کد خبر: ۱۲۸۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲

توله یوز «ایران» اردیبهشت ۱۴۰۲ به دنیا می‌آید

پس از فرآیند رشد و نمو جنین در رحم یوزپلنگ مادر و ایجاد شرایط طبیعی در اردیبهشت‌ماه شاهد به دنیا آمدن توله این یوزپلنگ خواهیم بود.
توله یوز «ایران» اردیبهشت ۱۴۰۲ به دنیا می‌آید

توله یوز «ایران» اردیبهشت ۱۴۰۲ به دنیا می‌آید

مخاطب 24:مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: «ایران» تنها یوزپلنگ ماده سایت تکثیر در اسارت پارک ملی توران بیارجمند شاهرود توله یوز خود را اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به دنیا می‌آورد.

به گزارش ایرنا، بهرامعلی ظاهری عصر جمعه در حاشیه تور رسانه‌ای جمعی از خبرنگاران در سایت پارک ملی توران افزود: پنجم بهمن ماه جفت‌گیری موفق یوزپلنگ «ایران» با یوز نر «فیروز» به ثبت رسید.

وی با اشاره به اینکه مدت زمان دوره بارداری یوزپلنگ‌ها ۹۰ تا ۹۵ روز است، ابراز کرد: پس از فرآیند رشد و نمو جنین در رحم یوزپلنگ مادر و ایجاد شرایط طبیعی در اردیبهشت‌ماه شاهد به دنیا آمدن توله این یوزپلنگ خواهیم بود.

یوزپلنگ ماده «تلخاب» در منطقه توران مشاهده شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از ثبت مشاهده یوزپلنگ ماده «تلخاب» طی چند روز گذشته خبر داد و گفت: توله یوز «تلخاب»، «تلما» و چهار توله آن نیز تابستان امسال در پارک ملی توران مستند و به ثبت رسید.

ظاهری مشاهده این یوزپلنگ‌ها را نشانه پویایی زیستگاه توران خواند و اظهار کرد: تمامی دستاورد‌ها و سیر تکاملی این زیستگاه حاصل تلاش محیط‌بانان، همراهی مردم و سازمان‌های مردم نهاد و طبیعت دوست است.

وی با بیان اینکه در سایت تکثیر در اسارت پارک ملی توران هم اکنون یک یوز مادر زایا «ایران»، یوز نر «فیروز» و یک یوز پیر بالای ۱۴ سال «دلبر» نگهداری می‌شوند، افزود: ۲ توله یوز ماده «آذر» و «توران» که چند ماه قبل از طبیعت گرفته شدند، ۲۰ بهمن ماه به این مجموعه اضافه شدند.

حال «آذر» و «توران» پس از انتقال به سایت پارک ملی توران خوب است
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان ادامه داد: شرایط این ۲ توله یوزپلنگ پس از انتقال به سایت توران از لحاظ تغذیه، جنب و جوش، حرکات جسمانی و رشد اندام‌ها متناسب است.

ظاهری با بیان اینکه طی شبانه روز منطقه به وسیله دوربین‌های مداربسته به صورت برخط پایش می‌شود، افزود: پایش ۲۰ هکتار محوطه پیرامون سایت و همچنین ۶۸۱ هکتار محوطه نگهداری طعمه این گربه‌سان به طور دائم در دستور کار محیط‌بانان است.

وی با اشاره به اینکه حضور این گونه حیوانی در داخل زیستگاه نیازمند تامین امنیت، تغذیه و منابع آبی است، ابراز کرد: آموزش و آگاه سازی مردم در راستای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی در دستور کار این اداره قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان ادامه داد: لایروبی چشمه‌ها، جلوگیری از ارتباط مستقیم بین حیوانات حیات وحش و دام‌های اهلی با هدف کاهش انتقال بیماری‌های مشترک و ضدعفونی کردن آبشخور‌ها به طور مستمر انجام می‌شود.

