کلم قمری دارای کلسیم، آهن، ویتامین سی و کربوهیدارت می باشد که در غذای "حلیم ماش و قمری” نیز بکار رفته است. ماش و قمری نمونه دیگری از غذاهای سنتی اصفهان می باشد.
مواد لازم برای حلیم ماش و قمری (اصفهانی):
قمری متوسط ۳ تا ۴ عدد
گوشت ۳۵۰ کیلو
پیاز ۲ عدد خلالی و سرخ شده
پیاز ۱ عدد خرد شده
ماش خرده ۲ لیوان
برنج لنجانی ۱ لیوان
سبزی قمری: ( جعفری ، تره ، شوید ، تلخون ، مرزه و شنبلیله ) ۳۰۰ گرم
نمک ، زردچوبه ، فلفل ، دارچین و ادویه کاری به میزان کافی
طرز تهیه حلیم ماش و قمری:
سبزی ها را تمیز کنید بشویید و بعد خشک کنید و پس از اینکه سبزی ها خشک شدند آنها را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.
گوشت را تکه کنید و با یک عدد پیاز خرد شده تفت دهید. کمی که رنگ گوشت تغییر کرد قمری خرد شده را به آن اضافه کنید و به همراه گوشت در پیاز و روغن سرخ کنید. در حین سرخ کردن کلم قمری ادویه ها را هم اضافه کنید تا کمی تفت بخورند. در آخر سبزی های تفت داده شده را به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا گوشت و قمری بپزد.
برنج و ماش را هم جدا گانه بپزید تا کاملا له شوند.
وقتی گوشت و قمری خوب پخته شدند آنها را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه کمی خنک شدند در ظرفی بکوبید و دوباره داخل قابلمه بریزید و برنج و ماش پخته شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا همه مواد باهم جا بیفتند. در مرحله آخر نصفی از پیاز داغ ها را داخل غذا بریزید و هم بزنید تا کمی به همراه بقیه مواد بجوشد. نصف دیگر پیاز داغ ها را هم برای تزیین غذا استفاده کنید. این غذای خوشمزه را با ترشی سرو کنید و نوش جان کنید.
نکات تکمیلی در مورد حلیم ماش و قمری:
حلیم ماش و قمری جزو آش و حلیم میباشد و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴ ساعت می باشد.
حلیم ماش و قمری را می توانید در وعده صبحانه – نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید. همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب می باشد.
منبع: www.namnak.com