کد خبر: ۱۲۲۴
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۵

وام ازدواج ۵۰ میلیون تومانی و هشدار دوستی خاله خرسه!

صمیم مسئولان در این خصوص هم به مانند دیگر تصمیماتشان در حوزه ازدواج و حمایت از زوجین، یک جانبه و ناقص است، که اگر این گونه نبود، دست کم مهلت بیشتری برای بازپرداخت اقساط این وام در نظر می گرفتند تا زوج های جوان را در معرض قسط دو میلیون تومان در ماه قرار ندهند.

src="/files/fa/news/"box-sizing: border-box; font-family: dana-regular; font-size: 13px; text-align: justify; background-color: rgb(255, 255, 255);">از چند ماه دیگر، وام ازدواج جهشی بسیار بزرگ را تجربه خواهد کرد؛ اتفاقی مبارک که البته نگرانی هایی هم در پی دارد.


به گزارش «تابناک»،‌پس از بحث و بررسی های فراوان در دولت و مجلس و کش و قوس هایی که لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تجربه می کند، بالاخره افزایش پیشنهادی وام ازدواج برای سال آینده به تصویب رسید تا مجموع وام زوجین به یکصد میلیون تومان برسد.

این خبری است که ساعاتی پیش به نقل از مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان مطرح شد و از ابتدای سال آتی اجرایی خواهد شد، چراکه روند تصویبش در کمیسیون تلفیق مجلس طی شده و بعید است در روند تصویب لایحه بودجه در صحن مجلس و بعد تایید مصوبه مجلس در شورای نگهبان به مشکلی بخورد.

اتفاقی که دست کم بابت میزان افزایش چشمگیر، جالب توجه است. اینکه وام سی میلیون تومانی تعلق گرفته به هر یک از زوجین با حدود ۶۶ درصد افزایش، به مبلغ پنجاه میلیون تومان خواهد رسید که مجموع وام عروس و داماد عدد چشمگیری برای شروع زندگی زوج جوان خواهد بود.

البته این پایان راه نیست و این وام کلان چندان بی ایراد هم نیست، چراکه به گفته وزیر ورزش و جوانان، نرخ سود آن ۴ درصد و مدت بازپرداخت آن ۵ سال در نظر گرفته شده است. اعدادی که موجب می شوند اقساط ماهانه وام زوجین چیزی حدود ۲ میلیون تومان باشد.
 ناگفته پیداست که پرداخت قسطی به این میزان از عهده بسیاری از خانواده ها خارج است، چه برسد به زوج های جوان که هزینه هایشان فراوان و توان مدیریتی شان اندک است و از آن مهم تر، با مشکلاتی مانند بیکاری و مسکن هم دست به گریبان هستند. معضلاتی کلیدی که می شود با این وام تا حدود زیادی رفع و رجوعشان کرد اما بعید است زوج های جوان از عهده اش بر آیند.

برای درک بهتر ماجرا کافی است بدانید که بسیاری از زوج های جوان از پرداخت اقساط وام فعلی یعنی وام سی میلیون تومانی ازدواج هم عاجزند؛ عجزی که به گفته معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان موجب شده ۳۰ درصد زوج های متقاضی این وام در سال جاری با مراجعه به بانک‌ها مبلغ کمتری درخواست کنند و دلیل این تقاضا را ناتوانی در بازپرداخت اقساطش عنوان کنند.

وضعیتی که می شود حدس زد در سال آتی تشدید شود چراکه مبلغ وام افزایشی چشمگیر یافته و این افزایش با افزایش مدت بازپرداخت همراه نبوده است. با پیشنهادی که در کمیسیون تلفیق مطرح شد و بر اساسش قرار بود مدت بازپرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی، ۷ سال باشد اما بر اساس سخنان وزیر، رای نیاورده است.

موضوعی که نشان می دهد تصمیم مسئولان در این خصوص هم به مانند دیگر تصمیماتشان در حوزه ازدواج و حمایت از زوجین، یک جانبه و ناقص است، که اگر این گونه نبود، دست کم مهلت بیشتری برای بازپرداخت اقساط این وام در نظر می گرفتند تا زوج های جوان را در معرض قسط دو میلیون تومان در ماه قرار ندهند.

اتفاقی که می تواند به مانند حکایت دوستی خاله خرسه، بنیان این خانواده های تازه شکل گرفته را تحت تاثیر قرار داده، متزلزل نماید و حتی از آن فراتر، عاملی جدی برای فروپاشی اش شود. عاملی که قدرت تخریبی اش کمتر از بیکاری و معضل مسکن نیست که گریبان ازدواج را گرفته و موجب شده نرخ ازدواج در کشورمان کاهش و طلاق افزایش بیابد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
مدارس تهران به نیروگاه خورشیدی تبدیل می‌شوند مدارس تهران به نیروگاه خورشیدی تبدیل می‌شوند
استاندار تهران از آغاز طرح نصب پنل‌های خورشیدی در بیش از ۱۲۰۰ مدرسه استان خبر داد؛ اقدامی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و گامی به سوی مدارس سبز.
آغاز واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز واریز حقوق مهرماه بازنشستگان تأمین اجتماعی
پرداخت حقوق مهرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی از صبح امروز آغاز شد و طی ۷۲ ساعت آینده به ترتیب حروف الفبا به حساب آنان واریز می‌شود.
هشدار بارش‌ در شمال‌ غرب و سواحل خزر+ فیلم هشدار بارش‌ در شمال‌ غرب و سواحل خزر+ فیلم
کارشناس سازمان هواشناسی از وقوع رگبار و رعدوبرق در شمال‌غرب و سواحل خزر و تلاطم آب‌های خلیج فارس تا سه‌شنبه خبر داد و توصیه کرد از فعالیت‌های دریایی خودداری شود.
آغاز رسمی سال تحصیلی دانشگاه‌ها با حضور رئیس‌جمهور آغاز رسمی سال تحصیلی دانشگاه‌ها با حضور رئیس‌جمهور
سال تحصیلی ۱۴۰۴–۱۴۰۵ دانشگاه‌های کشور صبح امروز با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، و جمعی از اعضای کابینه در دانشگاه تربیت مدرس به‌صورت رسمی آغاز شد.
چراغ سبز برانکو به پرسپولیس، مذاکرات مثبت بود چراغ سبز برانکو به پرسپولیس، مذاکرات مثبت بود
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس از انجام مذاکراتی مثبت با این باشگاه خبر داد.
بالاخره درویش استعفا کرد! بالاخره درویش استعفا کرد!
رضا درویش، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس، با ارسال نامه‌ای رسمی به هیئت مدیره، استعفای خود را اعلام کرد تا دوران مدیریتی‌اش در این باشگاه پرطرفدار به پایان برسد.
حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ
کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ به دلیل داشتن رنگ‌های مشابه پرچم روسیه، واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های غربی برانگیخت.
برگزیده
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
صفحه خبر بالای تصاویر