ظاهری از تأمین و توزیع ۱۰۰ تن علوفه برای زیستگاه‌های حیات وحش طعمه یوزپلنگ‌ها در منطقه توران طی یکسال گذشته خبر داد و گفت: هزینه بخشی از این علوفه‌ها را خیران و طبیعت دوستان پرداخت کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یوزپلنگ جزو گربه‌سانان محسوب می‌شود و گربه‌سانان امکان زادآوری ۲ بار در سال را دارند.

یوزپلنگ دوره بارداری سه ماه دارد و معمولا فصل‌هایی که رطوبت هوا بیشتر است برای جفت‌گیری این گونه ارزشمند مناسب است و بر پایه تحقیقات انجام شده دی و بهمن بهترین ماه‌های سال برای جفت‌گیری یوزپلنگ آسیایی است که پس از ۹۰ روز معمولا در اردیبهشت ماه توله به دنیا می‌آید.

براساس تحقیقات انجام شده یوزپلنگ جزو پستانداران چندهمسری است و یوزپلنگ آسیایی از ۲ تا سه سالگی بالغ شده و تا هشت سالگی قدرت زادآوری دارد و نوع زایش یوزپلنگ آسیایی چندقلوزایی است.

یوزپلنگ ایرانی در فهرست اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست قرار دارد، به معنای اینکه گونه‌ای در خطر انقراض است، حدود ٢ هزار سال پیش یوز‌ها در بیشتر نقاط آسیا حضور داشتند، اما اکنون منحصر به نواحی بیابانی ایران شده اند.

طبق گزارش‌ها، ایران از دهه ۱۹۷۰ به عنوان تنها زیستگاه یوزپلنگ آسیایی شناخته شده است، از این رو به آن یوزپلنگ ایرانی نیز می‌گویند.

در زمان حاضر یوزپلنگ آسیایی، ایران و بخش‌هایی از استان سمنان را خانه امن خود یافته و اکنون متخصصان بومی در سایت تکثیر در اسارت و ارتقای امنیت پارک ملی توران تغییر سرنوشت یوزپلنگ از خطر انقراض را دنبال می‌کنند.

یوزپلنگ به عنوان سریع‌ترین گونه جانوری بر روی کره خاکی است که با خط و خال‌های سیاه روی صورت و پوستش شناخته می‌شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد
با تأیید رسمی اتحادیه جهانی کشتی و پس از اثبات دوپینگ دو ملی‌پوش روس، تیم ملی کشتی آزاد ایران به‌عنوان قهرمان رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ لاس‌وگاس معرفی شد.
مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی
مرگ صفر گلردی، خواننده محبوب مازندرانی، که سال گذشته در خانه‌اش رخ داد، وارد مرحله تازه‌ای شد. همسر دوم و دختر او به اتهام قتل عمد بازداشت شده‌اند.
افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی
در حالی که هنوز علت دقیق مرگ صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی تیم الاهلی قطر مشخص نشده، ویتالی پاپازوف بازیکن روس این تیم با اشاره به جزئیات تازه، از نکات مشکوکی در جریان این حادثه سخن گفت.
جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تغییرات جزئی در اجرای کالابرگ الکترونیکی آبان‌ماه خبر داد و اعلام کرد که دهک‌های مشمول همان هفت دهک قبلی خواهند بود، اما تعداد اقلام مشمول به ۱۱ قلم کاهش می‌یابد.
شروط بازگشایی تلگرام در ایران شروط بازگشایی تلگرام در ایران
منابع آگاه از ارائه فهرستی از شروط از سوی تیم مذاکره‌کننده ایرانی به مدیران تلگرام خبر داده‌اند؛ شروطی که در صورت پذیرش آنها، احتمال رفع فیلتر این پیام‌رسان در کشور وجود دارد.
رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد
منابع دیپلماتیک در تهران به نقل از رسانه‌های عراقی مدعی شدند که ایالات متحده از طریق عمان پیامی برای ایران ارسال کرده است؛ پیامی که به احتمال زیاد با هدف ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای پس از ماه‌ها توقف فرستاده شده است.
مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند
مردم انتظار تغییر داشتند، اما دولت وفاق بیش از آنکه تحول‌آفرین باشد، استمرار وضع قبلی است و ناکارآمدی مدیریت و ناترازی سیاست‌ها ادامه دارد.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر