کد خبر: ۱۰۴۲۹
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۶

ظهور یک رقیب جدی برای گوگل

با تصمیم مایکروسافت برای استفاده از برنامه هوش مصنوعی چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) در موتور جستجوی بینگ، گوگل برای نخستین بار در ۲۰ سال گذشته ممکن است با رقابت روبرو شود.

ظهور یک رقیب جدی برای گوگل

مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا: اپلیکیشن هوش مصنوعی چت‌جی‌پی‌تی ساخت شرکت OpenAI که اواخر سال ۲۰۲۰ به سرعت همه‌گیر شد، به عنوان ناجی یا نابودگر همه چیز، از استانداردهای آموزشی آکادمیک تا کل حرفه بازاریابی، توصیف شده و اکنون نوبت به موتورهای جستجو رسیده است.

گوگل به عنوان حاکم بلامنازع بازار جستجوی اینترنتی شناخته شده است اما بسیاری می‌گویند چت‌جی‌پی‌تی می‌تواند برتری این شرکت را به چالش بکشد.

وب سایت اینفورمیشن گزارش کرده است که مایکروسافت و شرکت OpenAI سرگرم همکاری برای یکپارچه کردن این فناوری در موتور جستجوی بینگ مایکروسافت هستند. مایکروسافت یک میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ در OpenAI سرمایه گذاری کرد و به نظر می‌رسد این سرمایه گذاری در حال به ثمر نشستن است.

 

بینگ در بیش از یک دهه گذشته، عرصه را به گوگل واگذار کرده است اما گنجانده شدن فناوری چت جی‌پی‌تی، ممکن است دلیل قانع کننده‌ای باشد که کاربران را ترغیب کند به جای گوگل، از بینگ استفاده کنند.

علاوه بر این که استفاده از چت جی‌پی‌تی، باعث بهبود بینگ می‌شود، این اقدام به نفع مایکروسافت خواهد بود زیرا شرکت OpenAI از خدمات ابری آزور استفاده می‌کند.

در حالی که چت‌جی‌پی‌تی محبوبیت پیدا می‌کند، بعضی از مدیران گوگل به اینسایدر گفتند: فناوری مورد استفاده در چت جی‌پی‌تی، محدودیت‌های آشکاری دارد که اغلب باعث تولید پاسخ‌های اشتباه می‌شود و استفاده از آن، گران است.

با این حال، طبق گزارش نیویورک تایمز، گوگل وضعیت قرمز در خصوص چت جی‌پی‌تی اعلام کرده و مدیریت این شرکت، برای استفاده از محصولات هوش مصنوعی، دیدارهایی برگزار کرده‌اند.

آیا گوگل مجبور می‌شود بهبود بیشتری پیدا کند؟

موتور جستجوی گوگل در چند سال گذشته زیر ذره بین رفته است. آتلانتیک از موتور جستجوی گوگل انتقاد کرده و گفته است دیگر مثل سابق نیست. شرکت فست کامپانی می‌گوید: بدتر شده است و ماریسا مایر، کارمند سابق گوگل و مدیرعامل سابق یاهو گفته است کیفیت موتور جست و جوی گوگل ارتباط مستقیمی با کاهش کیفیت وب سایت‌هایی دارد که باید به آنها نگاه کند. وب سایت فناوری تِک کرانچ در اوت گزارش کرد گوگل تدابیری را برای بهبود رتبه بندی وب سایتهای کیفیت بالا، به اجرا گذاشته است.

اما در خصوص چت‌جی‌پی‌تی، اگرچه بعضی از کاربرانی که از این برنامه استفاده کرده اند، نتایج خیره کننده‌ای را دریافت کرده اند اما چت‌جی‌پی‌تی هنوز راه طولانی در پیش دارد تا به یک محصول جا افتاده تبدیل شود. همان طور که یک تحلیلگر مورگان استنلی گفته است، برای این که یک محصول واقعا تاثیرگذار باشد، باید راه‌کاری عرضه کند که باید ۱۰ برابر بهتر از دومین گزینه عالی باشد. بینگ مجهز به چت‌جی‌پی‌تی، باید خودش را ثابت کند.

