کد خبر: ۱۰۳۱
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۰

پرافتخارترین خلبان ایران در نبردهای هوایی

زنده‌یاد تیمسار سرتیپ جلیل زندی پرافتخارترین خلبان ایران در نبردهای هوایی سالهای جنگ و پرافتخارترین خلبان تاریخ اف-۱۴ تامکت در جهان است.
src="/files/fa/news/سایت تدابیر به نقل از عصر ایران؛ سپهسالار آسمان ایران حداقل یازده فروند هواپیمای عراقی را در طول هشت سال جنگ ساقط کرد، در لیست شکارهای او چهار فروند میگ-۲۳، دو فروند میگ-۲۱، دو فروند سوخو-۲۲ و سه فروند میراژ اف-۱ وجود دارد.
 
پرافتخارترین بخش کارنامه او سرنگون کردن میراژها است چرا که او هر سه میراژ را در سال ۱۳۶۶ سرنگون کرده است، در این دوره عراق پیشرفته‌ترین گونه میراژ اف-۱ یعنی ای.کیو-۶ را بهمراه موشک بسیار پیشرفته راداری ماترا سوپر-۵۳۰دی تازگی به خدمت گرفته بود، ترکیبی که تا پایان جنگ حداقل ۳ فروند اف-۱۴ و تعدادی فانتوم بوسیله آن سرنگون شد.
 
پرافتخارترین خلبان ایران در نبردهای هوایی (+عکس)
 
موشک ۵ ماخی با برد ۴۰ کیلومتر ماترا سوپر۵۳۰ هرچند پارامترهای پایین تری از موشک شاخص فینیکس داشت اما درمحدوده خود با بهره‌گیری از پردازشگرهای بسیار قدرتمند رادار و ایمنی بالا درمقابل اغتشاشگرهای الکترونیکی دارای شانس اصابت خیلی بالایی به هدف بود، بخصوص که عراق در سایه ضعف و پوشش ناقص رادارهای زمینی ما و همزمان با بروز خستگی در ناوگان تامکتها و ظهور مشکلات راداری و آویونیک بارها با نزدیک شدن از پشت و یا استفاده از طعمه و سپس ساندویچ کردن هواپیمای ما از ارتفاع بالا خطرساز شد، طعمه‌هایی که البته بر تیمسار زندی عقاب تیزپرواز و آس دوبل آسمان ایران کارگر نبود.
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر