کد خبر: ۱۱۱۰۸
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۳

تعطیلات پیاپی می‌تواند منجر به "مرگ مدرسه" شود!

تعطیلات پیاپی مدارس باعث از دست رفتن ماهیت و کارکرد مدرسه و به بیانی دیگر موجب "مرگ مدرسه" می‌شود و در واقع، تعطیلات این چنینی موجب قتل غیرعمدی مدرسه است.
تعطیلات پیاپی می‌تواند منجر به  مرگ مدرسه  شود!

 

تعطیلات پیاپی می‌تواند منجر به

مخاطب ۲۴،سال تحصیلی امسال بعد از فروکش کردن کرونا بنا بود تا طبق روال معمول به طور حضوری دنبال شود، روندی که تقریبا تا یک ماه اول سال تحصیلی دنبال شد و بعد از آن مدارس به بهانه‌های متعدد از آلودگی هوا گرفته تا سرما و یخبندان تعطیل شدند و این شرایط به ویژه در دی‌ ماه که مقارن با امتحانات پایان نیمسال اول هم است تشدید شد.

 

بنابر آمار و ارقام منتشره از۴ماه سال تحصیلی امسال، دانش‌آموزان صرفاً قریب به ۴۰روز مدرسه رفتن را تجربه کردند.

 

تعطیلی طولانی‌مدت مدارس آن هم دقیقا در شرایطی که مدارس نخستین سال تحصیلی حضوری خود را بعد از حدود سه سال تحصیلی غیرحضوری دنبال می‌کنند شاکله مدرسه و جایگاه آن را تحت تاثیر قرار داده است.

هرچند که وزیر آموزش و پرورش هم در اظهاراتی نسبت به این موضوع واکنش نشان داد اما از سوی دیگر سیاستگذاران حوزه سلامت بر این باورند که سلامتی دانش‌آموزان هم نباید در این شرایط نادیده گرفته شود

بر همین اساس، برآیند این موضوعات تعطیلی طولانی‌مدت مدارس را رقم زده است؛ راهکاری مسکن برای درد مزمن و سرطانی به نام آلودگی هوا در کلانشهرها که روز به روز بیشتر در آسمان کشور جولان داده و مشکل آفرینی می‌کند اما دستگاه‌های متولی چاره خاص و عاجلی برای آن ندارند.

دقت در کلیات لایحه بودجه سال 1402 حاکی از آن دارد که توجه چندانی به موضوع هوای پاک و معضل آلودگی هوا نشده است.

در همین زمینه، روح‌اله رضاعلی؛ کارشناس آموزشی و دارای دکترای برنامه‌ریزی درسی درباره آثار سو تعطیلی مدارس در کشور در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به تعطیلی پیاپی مدارس به بهانه‌های مختلف گفت: این روند باعث ایجاد برزخی برای دانش‌آموزان شده است ضمن آنکه آسیب بزرگتر به دنبال این شرایط از دست رفتن جایگاه، اقتدار و مرجعیت آموزشی برای نسل جدید است.

 

وی ادامه داد: تعطیلات پیاپی مدارس باعث از دست رفتن ماهیت و کارکرد مدرسه و به بیانی دیگر موجب "مرگ مدرسه" می‌شود.

رضاعلی با اشاره به اینکه تعطیلات این چنینی موجب قتل غیرعمدی مدرسه است، تصریح کرد: همواره در سند تحول بنیادین درباره جایگاه مدرسه صحبت کردیم و این محل را کانون تحول جامعه معرفی کردیم اما در این برهه اصول و ارزش‌ها را زیر پا گذاشتیم.

 

وی افزود: در دوران جنگ شاهد بودیم که مدارس بازگشایی می‌شدند و فقط در حین خطر دانش‌آموزان به پناهگاه تعبیه شده در مدرسه می‌رفتند؛ اما اکنون تعطیلی مدارس یکی از راحت‌ترین کارهاست که متاسفانه به آن تن می‌دهند.  

 

راهکار برای جبران تعطیلات چیست؟

 

رضاعلی درباره راهکار جبران این شرایط گفت: در مدارس، میان دروس خودخوان و نیازمندمعلم، تمایز قائل شوند و برای دروسی مانند ریاضی که نیازمند به یک معلم یا راهبر است، ساعات آموزش حضوری در نظر گرفته شود و در مقابل دروس خودخوان با کاهش یا تغییر ساعت حضور دانش‌آموز در مدرسه یا به طور غیرحضوری تدریس شود.

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش معتقد است در این کاهش تمرکز شورای آموزش و پرورش استان‌ها برای شروع و پایان سال تحصیلی و فعالیت مدرسه در تعطیلی‌های رسمی و تعیین شهریه مدارس مخیر هستند.

 

به گفته رضاعلی، در شرایط کنونی جامعه که رسانه‌های معاند با جنگ نرم سعی بر هدایت ذهنی دانش‌آموزان و نوجوانان را دارند، انسجام در آموزش و پرورش ضرورت دارد ضمن آنکه اجرایی شدن برنامه درسی ترکیبی که به همت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی تدوین شده است، راهکار مناسب آموزش را در اختیار جامعه محصلان قرار می‌دهد. 

منبع تسنیم

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گرگ پارسی سر تمرین فجر گرگ پارسی سر تمرین فجر
هادی چوپان، گرگ پارسی و قهرمان مستر المپیا، اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل باشگاه در تمرین فجرشهید سپاسی حضور یافتند و دیدار صمیمانه‌ای با بازیکنان و کادرفنی تیم داشتند.
علیرضا جهانبخش، مسن‌ترین فرد باشگاه جدیدش! علیرضا جهانبخش، مسن‌ترین فرد باشگاه جدیدش!
علیرضا جهانبخش پس از سال‌ها در لیگ‌های هلند و انگلیس، این‌بار با انگیزه‌ای تازه به دندر بلژیک رفته تا نقشی کلیدی در خروج این تیم از بحران ایفا کند.
دیدار قالیباف با کفیل رئیس جمهور پاکستان دیدار قالیباف با کفیل رئیس جمهور پاکستان
محمدباقر قالیباف در دومین روز سفر رسمی به اسلام‌آباد با سید یوسف‌رضا گیلانی، کفیل رئیس‌جمهور و رئیس سنای پاکستان دیدار کرد و درباره همکاری‌های دوجانبه گفت‌و‌گو شد.
پزشکیان وارد سنندج شد پزشکیان وارد سنندج شد
رئیس‌جمهور صبح امروز برای شرکت در مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و همچنین افتتاح وبیناری پروژه‌های عمرانی وارد سنندج شد.
فردا آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری فردا آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری
سازمان سنجش اعلام کرد فردا آخرین فرصت نام‌نویسی در آزمون دکتری تخصصی نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۵ است و داوطلبان باید در مهلت مقرر فرآیند ثبت‌نام را تکمیل کنند.
ترامپ:‌ای کاش وزرایم مثل وزرای رئیس جمهور چین از من می‌ترسیدند! ترامپ:‌ای کاش وزرایم مثل وزرای رئیس جمهور چین از من می‌ترسیدند!
دونالد ترامپ در نشست با سناتور‌های آمریکایی گفت رفتار اعضای هیئت همراه رئیس‌جمهور چین او را شگفت‌زده کرده و آرزو کرده است کابینه خودش نیز همان‌گونه از او «می‌ترسیدند».
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر