کد خبر: ۱۰۳۳۸
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۵
موج هشتم کرونا:

هشدار درباره اوج گیری بیماری کرونا در هفته اول بهمن

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اطلاع رسانی در خصوص رعایت شیوه نامه ای بهداشتی موضوع مهمی است و نباید در این خصوص سهل انگاری نمود. استفاده از ماسک مهم ترین شیوه پیشگیری است.
هشدار درباره اوج گیری بیماری کرونا در هفته اول بهمن

هشدار درباره اوج گیری بیماری کرونا در هفته اول بهمن

مخاطب24- موج هشتم کرونا: معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به موج هشتم کرونا در کشور با سویه‌های جدید، گفت: براساس مدل سازی انجام شده به نظر می‌آید قله موج از پیک‌های قبلی پایین‌تر باشد و پیش بینی آن است که بیشترین آمار ابتلا مربوط به هفته اول بهمن خواهد بود.

به گزارش ایسنا، معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص سویه جدید ویروس کرونا گفت: رفتار ویروس‌ها به دلیل گردش و انتقال از فردی به فرد دیگر جهش یافته و این روالی طبیعی است. زیرسویه‌BQ۱ و زیرسویه‌ XBB جز زیرسویه‌های اومیکرون است. این دو جهش موج جدیدی را در بیشتر کشور‌های دنیا ایجاد کرده است. آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، اروپا و شرق آسیا شامل ژاپن، چین و هنگ کنگ شدیدا درگیر این دو زیرسویه شده اند البته در حال حاضر این کشور‌ها از قله موج عبور کرده اند و روند ابتلا در حال کاهش است.

دکتر کریمی گفت: با توجه به برگزاری جام جهانی قطر در کشور‌های همسایه ما درگیری قابل توجهی وجود داشته است. در ایران نیز چند روزی است عملا این موج شروع شده است که به صورت رسمی اعلام شد.

وی ادامه داد: براساس مدل سازی انجام شده به نظر می‌آید قله موج از پیک‌های قبلی پایین‌تر باشد. پیش بینی ما این است که بیشترین آمار ابتلا مربوط به هفته اول بهمن خواهد بود. اگر حدود ۸۰ درصد مردم استفاده از ماسک را رعایت نمایند قله این موج از نصف پیش بینی‌ها کمتر خواهد شد.

کریمی افزود: میزان ابتلا و شدت بیماری در این موج از موج‌های قبلی ضعیف‌تر است، اما میزان سرایت پذیری این زیر سویه نسبت به دیگر زیرسویه‌ها بیشتر است.

وی در خصوص علایم این بیماری گفت: علایم بیماری مشابه سویه قبلی ظاهر می‌شود و معمولا خفیف است و برای افراد عادی شبیه سرماخوردگیست. اما افراد دارای بیمار‌های زمینه ای، قلبی، تنفسی، کلیوی، نقص ایمنی و سالمندان باید به شدت مراقبت نمایند. افراد عادی نیز باید شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند چرا که ممکن است ناقل بیماری باشند.

وی افزود: سال گذشته واکسیناسیون سراسری و خوبی انجام شد، اما نگرانی ما گذشت زمان از انجام واکسیناسیون است. اگر بیش از ۶ ماه از اخرین تزریق واکسن بگذرد ایمنی کاهش می‌یابد و نیاز به تزریق مجدد است. افرادی هم که هنوز واکسنی دریافت نکرده اند حتما دو دوز استاندارد را تزریق نمایند تا ایمن یابند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اطلاع رسانی در خصوص رعایت شیوه نامه‌ای بهداشتی موضوع مهمی است و نباید در این خصوص سهل انگاری نمود. استفاده از ماسک مهم‌ترین شیوه پیشگیری است.

وی افزود: در ۱۰ روز گذشته به تمام مراکز درمانی اعلام آماده باش شد و همگی با تمام توان در خدمت مردم هستند. در حال حاضر یک درصد تخت‌های ما درگیر افراد دارای بیماری تنفسی است و از نظر ظرفیت تخت‌های بیمارستانی توانمندی ما بسیار زیاد است.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: این موج نسبت به موج هفتم که در تابستان اتفاق افتاد ضعیف‌تر است و ما ان‌شاءالله مرگ و میر سه رقمی نخواهیم داشت؛ اما باید شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت نمود تا با موضوع غیرمنتظره‌ای مواجه نشویم.

کریمی تاکید کرد: تزریق دوز اول و دوم واکسن در افراد بالای ۵ سال، تزریق دوز سوم در افراد بالای ۱۸ سال و افرادی که بیش از ۶ ماه از اخرین تزریق ان‌ها گذشته حتما باید صورت گیرد. از ماسک استفاده شود. فاصله گذاری‌های اجتماعی رعایت شود تا انشاالله از این موج جدید با کمترین اسیب عبور کنیم.

معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه درمان گفت: طی یکسال گذشته ۱۰۸۰۰ تخت با اولویت مناطق محروم در بیمارستان‌های کشور توزیع و تجهیز شد.

کریمی افزود: در حال حاضر حدود ۱۵۵۰۰۰ تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد. سرانه تخت حدود ۱.۸ تخت به ازای هر هزار نفر است که این عدد در استان‌های مختلف متفاوت است. طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تلاش ما این است برای سال آینده ۹ هزار تخت بیمارستانی به ناوگان درمانی کشور افزوده و به صورت عادلانه توزیع نماییم.

وی تصریح کرد: همچنین طی دو هفته گذشته حدود ۲۲۰۰ نیروی متخصص با سهمیه آزاد و در مجموع ۲۸۰۰ نیروی تخصصی با سایر سهمیه‌ها همچون سهمیه عدالت آموزشی عمدتا در مناطق محروم توزیع شدند. همچنین در این توزیع تلاش شد همکاران خانم دارای فرزند در شهر خود خدمت نمایند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اصلاح سقف کارانه، اصلاح طرح قاصدک و پلکان‌ها، نزدیک کردن تعرفه جز حرفه‌ای بخش دولتی و خصوصی در حدود ۸۸ درصد که جزو سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بوده است از دیگر اقدامات اساسی صورت گرفته بوده که ان‌شاءالله امسال کاملا مساوی خواهد شد.

وی افزود: تسهیل مجوز‌های کسب و کار بخش خصوصی نیز صورت گرفته است، پیش از این برای ساخت بیمارستان و درمانگاه موانعی وجود داشت در حال حاضر این موانع برطرف شده و بخش خصوصی می‌تواند به راحتی سرمایه گذاری نماید.

کریمی افزود: تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از چندین سال صورت گرفت البته پرداخت‌ها علی الحساب بوده و بعد از این‌ها بر اساس تعرفه‌های مصوب محاسبه و انجام خواهد شد.

وی گفت: نسخه نویسی الکترونیک در یک سال گذشته انجام شد و اکنون به مرحله خوبی رسیده است.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اقدامات خوبی انجام شده و تلاش گردیده تا شرایط بهتری برای خدمت رسانی فراهم شود. مجموع این اقدامات رویکرد وزارت بهداشت که همان عدالت و تعالی نظام سلامت است را دنبال می‌نماید.

کریمی تاکید کرد: در زمینه بهداشت نیز اقدامات خوبی انجام شده است. بیش از ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی تا تیرماه سال اینده نهایی خواهد شد. خرید امبولانس برای روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر و مناطق محروم به سرعت در حال انجام است.

