کد خبر: ۳۵۲۹
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۶
پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید.

پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید. آسوشیتدپرس با اختصاص گزارشی به موج تازه ابتلا به بیماری کووید۱۹ در جهان، به علل مختلف گستردگی همه‌گیری جدید و نیز آلوده شدن بسیاری از افراد واکسینه شده به این بیماری پرداخته است.

چرا به تازگی افراد واکسینه شده به کرونا مبتلا می‌شوند؟
مخاطب ۲۴- نویسنده گزارش در پاسخ به این پرسش که «چرا در موج تازه همه‌گیری کرونا، شمار زیادی از افراد واکسینه شده نیز به بیماری کووید۱۹ مبتلا می‌شوند؟» از سویه جهش یافته اومیکرون به عنوان نخستین عامل از عوامل مختلف دخیل در این مسئله نام برده است.

در این گزارش آمده است: سویه اومیکرون از قدرت سرایت بسیار زیاد برخوردار است و می‌تواند افراد زیادی را به کووید۱۹ مبتلا کند اگر چه شدت بیماریِ حاصل از این سویه ضعیف‌تر از موارد مشابه در نتیجه ابتلا به سویه‌های جهش یافته قبلیِ ویروس کرونا است.

شیوع گسترده سویه اومیکرون و افزایش ابتلا به بیماری کووید۱۹ در اثر آلوده شدن به آن همچنین با فصل سرما و نیز فرا رسیدن دوره تعطیلات پایان سال میلادی در بسیاری از نقاط جهان همزمان شده است.

لوئیس مانسکی، محقق و ویروس‌شناس در دانشگاه مینه‌سوتا می‌گوید مردم ممکن است به اشتباه فکر کنند واکسن‌های کووید۱۹ به طور کامل جلوی آلودگی به ویروس و ابتلا به بیماری را می‌گیرند؛ در حالی که این فرضیه کاملا اشتباه است.

وی در ادامه تاکید می‌کند که واکسن‌های در دسترس برای مقابله با همه‌گیری کووید۱۹ عمدتاً برای جلوگیری از مرگ و میر و شدت گرفتن بیماری طراحی شده‌اند.

نویسنده گزارشِ آسوشیتدپرس با استناد به مطلب بالا تاکید می‌کند که واکسن‌ها همچنان در همین راستا کار می‌کنند؛ به ویژه برای افرادی که دُز‌های یادآوری دریافت کرده‌اند.

بر این اساس گفته می‌شود که دو دُز واکسن «فایزر» یا «مدرنا» به همراه یک دُز واکسن «جانسون اند جانسون» ایمنی بیشتری در برابر علائم شدید بیماری کووید ناشی از اومیکرون ایجاد می‌کنند.

این در حالیست که استفاده از دُزهای ابتدایی واکسن‌های یاد شده به تنهایی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کوویدِ حاصل از سویه اومیکرون موثر نیستند.

در این میان، اما دُزهای یادآوری بویژه در همراهی با واکسن‌های فایزر و مدرنا سطوح آنتی‌بادی را برای کمک به دفع عفونت به ویروس افزایش می‌دهند.

به نظر می‌رسد که سویه اومیکرون قابلیت تکثیر بسیار بالاتری نسبت به سویه‌های قبلی ویروس جهش یافته کرونا دارد و اگر افراد آلوده دارای بار ویروسی بالایی باشند احتمال انتقال آن به دیگران به ویژه به افراد واکسینه نشده بسیار بیشتر است.

افراد واکسینه شده که مبتلا به ویروس می‌شوند به احتمال قوی با علائم خیف‌تر بیماری روبرو هستند، زیرا واکسن‌ها سبب ایجاد چندین لایه دفاعی در سیستم ایمنی بدن می‌شوند که عبور از همه آن‌ها برای سویه‌های جهش یافته ویروس کرونا نظیر اومیکرون بسیار دشوار خواهد بود.

با این وجود توصیه‌های بهداشتی برای ایمن ماندن در برابر ویروس و بیماری کووید۱۹ همچنان مانند قبل است و تغییرات زیادی نکرده است.

پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید.

اگر چه واکسن‌ها همیشه شما را از ابتلا به ویروس کرونا در انواع گونه‌های جهش یافته‌اش و نیز بیماری کووید باز نمی‌دارند، اما احتمال زنده ماندن و خروج از بیمارستان در صورت بستری شدن را برایتان بیشتر می‌کنند.

برچسب ها: کرونا اومیکرون
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
چه نکات مهمی را باید قیل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی استوک بدانیم؟ title
بسیاری از مردم تمایل دارند کامپیوتر‌های دست دوم را خریداری کنند، زیرا قیمت آن‌ها بسیار کمتر از کامپیوتر‌های نو است.
آپدیت جدید واتساپ با تغییرات گسترده منتشر شد title
انتشار آپدیت جدید واتساپ برای اندروید و iOS آغاز شده است. آخرین به روزرسانی WhatsApp تغییراتی ظاهری و همچنین کاربردی را به دنبال می‌آورد.
برو کشکت و بساب و عمر نوح کن! title
اگر می‌خواهید عمر طولانی و سالمی را تجربه کنید خوردن این خوراکی پرخاصیت را به شما توصیه می‌کنیم.
همسر بهرام رادان دقیقا به کجا خیره شده است؟ title
تصویری از نگاه روبه افق مینا مختاری با فنجان چایی در دست منتشر شده است.
بدترین رانندگان جهان اهل کدام کشور هستند؟ title
احتمال مرگ در یک تصادف رانندگی در جمهوری دومینیکن ۱۵ برابر بیشتر از ایسلند است.
هوش مصنوعی چه مشکلی با فضایی‌ها دارد title
همیشه این سوال وجود داشته است که در جهانی با میلیارد‌ها کهکشان و ستاره چرا ما نشانه‌ای از موجودات بیگانه پیدا نمی‌کنیم. ظاهرا هوش مصنوعی مانع پیدا کردن فضایی‌ها می‌شود
امیرحسین کجاست؟ title
پسر ۱۴ ساله اهل گرگان بعد از ۵ روز مفقودی همچنان پیدا نشده است.
برگزیده
سازمان هواپیمایی کشوری: در ایران جت شخصی نداریم title
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: به طور کلی ما در ایران جت شخصی نداریم. در زمینه نخریدن جت شخصی، تقریبا کسی را نداریم که خریده باشد.
پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا title
رئیس جمهور در پیامی با تبریک قهرمانی تیم ملی فوتسال کشورمان در آسیا تصریح کرد: از یکایک اعضای تیم ملی، مربیان، کادر فنی و سایر تلاشگران حوزه ورزش کشور برای کسب این عنوان ارزشمند، قدردانی می­‌نمایم.
صهیونیست‌ها دست از پا خطا کنند وضعیت متفاوت خواهد بود title
رئیس‌جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.
تقویت همکاری‌های قوای مسلح ایران و پاکستان عامل صلح و ثبات است title
فرمانده ارتش پاکستان در حاشیه سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور به دیدار آیت الله رئیسی رفت.