کد خبر: ۱۰۶۱
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۸

سعید لیلاز: اقدام دولت برای اصلاح از درون، بی‎سابقه بوده است

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دولت تاکنون اقدامات مناسبی در حل مساله حقوق‎های نامتعارف انجام داده است، گفت: تا امروز در نظام جمهوری اسلامی سابقه نداشته است که دستگاهی اصلاحات ساختاری برای فساد اداری را این چنین از درون خود و با قاطعیت انجام دهد.

src="/files/fa/news/ش پایگاه اطلاع‎رسانی دولت، پس از انتشار فیش‎های حقوقی نامتعارف و دریافت‎های غیر قانونی در برخی بانک‎ها و دستگاه‎های دولتی در فضای مجازی، افکار عمومی در انتظار برخورد هر چه سریع‎تر نهادهای نظارتی و دولت‎مردان با این امر بود.


 اتفاقی که به سرعت و تنها چند روز پس از رسانه‎ای شدن ماجرا منجر به برکناری، استعفا و برخورد با خاطیان این ماجرا شد و بخشی از حقوق‎ها و تسهیلات دریافتی نامتعارف توسط مدیران به خزانه بازگشت. با این حال دولت بیکار ننشسته و با تغییر قوانین و مقررات و همچنین برخورد با مدیران خطاکار سعی در جلب اعتماد عمومی دارد. در همین راستا رییس‎جمهور نیز در بیانیه‎ای خطاب به مردم قول پیشگیری دوباره از رخدادهای اینچنینی را داد و اعلام کرد که در راستای مبارزه با فساد اقتصادی با کسی عقد اخوت نبسته است.

سعید لیلاز، کارشناس اقتصادی در گفت‎وگویی در این رابطه اظهار کرد: دولت تاکنون اقدام‎های مناسبی در حل مساله این  معدود افراد که حقوق‎های نامتعارف گرفته‎اند، انجام داده است. حساسیت بالای جامعه و افکار عمومی نسبت به این موضوع موجب شد تا اقدام‎های فوری از سوی دولت برای حل آن به کار بسته شود و به نوعی تا امروز در نظام جمهوری اسلامی سابقه نداشته است که دستگاهی اصلاحات ساختاری برای فساد اداری را این چنین از درون خود و با قاطعیت انجام دهد. هر چند که پیش از این تقابل دستگاه‎ها با یکدیگر و روش اصلاح از سوی یک قوه در قبال دیگر قوا مشاهده شده بود، اما این اصلاح از دورن، تا امروز بی‎سابقه بوده است.

او درباره این بیانیه و اقدام‎های دولت در خصوص حل و فصل بحران اخیر اظهار کرد: باید اشاره کنم که این پدیده تا امروز از سوی دولت درمان شده و بخشی از این پول‎ها نیز برگشت داده شده است. از طرف دیگر با مدیران خاطی نیز برخورد شده است. البته که من این اقدامات را کافی نمی‎دانم و نیاز است تا دولت برای تعمیق اوضاع اقدام‎های موثر دیگری را عملیاتی کند. اکنون بار چندم است که اتفاقات این‎چنینی در نظام جمهوری اسلامی دیده می‎شود و متاسفانه گروهی از جناح رقیب برای پاک‎سازی خود می‎کوشد از این موضوع به عنوان یک دستاویز استفاده کند. دولت در این میان راهی جز آزادسازی اقتصاد و ایجاد شفافیت اقتصادی ندارد.

وی که پیش از این سمت‎های اقتصادی مختلفی داشته است بیان کرد: بسیاری از مدیران برکنار شده در موضوع فیش‎های نامتعارف حقوقی از دوستان ما و از جمله افراد با تجربه نظام بوده‎اند که اکنون انتقادات بسیاری به آنها وارد است. خود من در مقاطعی سمت‎های حساسی در کشور داشته‎ام که به دلیل حساسیت بالایی که داشتم هیچ‎وقت تن به دریافت حقوق‎های این‎چنینی ندادم. زیرا عهد اصلاح‎طلبان با یکدیگر این است که حساس باشند و از دریافت حقوق‎های نامتعارف پرهیز کنند.

لیلاز با اشاره به عملکرد سازمان‎هایی مانند سازمان بازرسی که به صراحت اعلام می‎کنند در هر مجموعه‎ای که یک ریال دولت در آن سهم داشته باشد ورود خواهند کرد و نظارت‎های‎شان را اعمال می‎کنند. گفت:  ما از نظارت‎ استقبال می کنیم . نظارت باعث جلوگیری از فساد می شود و ایکاش در همه دولت ها اینگونه نظارت ها باشد.
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بالاخره درویش استعفا کرد! بالاخره درویش استعفا کرد!
رضا درویش، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس، با ارسال نامه‌ای رسمی به هیئت مدیره، استعفای خود را اعلام کرد تا دوران مدیریتی‌اش در این باشگاه پرطرفدار به پایان برسد.
حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ
کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ به دلیل داشتن رنگ‌های مشابه پرچم روسیه، واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های غربی برانگیخت.
حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت
در پی حملات هوایی ارتش پاکستان به مناطق مرزی ولایت پکتیکا، هشت بازیکن تیم‌های محلی کریکت افغانستان کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.
صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد
صابر کاظمی، ملی‌پوش سابق والیبال ایران و بازیکن تیم الریان قطر، به دلیل عارضه مغزی بامداد شنبه به کما رفت و هم‌اکنون در بیمارستانی در دوحه بستری است.
پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد
وزارت خارجه ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که با انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در ۲۶ مهر ۱۴۰۴، موضوع هسته‌ای ایران باید از دستور کار شورای امنیت حذف شود.
توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال از آغاز توزیع گوشت گرم گوساله وارداتی با قیمت کمتر از ۷۰۰ هزار تومان از هفته آینده خبر داد و هدف این طرح را کنترل بازار عنوان کرد.
دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران
سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام کرد دنباله‌دار «لمون» در روز‌های پایانی مهر و نیمه نخست آبان، به اوج درخشش خود می‌رسد و با چشم غیرمسلح در آسمان ایران دیده می‌شود.
برگزیده
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
صفحه خبر بالای تصاویر