بنابر اعلام وبدا، معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: تحریم‌ها فشار زیادی وارد می‌کند. زمانی که بانک تحریم است عملا امکان خرید وجود ندارد از این رو خرید و وارد کردن دستگاه‌های تجهیزات پزشکی با مشکلات فراوانی همراه است. تا به امروز سعی کردیم امکانات مورد نیاز را فراهم نماییم. نزدیک به ۸۰ دستگاه ام آر آی با قیمت حدود ۴۰ میلیارد تومان به ازای هر دستگاه در مراکز درمانی فاقد این دستگاه یا دارای دستگاه مستهلک تحویل داده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از تجهیزات پزشکی تولید داخل بوده گفت: این تجهیزات در فضای رقابتی کیفیت خوبی دارند. کیفیت در این زمینه بسیار مهم است؛ چراکه مستقیما با جان مردم در ارتباط است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عراقچی: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات به زودی اعلام می‌شود عراقچی: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات به زودی اعلام می‌شود
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: احتمالاً دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده به زودی تنظیم خواهدشد.
ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟ ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟
صبح امروز تونل شماره ۲۰ معدن زغال‌سنگ همکار در کوهبنان دچار ریزش شد. دو کارگر آسیب دیدند، اما خوشبختانه حال عمومی آنها مساعد است.
برگزاری نمایشگاه تمبر، خودرو، تاریخ برگزاری نمایشگاه تمبر، خودرو، تاریخ
موزه خودرو‌های اختصاصی نیاوران با همکاری موزه تخصصی تمبر یکتا، نمایشگاهی با عنوان «تمبر، خودرو، تاریخ» برگزار می‌کند.
دلیل گرانی گوشت کشف شد؟! دلیل گرانی گوشت کشف شد؟!
خرید یک کیلو گوشت گوساله می‌تواند حدود پنج درصد درآمد ماهانه کارگر ایرانی را ببلعد
آخه آق ترامپ ما هنیه را ترور کردیم که به ما عامل خطر می‌گید؟ یا دوستان شما؟! آخه آق ترامپ ما هنیه را ترور کردیم که به ما عامل خطر می‌گید؟ یا دوستان شما؟!
پزشکیان رییس جمهوری در مجمع گفت و گوی تهران گفت: بر اساس معاهدات بین‌المللی حق استفاده از انرژی هسته‌ای داریم. ما برای کشاورزی و صنعت به این علم نیاز داریم. چه کسی گفته اینها حق دارند جلوی علم دیگران را بگیرند. خیلی‌ها در ایران می‌خواستند به سمت سلاح هسته‌ای بروند، اما مقام معظم رهبری جلوی آن را گرفتند. در نتیجه قرار نیست ما سلاح هسته‌ای داشته باشیم
منشأ نور درون انسان‌ها از چیست؟ منشأ نور درون انسان‌ها از چیست؟
یک آزمایش خارق‌العاده بر روی موش‌ها و برگ‌های دو گونه گیاهی مختلف، شواهد فیزیکی مستقیمی از توقف پدیده ترسناک «بیوفوتون» یا «زیست‌فوتون» را کشف کرده است که نشان می‌دهد همه موجودات زنده، از جمله انسان‌ها می‌توانند به معنای واقعی کلمه بدرخشند، تا زمانی که مرگ به سراغمان بیاید این درخشش متوقف شود
حرکت غیرورزشی شجاع خلیل‌زاده تبرعه شد؟! حرکت غیرورزشی شجاع خلیل‌زاده تبرعه شد؟!
کمیته استیناف فدراسیون فوتبال آرای خود در ۴ پرونده را اعلام کرد
برگزیده
ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟ ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟
صبح امروز تونل شماره ۲۰ معدن زغال‌سنگ همکار در کوهبنان دچار ریزش شد. دو کارگر آسیب دیدند، اما خوشبختانه حال عمومی آنها مساعد است.
منشأ نور درون انسان‌ها از چیست؟ منشأ نور درون انسان‌ها از چیست؟
یک آزمایش خارق‌العاده بر روی موش‌ها و برگ‌های دو گونه گیاهی مختلف، شواهد فیزیکی مستقیمی از توقف پدیده ترسناک «بیوفوتون» یا «زیست‌فوتون» را کشف کرده است که نشان می‌دهد همه موجودات زنده، از جمله انسان‌ها می‌توانند به معنای واقعی کلمه بدرخشند، تا زمانی که مرگ به سراغمان بیاید این درخشش متوقف شود
کدام ادویه اثربخشی دارو‌ها را کم می‌کند؟ کدام ادویه اثربخشی دارو‌ها را کم می‌کند؟
با وجود فواید مختلف دارچین، مصرف بیش از حد آن به‌ویژه به‌صورت مکمل می‌تواند با برخی دارو‌ها تداخل ایجاد کرده و اثربخشی درمان را کاهش دهد
صفحه خبر بالای تصاویر