کد خبر: ۱۱۴۸
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۳

سیدحسن خمینی: آیت‌الله هاشمی از باهوش‌ترین شخصیت‌های سیاسی است

آیت الله سید حسن خمینی گفتند:آقای هاشمی بسیار مقید بود که همان طور که روی کاغذ آورده همان مطالب منتشر شود و در مقطعی به ایشان نقد کردم که چرا در متن فردی را که لقبی نداشته در آن زمان این گونه مورد خطاب قرار داده ایم که ایشان هم پذیرفتند.
src="/files/fa/news/align="right">

یادگار امام گفت :‌کسی را به اندازه آقای هاشمی سراغ نداریم که نامش با انتخابات گره خورده باشد لذا او خود دو دوره رییس جمهور بود .

حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در مراسم رونمایی از آثار آیت الله هاشمی گفت: یکی از توفیقات خداوند به بنده ارادت مستمر به حضور در محضر در آقای هاشمی طی ۱۲ سال اخیر بود اما خاطراتی را با خود به جای گذاشت که هرجا نگاه می‌کنیم خاطره‌ای از حضور ایشان است. آنچه که مهم است این است که نام آیت‌الله هاشمی نیکوست و راه و مجموعه آن بزرگوار در جامعه باقی می‌ماند.

او افزود: تعارض بین اخبار و روایات یک واقعیت از آن اتفاقاتی است که به خود قدمت بشریت برمی‌گردد و همیشه افرادی اتفاقاتی را حکایت می‌کنند و زاویه نگاه خود را در این مساله می‌بینند. تعارض بین نقل‌هایی که در مورد یک واقعه اتفاق می‌افتد امری محتوم است و آیندگان که آن را عرضه و درک نکردند با این مواجه می‌شود که با تعاریف متفاوت و متعارض برخورد می‌کنند و معمولاً تکذیب می‌شود و آنها نمی‌دانند کدام درست است.

سید حسن خمینی تاکید کرد: در علم اصول مبانی داریم که چگونه حکایت‌های متعارض را باهم جمع کنیم در بخش تعارض‌های تاریخی که وجود دارد در روزگار خود با آن برخورد می‌کنیم و می‌خواهیم از آن اثر بپذیریم و نسبت به آن محاکم و قضاوتی داشته باشیم برای اینکه یک جانب را به جانب دیگر ترجیح دهیم هر روایت یک مقام ضبط دارد و یک مقام ژرف گونه و تلقی یعنی چگونه روایت را ضبط و ثبت کنیم و چه برداشتی از واقعه داریم.

یادگار امام یادآور شد: وقتی برداشتی داریم و می‌خواهیم آن را بیان کنیم شرایط مختلفی نسبت به آن حوزه ثبت و تلقی می‌شود اولین مساله این است که چه مقدار واقعه را دقیق ثبت می‌کنیم لذا وقتی در دادگاه برای شهادت می‌رویم باید سه مرحله را رعایت کنیم که آن حقیقت را بگوییم جز حقیقت نگوییم و همه حقیقت را بیان کنیم.
سید حسن خمینی گفت: در روایت یک واقعه و نگاه به یک مساله باید توجه داشته باشیم که چه مقدار واقعی و دقیق ثبت می‌کنیم و چه مقدار عمیق تلقی کرده و آن را می‌فهمیم. یکی از بزرگ‌ترین آفت‌های بحث خاطرات این است که همه جوانب در آن نیست. در زمینه خاطرات حضرت امام هم همین مشکلات را داریم طرف دروغ نمی‌گوید اما همه موضوع و عوامل پشت پرده را نمی‌دانند بنابراین بسیاری از اتفاقاتی که می‌افتد پشت پرده را نمی‌دانند پس باید در بیان خاطرات ضبط کامل باشد و اینکه نقل مستقیم باشد.

او ادامه داد: لذا هرچه واسطه بیشتر می‌شود درصد خطا در سند بالا می‌رود و این که چقدر افراد در تلقی موضوع بی‌طرف باشند اهمیت دارد. اگر راوی به صورت ناخودآگاه در بیان داستان حب و بغض داشته باشد با زاویه نقد می‌کند و نکته حائز اهمیت این است که دسترسی به موضوع چقدر بوده است و تا چه حد بی‌طرف و عادلانه قضاوت می‌کنند.

سید حسن خمینی بیان کرد: این که زمان گفتن خاطره چه موقع است بسیار مهم است لذا بسیاری از کسانی از امام نقل خاطره می کنند از دوستداران ایشان هستند. اما یک جور نقد می شود و وقتی در دسته مخالفان هستند به گونه ای دیگر نقل و خاطره دارند بنابراین زمان نقل مهم است.

او با تاکید برا ینکه خاطره نگاری روزانه آقای هاشمی جزء ارزشمند ترین منابع تاریخی انقلاب است گفت: کتاب خاطرات آقای هاشمی چه آنهایی که او را می پسندند و چه آنهایی که او را نمی پسندند از ارزشمندترین کتابهای تاریخ انقلاب است و این موارد است که آیت الله هاشمی تاریخ ساز انقلاب و بازیگردان و بازیگری صحنه می‌کند و تاریخ نگاری او مهم است.

یادگار امام بیان کرد: آقای هاشمی روزنگاری کرده که تلقی ما را روشن می کند که با نقل بی شناسنامه مواجه نیستیم و تاریخ نگارش خاطره و نقل آن روشن است.

او افزود: آقای هاشمی بسیار مقید بود که همان طور که روی کاغذ آورده همان مطالب منتشر شود و در مقطعی به ایشان نقد کردم که چرا در متن فردی را که لقبی نداشته در آن زمان این گونه مورد خطاب قرار داده ایم که ایشان هم پذیرفتند.

سید حسن خمینی اظهار داشت: ما خوشمان بیاید یا نیاید آقای هاشمی از باهوش ترین شخصیت های سیاسی است لذا درک او نسبت به موضوع و پشت پرده دقیق وعمیق بوده است.

او با بیان اینکه ای کاش آیت الله هاشمی خاطرات مفصل‌تر می‌نوشت گفت: برداشت کوتاهی که داشته‌اند خواننده را با نویسنده‌ای باهوش که دارای زکاوت بالایی دارد مواجه می‌کند که با عوامفریبی روبرو نمی شویم و کسانی که دارای هوش سرشار هستند در تاریخ سرنوشت ساز است لذا دسترسی آقای هاشمی به موضوع ازروز اول که پا به عرصه سیاسی گذاشته است نفر اول بود.

او ادامه داد: کسی را به اندازه آقای هاشمی سراغ نداریم که نامش با انتخابات گره خورده باشد لذا او خود دو دوره رییس جمهور بود ، رییس مجلس خبرگان و در انتخابات ها حضور موثر داشت و حضور در عرصه هایی تصمیم گیری از جمله خصوصیات بارز ایشان بود.

سید حسن خمینی با بیان اینکه نکته ای که ارزش خاص به خاطرات آقای هاشمی می بخشد نقل قول هایی است که به صورت مستقیم بیان شده که چنین خاطراتی ارزشمند برای مبانی تاریخ ایران است و در اینجا نمی شود با آن همانند دیگر خاطرات برخورد کرد و کار آیت الله بسیار بزرگ است.

او ادامه داد: سخن از تاریخ سخن از پیشینیان ما نیست بلکه دست گرفتن از اشتباهات است و تجربه شده ها را نباید دوباره تجربه کنیم بنابراین تاریخ باید خوانده شود.

سید حسن خمینی تاکید کرد: ملتی که از گذشته خود درس نگیرد محکوم است و اشتباه گذشته خود را دوباره تکرار می‌کند. باستانی پاریزی می گوید بزرگترین درس تاریخ این است کسی از تاریخ درس نمی گیرد و ما ملت بسیار بزرگی هستیم و آینده را می سازیم و از درس گرفتن پیشینیان یکی از سرمایه ها برای آینده است .

او در ادامه گفت: بزرگترین نقش برای انتقال تجربه صحیح به آیندگان وظیفه کسانی است که در امور فرهنگی و اجتماعی نقش دارند.و ان چیزی که می توانید در این جلسه بیان کنیم این است که آیت الله هاشمی با تاریخ نگاری یکی دیگر از وظایفی که در زمینه تاریخ و تمدن ایران داشت ایفا کرد.

او با بیان اینکه آقای هاشمی شجاعت بسیار داشت و صبری که ریشه در عقل داشت از خصوصیات ایشان بود گفت: هاشمی صبور، شجاع بود و می توانست در بزنگاه تصمیم های بزرگ بگیرد و نمونه آن را در انتخابات ۹۲ شاهد بودیم.

او تاکید کرد : از آیت الله هاشمی شجاعت را یاد بگیریم لذا او با تاریخ نگاری خود باری از خدمت را بر دوش کشیده است.
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نمایش پیانیست؛ در باب میوه‌گانی زیادی انسانی نمایش پیانیست؛ در باب میوه‌گانی زیادی انسانی
نمایش «پیانیست» با خلق جهانی استعاری و بدن‌مند، تماشاگر را به فضایی می‌برد که در آن مرز میان انسان و میوه محو می‌شود و مفاهیم قدرت، آگاهی، فرسودگی و حقیقت در قالب شکل‌های تازه‌ای از زیست به صحنه درمی‌آیند. این اثر، نه صرفاً یک نمایش فانتزی، بلکه دستگاهی مفهومی است که از طریق دفرمه‌گی بدن‌ها و زبان، به ساختار‌های سلطه و میل در جهان انسانی طعنه می‌زند. کارگردان در این نمایش تلاش می‌کند اقتداری را که بی‌دلیل یا با دلیل مشکوک بر زندگی روزمره سایه انداخته، در قالب میوه‌هایی مجسم کند که در ظاهر شاداب‌اند، اما از درون گرفتار جبر‌های هستی‌شناسانه هستند.
اوسمار: جادوگری! من کاتولیک هستم اوسمار: جادوگری! من کاتولیک هستم
اوسمار ویه‌را سرمربی پرسپولیس امروز در نشست خبری خود با سوالی در مورد لحظه عجیب دربی پایتخت مواجه شد.
بخشنامه تغییر ساعات کار ادارات + جزئیات بخشنامه تغییر ساعات کار ادارات + جزئیات
بر اساس بخشنامه سراسری معاون وزیر کشور خطاب به تمامی استانداران ساعات کار ادارات دولتی، شهرداری‌ها، بانک‌ها و ارگان‌های عمومی از اول دی‌ماه ۱۴۰۴ لغایت ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ ظهر تعیین شده است.
بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال
سرانجام پس از چند ماه پیگیری و ارائه مدارک و مستندات متقن و حقوقی، هیئت داوری خانه سینما رأی خود را درباره شکایت علی طلوعی، تهیه‌کننده سریال شغال، از آقای سجاد بابایی، بازیگر نقش سیاوش در سریال شغال صادر و ابلاغ کرد
ببینید: رضائیان، ساپینتو در آغوش هم ببینید: رضائیان، ساپینتو در آغوش هم
سرمربی پرتغالی که همیشه روی مسائل روحی بازیکنان حساس است، از رامین خواست با آرامش بیشتری در تمرین حاضر شود و همین تصمیم باعث شد مدافع باتجربه استقلال جلسه دیروز را با دستور سرمربی ترک کند و غیبت او در تصاویر منتشرشده، موجی از شایعات را در رسانه‌ها و میان هواداران ایجاد کند.
ماجراهای مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶، این بار عذرخواهی رسمی فیفا از لیونل اسکالونی ماجراهای مراسم قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۲۶، این بار عذرخواهی رسمی فیفا از لیونل اسکالونی
این اشتباه باعث سردرگمی و حتی ناراحتی شد و فیفا را بر آن داشت تا روز بعد، از این بابت پوزش بخواهد. 
روایت پزشکیان از حمله به جلسه شعام و تصمیمی که بعد از آن گرفتند روایت پزشکیان از حمله به جلسه شعام و تصمیمی که بعد از آن گرفتند
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، در روایتی از ماجرای حمله به جلسه شعام گفت: در آن جریانات وقتی خواستند ما را بزنند، زدند، اما خدا نخواست و یک سوراخی بود و توانستیم از آن سالم خارج شویم. البته کلیت قضیه بارها گفته‌ام، برای منی که عمر را کرده‌ام چه چیزی بهتر از آنکه شهید شوم نه اینکه بر اثر بیماری در بستر باشم
برگزیده
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست طرح بنزین سه قیمتی روی قاچاق و یا مصرف بنزین تاثیرگذار نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی: فیلترینگ فعلی را اشتباه می‌دانم، در زمان‌های غیر بحران، به نظر من فیلترینگ به این شکل صحیح نیست، درصد بالایی از مردم از VPN استفاده می‌کنند که آسیب ما را بیشتر و فضای مجازی ما را ناامن می‌کند
صفحه خبر بالای تصاویر