اما اگر یکپارچه شدن چت‌جی‌پی‌تی در بینگ با استقبال کاربران روبرو شود، ممکن است باعث شود گوگل هم دست به کار شده و قابلیت‌های جستجوی زبان طبیعی را عرضه کند.

در واقع، گوگل با مدل‌های زبانی که چت‌جی‌پی‌تی استفاده می‌کنند، بیگانه نیست. مدل دقیقی که چت‌جی‌پی‌تی از آن استفاده می‌کند، توسط گوگلی‌های سابق ساخته شده است. این غول اینترنتی، مدل زبان خود به نام لامدا (LaMDA) را دارد که پس از ادعای یک مهندس گوگل درباره قدرت درک آن، برای مدت کوتاهی سر و صدا به پا کرد.

اما گوگل باید درباره تاثیر بکپارچه کردن مدل‌های زبان طبیعی در کسب و کار خود، فکر کند. گوگل به درآمد تبلیغات متکی است و معمولا لینک‌های اسپانسر را در میان نتایج جستجو قرار می‌دهد. باید دید آیا یک زبان طبیعی از چنین مدلی حمایت می‌کند یا خیر.

بر اساس گزارش بیزنس اینسایدر، با این حال، موتور بینگ مایکروسافت برای نخستین بار از سال ۲۰۰۹ که راه‌اندازی شد، ممکن است بالاخره شانسی برای جلو زدن از گوگل پیدا کند.

برچسب ها: تکنولوژی ChatGPT
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
راز ساعت خورشیدی رادکان؛ تنها تقویم سنگی جهان که اول دی سخن میگوید راز ساعت خورشیدی رادکان؛ تنها تقویم سنگی جهان که اول دی سخن میگوید
آیا می دانستید برج رادکان دقیق ترین تقویم سنگی جهان است؟ شاهکار خواجه نصیرالدین طوسی که با مهندسی شگفت انگیز، تنها تقویم سنگی جهان برای تعیین دقیق فصول و آغاز زمستان در اول دی است
عجیب| وقتی حیاتی در پخش زنده شب یلدا آهنگی از ابی می خواند + فیلم عجیب| وقتی حیاتی در پخش زنده شب یلدا آهنگی از ابی می خواند + فیلم
در اتفاقی غیرمنتظره در تلویزیون؛ محمدرضا حیاتی، در برنامه برمودا با اجرای کامران نجف‌زاده، آهنگ «پوست شیر» ابی را می‌خواند!
مهدی قایدی با ۲ گل کار فرهاد مجیدی را تمام کرد! (ویدئو) مهدی قایدی با ۲ گل کار فرهاد مجیدی را تمام کرد! (ویدئو)
النصر با درخشش مهدی قایدی ستاره سابق استقلال توانست برابر میزبانش البطائح که فرهاد مجیدی را روی نیمکت داشت به پیروزی برسد. این بازی با درخشش مهدی قایدی همراه شد و این ستاره ایرانی دو گل برای النصر به ثمر رساند تا این تیم با نتیجه سه بر دو  پیروز این بازی شود
عکس قدیمی از مراسم شب یلدا در ایران عکس قدیمی از مراسم شب یلدا در ایران
قدیمی‌ترین عکس از مراسم شب یلدا در ایران منتشر شده است
با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری تومان افزایش یافت با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری تومان افزایش یافت
رئیس انجمن موبایل، تبلت و لوازم جانبی با اشاره به افزایش قابل‌توجه هزینه‌های واردات تلفن همراه مسافری، گفت: با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری حدود ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته و این موضوع می‌تواند به کاهش جدی ورود گوشی از مسیر مسافری و تشدید رکود بازار منجر شود.
افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟ افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران می‌گوید: با افزایش قیمت طلا در دو ماه اخیر، تقاضا به سمت خرید طلای آبشده رفته و مردم کمتر مصنوعات طلا خریداری می‌کنند.
امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است
سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در آیین نواختن زنگ معاملات امروز بورس تهران، با تأکید بر نقش کلیدی بازار سرمایه در اقتصاد کشور، اظهار کرد: امید جدی ما به بازار سرمایه است؛ بازاری که ذاتاً بر شفافیت استوار است و تمام تلاش ما این است که هرجا عدم شفافیتی وجود دارد، به‌تدریج برطرف شود.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر