کد خبر: ۱۲۴۷
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۰

بذل و بخشش شهرداری به جشنواره فیلم فجر

واکنش‌های گوناگونی به پرداخت میلیاردی شهرداری به جشنواره فیلم فجر نشان داده شده که در برخی از آن‌ها، اشاره به استفاده شهرداری از این ظرفیت برای فرهنگ سازی و تبلیغات در حوزه مدیریت شهری شده است، حال آنکه بودجه معاونت اجتماعی شهرداری ـ که وظیفه امورات فرهنگی را بر عهده دارد ـ چند برابر این ارقام است که به دلیل ضعف در مدیریت آن هر ساله رو به کاهش است و...

با همسو شدن شهرداری و دولت، انتظار بهبود وضعیت مدیریت شهری و انجام تعهدات دولت بیشتر شد، اما به دفعات مدیران شهری از عدم اختصاص بودجه و تعهدات دولت به شهرداری گلایه کرده اند و یکی از دلایل نابسامانی وضعیت فعلی را همین موضوع می‌دانند. این در حالی است که با توجه به عدم حمایت دولت از مدیریت شهری، شهرداری برای کمک به دولت قد علم کرده است.

به گزارش «تابناک»؛ شهرداری تهران کمک ۸ میلیاردی برای جشنواره فجر کرده است؛ جشنواره‌ای که از پشتیبانی دولت برخوردار بوده و گفته می‌شود، ۶ میلیارد و سیصد میلیون تومان به آن بودجه اختصاص داده شده است؛ هرچند مقوله فرهنگ جزء لاینفک وظایف شهرداری است، سوال اینجاست: آیا به غیر از هزینه‌های غیر نقدی که شهرداری تهران برای این جشنواره هزینه می‌کند، بهتر نبود مبلغ نقدی را برای ارتقای فرهنگ عمومی و تشکل‌های نوپای فرهنگی و مردمی که با مشکلات مالی مواجه هستند و بعضا سرنوشت آن‌ها به تعطیلی ختم می‌شود ـ در حالی که با مبالغی کمتر از این هم باعث پویا شدن هر چه بهتر فعالیت‌های فرهنگی در سطح شهر و محله‌ها می‌شوند ـ هزینه می‌کرد؟

اصلا بودجه فرهنگی شهرداری که مصوب شوراست، چه میزان بوده که باز هم برای آموزش محیط زیست و حقوق شهروندی نیاز به اختصاص بودحه ۸ میلیاردی باشد؟ چگونه است در حالی که رقم بودجه معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری در سال ۹۶ دو هزار میلیارد تومان بوده، با وجود این چنین ارقامی نیاز می شود که شهرداری ۸ میلیارد تومان برای فرهنگسازی هزینه کند؟!

مشارکت بدون اخذ نظر شورا

زهرا نژادبهرام در این رابطه طی مصاحبه‌ای با اشاره به مطرح شدن نام شهرداری تهران به عنوان اسپانسر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: شهرداری تهران بر اساس بودجه ۹۸ می‌تواند در کار‌های فرهنگی مشارکتی وارد شود، اما در ارتباط با موارد خاص از جمله برگزاری جشنواره‌ها، معمولاً نظرات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی خواسته می‌شود.

مخالفت کمیسیون فرهنگی با بذل و بخشش فرهنگی شهرداری

محمدجواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در این رابطه با ابراز مخالفت جدی نسبت به کمک ۸ میلیارد تومانی شهرداری تهران به جشنواره فیلم فجر گفت: در روزگاری که تخصیص بخش عمده‌ای از ردیف‌های مصوب شورا در بودجه ۹۸ صفر بوده است و بیش از بیست ردیف که مبلغ آن بیش از ۱۳۶ میلیارد تومان بوده و شهرداری تخصیص آن را به بهانه اینکه پولی نداشته عملیاتی نکرده، یک دفعه خبردار می‌شویم که شهرداری ۸ میلیارد تومان به جشنواره فیلم فجر کمک بلاعوض کرده است.
 
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با انتقاد از چگونگی این اقدام و حجم مبلغی که داده شده گفت: وقتی از این موضوع مطلع شدم، مکتوب نامه‌ای به آقای حناچی نوشتم و خواستار ارائه توضیحات در مورد این اقدام شدم و تأکید کردم که چرا این کار بدون اطلاع شورا انجام شده است. فکر نمی‌کنم این کار با وظایف شهرداری و مدیریت شهری نسبتی داشته است.
 
حق‌شناس با بیان اینکه سال گذشته با کاهش جدی بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی روبرو بودیم، گفت: سهم فرهنگ به شدت کاسته شده است و سهم ۹ درصدی آن به ۵ درصد رسیده و بخشی از همین سهم اندک هم صرف پرداخت حقوق می‌شود. در این شرایط می‌بینیم همین بودجه محدود هم وارد حوزه‌هایی می‌شود که بدون هماهنگی و مصوبه هزینه می‌شود و معلوم نیست چه هدفی را دنبال می‌کند که این وضعیت نشان از بی توجهی به وظایف شهرداری است.

شهرداری تهران حق ندارد ریالی بابت جشنواره هزینه کند

ناهید خداکرمی در واکنش به اختصاص بودجه ۸ میلیارد تومانی شهرداری تهران برای به عنوان اسپانسر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: شهرداری تهران مجوزی برای این کار ندارد و اجازه ندارد در این زمینه ورود کند و باید بر اساس مصوبات شورای شهر تهران اقدام کند، لذا از آقای حناچی شهردار تهران انتظار می‌رود در این مسیر حرکت کند و شهرداری تهران حق ندارد ریالی بابت جشنواره هزینه کند.

همه کمک‌ها ریالی نیست

پیروز حناچی شهردار تهران در واکنش به این امر گفت: بله، چند ماه است که مذاکراتی در این زمینه انجام داده‌ایم. دوستان انتظار دارند حمایت کنیم البته گاهی کمک‌های ریالی محاسبه می‌شود در حالی که ما اقداماتی مثل اجاره سالن و تبلیغات را برایشان انجام می‌دهیم.
حناچی گفت: ‌جشنواره فیلم فجر امری ملی است و آنچه قانون اعلام کند و ما امکان داشته باشیم کمک می‌کنیم.
 

کمک برای تبلیغات آموزش شهروندی

محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در حاشیه جلسه شورای شهر در جمع خبرنگاران در خصوص اختصاص بودجه ۸ میلیاردی شهرداری به جشنواره فیلم فجر گفت: شهرداری برای اینکه در فعالیت‌های تبلیغاتی خود با دستگاه‌های مربوطه مشارکت کند، نیاز به مصوبه شورای شهر ندارد و در قرارداد با روزنامه‌ها و رسانه ملی می‌تواند به عنوان اسپانسر فعال شود.
 
هاشمی افزود: این اقدام برای این بود که شهرداری بتواند اهداف خود را پیش ببرد و در قالب قرارداد مشارکت، اهداف خود را در نظر بگیرد. مثلا در مورد پسماند تیزر‌هایی قبل از پخش فیلم نمایش داده شود.

این در حالی است که مجید فراهانی از این اقدام شهرداری دفاع کرده و سابقه بیست ساله این کمک را یادآوری می‌کند و اظهار نظر‌های مطرح را به دلیل سایه انداختن مسائل سیاسی امسال می‌داند.
 
captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد
دیدار رئال مادرید برابر بنفیکا در ورزشگاه دالوژ به یک رسوایی نژادپرستی تبدیل شده است.
استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی
ساعتی پس از پایان تمرین پرسپولیس که با واکنش اوسمار ویه‌را نسبت به نامه روز گذشته مدیرعامل باشگاه پرسپولیس (جریمه بازیکنان و کادرفنی و بندهای تهدیدآمیز نسبت به اعضای تیم) همراه بود، سرمربی برزیلی پرسپولیس به دیدار با پیمان حدادی رفت تا یک جلسه مهم را با او برگزار کند.
ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد
ارتش عراق پهپادهای چینی CH-5 را در پایگاه هوایی عین الاسد، مکانی که قبلاً میزبان نیروهای آمریکایی بود، آزمایش کرد، پهپاد تهاجمی CH-5 یک پهپاد بزرگ با طول بال ۲۱ متر، وزن بار ۱۰۰۰ کیلوگرم، سقف پرواز ۹ کیلومتر، مداومت پروازی تا ۶۰ ساعت و برد ۱۰ هزار کیلومتر است. این پهپاد می‌تواند حداکثر ۱۶ موشک را به طور همزمان حمل کند.
حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با اشاره به اصلاح آیین‌نامه جدید یارانه‌ها گفت: بر اساس مصوبه دی‌ماه دولت، دهک‌بندی دیگر مبنای پرداخت یا حذف یارانه نیست و معیار اصلی، سطح مشخصی از درآمد یا دارایی افراد است.
جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس
در واکنش به دومین شکست متوالی که شانس صدرنشینی را از تیم پرسپولیس سلب کرد، هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس با انتشار نامه هشت بندی اعلام کرد که تصمیمات جدیدی را در این خصوص اتخاذ کرده که بخش‌هایی از آن بسیار عجیب و بی‌سابقه است
رسمی+ حقوق کارکنان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۵ اعلام شد رسمی+ حقوق کارکنان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۵ اعلام شد
افزایش حقوق شاغلان و بازنشستگان را به صورت پلکانی معکوس و در بازه ۲۱ تا ۴۳ درصد به همراه اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی برای بازنشستگان، تصویب کردند.
برگزیده
دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان
حاشیه‌های پرونده پژمان جمشیدی وارد فاز تازه‌ای شد؛ وکیل شاکی با واکنشی صریح، برخی اظهارنظر‌های رسانه‌ای را فاقد مبنای قانونی دانست.
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان صدور به موقع احکام ارتقای رتبه معلمان
وزیر آموزش و پرورش، در کارگروه سند تحول بنیادین، با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای ارتقای معدل دانش آموزان در دوره متوسطه، گفت: کاهش تنوع مدارس باید در اولویت‌های شورای عالی آموزش و پرورش قرار بگیرد.