کشور برخوردار است. ضمن اینکه بهترین متخصصان غرب آسیا در حوزه‌های معدنی و فنی و مهندسی مرتبط با صنعت مس، در شرکت ملی صنایع مس ایران جذب و مشغول به‌کار شده‌اند که این مسئله نیز یکی دیگر از مزایای صنعت مس نسبت به سایر صنایع محسوب می‌شود.
در پایان این مجمع، افزایش سرمایه ۵۰ درصدی شرکت ملی صنایع مس ایران از محل سود انباشته به تصویب سهام‌داران رسید. با این مصوبه، سرمایه شرکت ملی مس از مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ
ایلان ماسک و شرکت فضایی اسپیس‌ایکس طرحی بلندپروازانه را برای گسترش اینترنت ماهواره‌ای به مریخ آغاز کرده‌اند؛ طرحی که می‌تواند مسیر سکونت انسان در این سیاره را هموار کند.
کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟ کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟
پیاز یکی از پرمصرف‌ترین سبزیجات در آشپزخانه‌های ایرانی است. اما همیشه این پرسش مطرح می‌شود که میان پیاز سفید و پیاز قرمز، کدام‌یک از نظر مواد مغذی و خواص سلامتی برتری دارد؟
هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد! هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد!
موزه هنر‌های معاصر تهران میزبان نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری است؛ هنرمندی که تماشاگر را به سادگی یک شعر و به عمق یک لحن دعوت می‌کند.
گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن
دیپلمات‌های ارشد گروه ۷ در جنوب ایالت آنتاریو گرد هم می‌آیند تا درباره مسائل اقتصادی، تجاری و دفاعی بحث کنند؛ این نشست در بحبوحه تنش با واشنگتن برگزار می‌شود.
پیشروی روسیه در زاپوریژیا؛ عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از سه منطقه پیشروی روسیه در زاپوریژیا؛ عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از سه منطقه
مقامات اوکراینی از تصرف سه منطقه در استان زاپوریژیا توسط نیرو‌های روسی خبر داده و با تأکید بر شدت درگیری‌ها اعلام کردند که اوضاع میدانی «بسیار دشوار» است.
بحران خرس‌ها؛ آزمونی برای دولت تازه‌کار ژاپن بحران خرس‌ها؛ آزمونی برای دولت تازه‌کار ژاپن
موج حملات خرس‌ها در شمال ژاپن با مرگ و مجروحیت ده‌ها نفر، دولت تازه‌کار این کشور را با بحرانی جدی روبه‌رو کرده و موجب ورود ارتش و نیرو‌های ویژه برای مهار این تهدید شده است.
آخرین وضعیت طرح بیمه رانندگان در مجلس آخرین وضعیت طرح بیمه رانندگان در مجلس
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از آماده‌سازی نهایی طرح بیمه رانندگان در کمیسیون مشترک خبر داد و گفت همه رانندگان حمل بار و مسافر به‌زودی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر