کد خبر: ۱۰۱۳۵
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۳
عضو شورای عالی فضای مجازی درباره آمار کاربران پیام‌رسان‌ های داخلی گفت: آخرین آمار منتهی به ۱۵ آذر که توسط مرکز ملی فضای مجازی منتشر شده نشان می‌دهد کاربران ماهانه روبیکا ۳۵ میلیون کاربر، ایتا ۱۵.۲میلیون کاربر، بله ۹.۸ میلیون کاربر و سروش پلاس ۸.۱ میلیون کاربر است.

مخاطب ۲۴- به نقل از ایرنا؛ «رضا تقی‌پور» عضو شورای عالی فضای مجازی در برنامه صبحگاهی شبکه ۲ سیما با بیان این‌که شورای عالی فضای مجازی برای تعریف نظام حکمروایی این فضا تاسیس شده است، درباره محدودیت دسترسی به پیام‌رسان‌های خارجی و سوق دادن کاربران به سمت استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی گفت: در این خصوص آمار‌های واقعی و دقیقی وجود دارد. بیشترین استفاده کاربران اینستاگرام در کشور ما برای تبلیغ و سرگرمی است و محل تجمع و اجتماع کسب وکار‌ها نیز در این فضا است، اما به این معنی نیست که کسب و کار‌ها منحصرا در این سکوی خارجی فعالیت می‌کنند.

 

وی افزود: بر اساس نظرسنجی و آماری که گرفته شده سکو‌های خارجی (پلتفرم‌های خارجی) در کنار سکو‌های ایرانی مانند باسلام، دیجی کالا، دیوار، کسبینو، شیپور و روبیکا در بخش اقتصادی فعال هستند. آماری که مرکز ملی ارائه داده، ۱۵ درصد مردم برخی از خرید‌های خود را از طریق اینستاگرام دنبال می‌کنند، اما در سکو‌های داخلی این آمار بیشتر است.

تقی‌پور افزود: سکو‌ها کارکرد‌های مختلف دارند در کشور ما بیشترین وقت افراد در این سکو‌ها برای سرگرمی و تفریح است، اما در کشوری مانند کره مثلا ۸۰ درصد فعالیت کسب و کاری و اقتصادی دارند. اینستاگرام برای کسب و کار‌های ما یک بستر تبلیغی است و در ادامه برای خرید و فروش معمولا سایت اینترنتی دارند و از آن طریق مسیر فروش را دنبال می‌کند. در این‌جا اشکال و نقصی نیز متوجه کسب‌وکار‌ها است که عموما سیستم یکپارچه قابل اعتماد برای پرداخت ندارند و باید این مشکل را حل کنند.

عضو شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: متاسف هستیم که شرایط امنیتی اوضاع به شکلی پیش رفته که محدودیت‌هایی ایجاد شده، وگرنه هیچ حاکمیتی شاهراه و بزرگراهی که خودش ساخته و برای زیرساخت آن هزینه کرده را مسدود نمی‌کند، اما اگر در این مسیر نا امنی زیاد شود به طوری که عبور و مرود مقدور نباشد، ممکن است تصمیم بگیرد آن مسیر را مسدود کند تا امنیت آن تامین شود.

وی افزود: مواردی داشتیم که یک سکوی خارجی تصمیم گرفته برخی از برنامه‌های کاربردی کاربران ایرانی را از روی گوشی‌های آن‌ها حذف کند. این نشان‌دهنده ناپایداری وضعیت است و اگر حاکمتی برای این پایداری فکر نکرد، کسب و کار‌ها متضرر می‌شوند. باید قوانینی تدوین شود تا اگر کسب وکار‌ها به سکوی داخلی مهاجرت کردند، با چالش‌های اینچنینی مواجه نشوند.

در گذشته از پیام‌رسان‌ها حمایت خاصی نشد

تقی‌پور تاکید کرد: از سال ۸۹ و در برنامه پنجم توسعه این تاکید وجود داشته که شبکه ملی اطلاعات در کشور مستقر شود. شبکه ملی همان پایداری که نیاز داریم را برای ما به ارمغان می‌آورد ما باید زیرساخت‌ها را به نحوی مستقل و امن و بومی کنیم و چاره این کار، همان شبکه ملی اطلاعات است. در این بخش توسعه سکو‌های داخلی جزو اهداف مهم بوده است. در گذشته حرف از حمایت زده شد، اما در عمل این حمایت رخ نداد.

