کد خبر: ۱۳۳۴۵
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۷

پشه آئدس برای محیط خطری ندارد

رئیس مرکز توسعه سلامت کیش از شناسایی پشه آئدس که مانند حشرات و آفات جزو محیط محسوب می‌شوند از بی خطر بودن این پشه خبر داد.
پشه آئدس برای محیط خطری ندارد

پشه آئدس برای محیط خطری ندارد

به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش :دکتر محمدرضا رضانیا، گفت: پشه آئدس در سال‌های متمادی در جنوب کشور از جمله خوزستان، بوشهر و در استان هرمزگان نیز از سال ۹۸ مواردی شناسایی شده که به تدریج در شهر‌های مختلف استان صید شدند.

به گفته رضانیا، هفته گذشته در چند جزیره خلیج فارس این پشه صید شد، در جزیره کیش هم پس از این که بندر چارک اعلام آمادگی کرد در یک نقطه جزیره توانستیم این پشه را صید کنیم.

وی اظهار داشت: این پشه به خودی خود خطرناک نیست و جزو محیط محسوب می‌شود و تنها در صورتی خطرناک است که کسی ناقل بیماری مانند "تب دنگی، چیکن گونیا و تب زیکا" باشد که این پشه بتواند آن را به سایر افراد انتقال دهد.

دکتر محمدرضا رضانیا با تاکید بر این که پشه آئدس خطری برای محیط ندارد، عنوان کرد: این بیماری‌ها خود به خود از انسان به انسان قابل انتقال نیستند جز زیکا که از طریق تماس‌های جنسی منتقل می‌شود.

رضانیا با بیان این که بیمار ناقلی تا به امروز در استان هرمزگان شناسایی نشده و در صورتی که بیمار ناقلی وارد منطقه شد باید اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار خود قرار دهیم.

وی در تکمیل سخنان خود از عملیات مه پاشی در سه دوره ده روزه که سموم آن کاملا برای انسان بی خطر است، خبر داد و اظهار داشت: نخستین و مهمترین اقدامات پیشگیرانه جلوگیری از تجمع آب‌های راکد است.

رئیس مرکز توسعه سلامت کیش، افزود: افراد باید در محیط‌های زندگی و کاری با مدیریت صحیح از آب‌های راکد که در یک جا جمع می‌شوند جلوگیری کنند تا زمینه تخم ریزی و تکثیر پشه آئدس ایجاد نشود.

دکتر محمدرضا رضانیا "بهسازی محیط مانند جمع آوری به موقع زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی و عدم وجود لاستیک‌های فرسوده" در محیط را گامی دیگر و موثر در این زمینه عنوان کرد.

رضانیا خاطر نشان کرد: پشه آئدس همچون سایر حشرات و آفات جزو محیط است و از نقطه‌ای به نقطه دیگر منتقل می‌شوند.

 
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
چند رسانه ای
کشف ابزار‌های عظیم آشولی در هرمزگان کشف ابزار‌های عظیم آشولی در هرمزگان
در یکی از مهم‌ترین اکتشافات باستان‌شناسی دهه اخیر ایران، باستان‌شناسان در محوطه «دهتل» واقع در غرب استان هرمزگان موفق به شناسایی مجموعه‌ای پیچیده از ابزار‌های سنگی متعلق به دوران پارینه‌سنگی شدند؛ کشفی که می‌تواند مسیر‌های مهاجرت انسان‌های اولیه از آفریقا به آسیا را بازتعریف کند و جایگاه راهبردی سواحل شمالی خلیج فارس را در این فرآیند تاریخی به تصویر بکشد.
شمار جان‌باختگان شناسایی شده تاکنون به ۳۳ نفر رسیده است شمار جان‌باختگان شناسایی شده تاکنون به ۳۳ نفر رسیده است
مجتبی قهرمانی امروز با تسلیت مجدد به خانواده‌های جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس و آرزوی بهبودی مصدومان این حادثه اعلام کرد: دستگاه قضایی استان هرمزگان با همکاری اداره کل پزشکی قانونی استان هرمزگان و فراجا تمام سعی خود را برای تعیین وضعیت مفقودان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس مصروف داشته و با تمام توان و بسیج امکانات برای شناسایی هویت پیکر‌های جان‌باختگان این حادثه تلخ اقدام کرده است.
انفجار در اسکله شهید رجایی انفجار در اسکله شهید رجایی
انفجار بزرگی روز شنبه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) در «اسکله شهید رجایی» بندرعباس به وقوع پیوست. هنوز اطلاعات دقیقی درباره علت حادثه و میزان خسارات احتمالی منتشر نشده است.