کد خبر: ۳۳۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۶

هارپ یا ابر دزدی واقعیت دارد؟

بارش کم باران و برف و هارپ موضوعی است که در بین تئورسین‌های محیط زیست مطرح شده. این نظریه می‌گوید هارپ با ایجاد امواج الکترومغناطیسی باعث کاهش بارش باران می‌شود، اما این نظریه‌ای قطعی نیست و بسیاری از محققان و داشمندان این پدیده را رد کرده‌اند
هارپ یا ابر دزدی واقعیت دارد؟

مخاطب 24- آن‌ها معتقدند که بارش کم برف و باران در مناطق مختلف جهان به دلایل مختلفی از جمله تغییرات آب و هوا، تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های انسانی بستگی دارد و هارپ به تنهایی نمی‌تواند عامل اصلی خشکسالی و کم بارشی باشد.

سمیه رفیعی عضو کمیسیون آب کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در خصوص هارپ و مداخلات آن در محیط زیست گفت: در خصوص هارپ و میزان اثرگذاری آن بر شرایط آب و هوایی این روز‌ها باید حتما مطالعات جامعی انجام شود و با توجه به این که در حال حاضر پژوهش‌ها و یافته‌های دانشگاهی به اندازه‌ای نیست که بتوان به آن استناد داشت، برای همین از تاثیرگذاری و یا عدم تاثیرگذاری آن بر روی محیط زیست نمی‌توان نظر قطعی و دقیقی را اعلام کرد.

مطالعاتی که باید در این حوزه انجام شود علاوه بر اینکه باید همه جانبه باشد، اما دو محور کلیدی را باید در نظر بگیرد، اول با نگاه به مساله فن آوری و آخرین و پیشروترین یافته‌های فناوری متمرکز باشد و لبه‌های دانشی را مدنظر بگیرد دوم اینکه نگاه رو به آینده داشته و حتما شرایط دیپلماسی محیط زیستی و اقلیمی را در نظر بگیرد.

او ادامه داد: تفاوت بارش در مرز ایران و ترکیه که به تازگی در مورد آن خیلی بحث شده است دلایل منطقی و طبیعی بسیاری در حوزه محیط زیست وجود دارد که می‌توان آن را تحلیل کرد و برای پاسخگویی به این دلایل محیط زیستی بین دو کشور نیازی نیست به دنبال مسایل خیلی پیچیده رفت و با مطالعه بین اقلیم دو کشور به راحتی می‌توان به این تفاوت محیطی زیستی پی برد، اما صورت مساله جنگ آب و هوایی و مداخلات اقلیمی را نیز نمی‌توان پاک کرد.


بیشتر بخوانید


نماینده مردم تهران در خصوص صحت درستی و یاد نادرستی پدیده هارپ افزود: با توجه به پدیده‌های روز دنیا و تکنولوژی این مطلب را باید در نظر داشت که اتفاقات اینچنین و پیشرفت‌های روز دنیا که می‌تواند آینده بشریت را تحت تاثیر قرار دهند، مهم هستند و باید پیگیری شوند و همچنین منطق حکم می‌کند که مورد مطالعه قرار بگیرند.

امروز در فرایند تغییرات اقلیمی با پدیده‌های نادری مواجه هستیم که پیشتر خیلی پر سابقه نبوده است، مثل بارش برف در عربستان و ... پس لازم است دستور کار مفصلی برای این مباحث در مجامع علمی و تصمیم گیری کشور تهیه شود.

او در پایان ضمن دعوت از همه صاحب نظران و اساتید حوزه آب و هوایی بهت نشست هم اندیشی در فراکسیون محیط زیست خاطر نشان کرد: نقل قول‌های اساتید در این موضوع با هم متفاوت است و بنده با هر دو نظر مواجه شده ام که عده‌ای می‌گویند هارپ و یا دست کاری‌هایی انسانی در حوزه محیط زیست تاثیرگذار است و بعضی‌ها معتقدند که تاثیرگذاری ندارد؛ و برای پاسخ قطعی و درست نیازمند پژوهش و جمع بندی جامع و همه جانبه هستیم.

برچسب ها: تغییرات اقلیمی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟ آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟
آیا انسان با مرگ، همه تجربه‌ها را با خود از بین خواهد برد یا دانشمندان راهی برای بازیابی خاطره و تجربه از مغز انسان مرده پیدا کرده‌اند؟
مسواک‌ها را چند وقت یک‌بار نو کنیم؟ مسواک‌ها را چند وقت یک‌بار نو کنیم؟
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد شرایط نگهداری مسواک، توضیحاتی داد.
ورود به روز پدر با جوراب دو میلیون تومانی! ورود به روز پدر با جوراب دو میلیون تومانی!
لاکچری‌فروشی حتی به بازار جوراب روز پدر هم کشیده شده است؛ باور نمی‌کنید؟
اگر توسط یک نهنگ بلعیده شوید چه بلایی سرتان می‌آید؟ اگر توسط یک نهنگ بلعیده شوید چه بلایی سرتان می‌آید؟
نهنگ به‌عنوان بزرگترین جانور زمین شناخته می‌شود و ابعاد حیرت‌انگیزی دارد. اگر انسان توسط یک نهنگ بلعیده شود، چه اتفافی رخ می‌دهد؛ آیا امکان زنده ماندن وجود دارد؟
بیشترین مصرف چای در جهان مربوط به کدام کشور‌ها است؟ بیشترین مصرف چای در جهان مربوط به کدام کشور‌ها است؟
چای یکی از نوشیدنی‌هایی است که تقریبا در همه دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
طالبان؛ پیوند کلیه را ممنوع کرد طالبان؛ پیوند کلیه را ممنوع کرد
شماری از بیمارستان‌های خصوصی در کابل و هرات گفتند که حکومت طالبان از یک ماه به این سو عمل پیوند کلیه را در بیمارستان‌های افغانستان ممنوع کرده است.
بلوغ در چه سنی رخ می‌دهد؟ بلوغ در چه سنی رخ می‌دهد؟
متخصص اطفال با حصور در برنامه مادر و کودک در مورد سن بلوغ نکاتی را بیان کرد.
برگزیده
همسران غریب:با هم و تنها همسران غریب:با هم و  تنها
از بین رفتن رابطه زوجیت، مثل مرگ یک موجود زنده ناراحت‌کننده است. رابطه‌ها با امید آغاز می‌شوند و وقتی از واقعیت شکست می‌خورند تمام می‌شوند، حتی اگر هیچ وقت مرگ‌شان روی کاغذ اعلام نشود.
آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین آخرین وضعیت پرونده جانباختگان هواپیمای اوکراین
«قریب به اتفاق خانواده‏ قربانیان که بالای ۱۰۰ خانواده بودند، شکایت کرده بودند، اما دو جلسه مانده به آخرین جلسه دادگاه، بیشترشان از روی ناامیدی به رسیدگی منصفانه، شکایت‏شان را پس گرفتند و تنها ۷ تا ۸ خانواده باقی ماندند.»
ایران چندمین کشور باهوش جهان؟ ایران چندمین کشور باهوش جهان؟
تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ایرانی‌ها به‌عنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته می‌شدند اما در به‌روزرسانی سال جدید میلادی (۲۰۲۵) رتبه‌بندی آی‌کیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانی‌ها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر