کد خبر: ۱۲۴۱
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۸

گردهمایی داووس دیگر چندان نخبه‌گرا نیست

داووس خوش‌منظره در سوئیس، هر ساله میزبان مجمع جهانی اقتصاد است اما این نشست دیگر همچون گذشته صرفا محل گردهمایی نخبگان به شمار نمی‌رود.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مانوئلا کاسپر-کلاریج، از روزنامه‌نگاران آلمانی در مطلبی برای دویچه وله نوشت، گردهمایی مجمع جهانی اقتصاد آسان است. انتظار می‌رود حدود ۳۰۰۰ شرکت‌کننده فردا چهارشنبه (۲۲ ژانویه) در داووس سوئیس گردهم جمع شوند و از جمله آن‌ها ۱۱۶ میلیاردر، مدیران اجرایی سازمان‌های چند ملیتی و بانکداران شرکت سرمایه‌گذاری بلک‌راک هستند. همچنین سران کشور‌ها از جمله دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و ژایر بولسونارو، همتای برزیلی او و سران دولت‌ها از جمله آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و جوزپه کونته، نخست‌وزیر ایتالیا در نشست فردا حاضر خواهند بود. به نظر می‌رسد بار دیگر نخبگان جهان برای گفتگو درباره مشکلات جهانی که واقعا درکی از آن‌ها ندارند، دیدار می‌کنند. با وجود اینکه به تصویر کشیدن مجمع جهانی اقتصاد به عنوان نشست رهبران منزوی و گوشه‌گیر امری معمول است، اما چندان دور از حقیقت نیست. نمی‌توان این مساله را نادیده گرفت که برخی از حاضران در داووس از لحظاتشان لذت می‌برند، اما اکثر مدعوین هم سخت و خستگی‌ناپذیر کار می‌کنند. مجمع جهانی اقتصاد کسانی را کنار یکدیگر جمع می‌کند که معمولا تلاش دارند از یکدیگر اجتناب کنند؛ و بسیاری از شرکت‌کنندگان تمایل دارند که آنقدر مشغول کار برای شرکت‌ها یا دولت‌های خود به نظر برسند، که در غیر این صورت وقتی نداشته باشند ببینند چه اتفاقی در سایر نقاط جهان می‌افتد. برخلاف آنچه ممکن است برخی انتظار داشته باشند، موضوعاتی از قبیل نابرابری اجتماعی، تغییرات آب و هوایی و چگونگی عادلانه‌تر کردن سرمایه‌داری در این مجمع مورد توجه قرار می‌گیرد، همچنین سؤالاتی در مورد چگونگی راهنمایی فناوری برای مقابله با فقر یا چگونگی مقابله با افسردگی و تنهایی مطرح است. در مجمع جهانی اقتصاد، پناهندگان، روسای هیات‌های مختلف و نمایندگان دولت‌ها صحنه را تقسیم می‌کنند و در مورد مسائل جنجالی به بحث می‌نشینند و به یکدیگر گوش می‌دهند. نمایندگان سازمان‌های غیردولتی به همراه فعالان سرشناس تغییرات آب و هوایی و نوجوانانی که به بحث درباره پروژه‌های خود با روسای شرکت می‌پردازند، هم به داووس می‌آیند. گرتا تانبرگ، از فعالان مشهور محیط زیست به همراه سایر فعالان از داووس برای جلب توجه به مشکلات جهانی استفاده می‌کنند و شرکت‌های بزرگ به طور فزاینده‌ای تحت فشار برای اقدام قرار دارند. امروزه، صرفا انتشار بیانیه کافی نیست و شرکت‌ها برای دستیابی به حداکثر سود به هر قیمتی، نه پایدار و نه معقول هستند. زمان آن رسیده است تا نابرابری رو به رشد را برطرف کنیم. افرادی که در داووس شرکت می‌کنند و مباحثی که آن‌ها برگزار می‌کنند، نشان‌دهنده وضع موجود جهانی است. به همین علت گفتگو و مذاکرات علنی بین شرکت‌کنندگان بسیار ضروری است؛ درست مانند فشار‌هایی که توسط کسانی که جزء نخبگان جهانی به حساب نمی‌آیند انجام می‌شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟ چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟
برخی از مردم با وجود ۸ ساعت خوابیدن در روز و ساعات خواب اضافی در تعطیلات از احساس خستگی شکایت دارند. راز این خستگی چیست؟
۵ دلیل درس نخواندن نوجوانان ۵ دلیل درس نخواندن نوجوانان
چرا فرزند نوجوانم درس نمی‌خواند؟ او را تشویق به درس خواندن می‌کنم، اما بیش‌تر وقتش را در بازی‌های کامپیوتری و شبکه‌های اجتماعی می‌گذراند.
بهترین کشور جهان برای پرورش یونیکورن بهترین کشور جهان برای پرورش یونیکورن
یک گزارش بین‌المللی نشان می‌دهد استرالیا به ازای هر دلار سرمایه‌گذاری، یونیکورن‌های بیشتری نسبت به هر کشور دیگری ایجاد می‌کند. برخلاف تصورات معمول، آمریکا در این بخش ضعیف‌تر از رقبا عمل کرده و چین نیز حضور چندان روشنی ندارد.
آقازاده‌ی حجت الاسلام کاظم صدیقی از زندان فرار کردند؟ آقازاده‌ی حجت الاسلام کاظم صدیقی از زندان فرار کردند؟
یکی از شایعات مورد اشاره که سرمایه‌گذاری زیادی برای جا انداختن آن در بین افکار عمومی صورت گرفته و از تریبون‌های مختلف در حال انتشار است شایعه فرار از زندان و یا صدور قرار وثیقه برای فرزند حجت الاسلام کاظم صدیقی است.
تمدید لغو پرواز‌ها تمدید لغو پرواز‌ها
مجید اخوان گفت: از تمامی هم‌میهنان درخواست می‌شود از مراجعه به فرودگاه‌های واقع در شمال، جنوب و غرب کشور از جمله فرودگاه مهرآباد و فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) خودداری کرده و اخبار مربوط به وضعیت پرواز‌ها را صرفاً از طریق منابع رسمی پیگیری کنند.
حمله لباس شخصی‌ها به کافه فوتبالیست معروف! حمله لباس شخصی‌ها به کافه فوتبالیست معروف!
وریا غفوری کاپیتان سابق استقلال که مدتی است کافه خود را راه‌اندازی کرده مدعی شده که لباس شخصی‌ها به یکی از شعبه‌های کافه‌اش در پونک، بلوار سردار جنگل در تهران حمله کرده‌اند.
اختلاف ترامپ و نتانیاهو، عملیات فریب بود اختلاف ترامپ و نتانیاهو، عملیات فریب بود
مدتی کوتاه پیش از تجاوز اسرائیل به خاک ایران، تمامی رسانه‌های اصلی جهان و حتی تحلیل‌گران مشهور، از اختلافات عمیق بین رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو در مورد ایران سخن می‌گفتند؛ اما حالا رسانه‌های آمریکایی اذعان کرده‌اند که تمامی این خبرها، عملیات «فریب» بوده است.
برگزیده
محاکمه زن و شوهر جنایتکار محاکمه زن و شوهر جنایتکار
زوجی که در جنایت‌هایی مشابه دو راننده مسافرکش را به قتل رسانده‌اند، در دادگاه کیفری استان تهران پای میز محاکمه رفتند.
هر مسلمانی باید به قتل ترامپ اقدام کند هر مسلمانی باید به قتل ترامپ اقدام کند
علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اظهارات ترامپ و نتانیاهو گفت: مراجع تقلید فرمودند که اگر کسی ولی امر مسلمین، ولی فقیه را تهدید کند، حکم محاربه درباره او صادر می‌کنیم. اگر حکم محاربه درباره کسی صادر شود، هر مسلمانی در هر جای دنیا باید از جان خود بگذرد و به قتل او اقدام کند.
چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟ چرا با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنیم؟
برخی از مردم با وجود ۸ ساعت خوابیدن در روز و ساعات خواب اضافی در تعطیلات از احساس خستگی شکایت دارند. راز این خستگی چیست؟
صفحه خبر بالای تصاویر