حمایت این بود که اعلام کردند مبلغ پنج میلیارد تومان وام می‌دهیم تا جایی که به خاطر دارم مسیر دریافت وام آنقدر سخت بود که تنها چهار پیام‌رسان این وام را دریافت کردند. این مبلغ را مقایسه کنید با ۳۵۰ میلیون دلاری که پاول دورف مدیرعامل تلگرام می‌گوید تا الان سرمایه جذب کرده است. مسئله بعدی آماده نبودن برخی از زیرساخت‌ها است. پیام‌رسانی مانند تلگرام، زیرساخت ابری خود از ابر آمازون دریافت می‌کند و مسیر‌های ارتباطی، ذخیره و نگهداری آن‌ها نیز برای آمازون است. اما پیام‌رسان‌های ما باید خودشان این مراکز و زیرساخت‌ها را ایجاد می‌کردند که هزینه زیادی داشت.

وی تاکید کرد: قطعا بحث سرعت، کیفیت و تنوع خدمات مسائلی است که پیام‌رسان‌های داخلی باید آن را رعایت کنند. امروز امکاناتی برای برخی از سکو‌های داخلی فراهم شده که در نمونه خارجی آن نیست. مانند امکان تماس از کاربر فعال داخل سکو با کسی که در آن سکو فعالیت ندارد. ضمن اینکه کیفیت صوت و تصویر نیز هر روز بیشتر می‌شود.

وی درباره آمار کاربران پیام‌رسان‌های داخلی گفت: آخرین آمار منتهی به ۱۵ آذر که توسط مرکز ملی فضای مجازی منتشر شده نشان می‌دهد کاربران ماهانه روبیکا ۳۵ میلیون کاربر، ایتا ۱۵.۲میلیون کاربر، بله ۹.۸میلیون کاربر و سروش پلاس ۸.۱ میلیون کاربر است. در۳ ماه گذشته شاهد افزایش پنج برابری حضور کاربران در فضای مجازی هستیم و این استفاده هر روز بیشتر می‌شود.

تقی‌پور درباره ساختار شورای عالی فضای مجازی گفت: شورای عالی فضای مجازی ۷ عضو حقوقی و ۱۰ عضو حقیقی دارد و جلسات آن هر ماه یکبار برگزار می‌شود. این دبیرخانه ۲ ماموریت دارد، هم دبیرخانه شورا و هم مرکز ملی فضای مجازی است که باید مصوبات را پیگیری کند. شورای عالی فضای مجازی ۴ کمیسیون دارد.

تقی‌پور تصریح کرد: متاسفانه جلسات شورای عالی در دولت گذشته بعضا با فاصله حتی ۳ ماهه انجام می‌شد و اگر قرار بود در ۴ سال ۲۰۰ جلسه برگزار شود مجموعا ۳۷ جلسه برگزار شد. در اوایل دولت سیزدهم جلسات مرتب‌تر بود، اما اکنون به دلیل مشغله‌هایی که وجود دارد، تقریبا ماهی یکبار برگزار می‌شود.

وی درباره محدودیت به وجود آمده برای پلتفرم‌ها گفت: گاهی اوقات شرایط به شکلی است که باید تصمیماتی گرفته شود مانند محدویت‌هایی که وجود دارد. اما در کنار آن باید تصمیمات راهبردی مانند توسعه و استقلال شبکه ملی اطلاعات که جزو الزامات است را اجرایی کنیم. رفع محدودیت‌ها بستگی به تصمیم نهاد‌های امنیتی دارد و اگر احساس کنند شرایط امنیتی به حالت عادی برگشته می‌توانند محدودیت‌ها را بردارند. تصمیم راهبردی کشور توسعه شبکه ملی است که در دولت سیزدهم به صورت کامل و جدی مورد حمایت قرار گرفته است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
خانم مجری سیتیزن امریکا از ایران رفت؟ title
ژیلا صادقی، مجری پرحاشیه صداوسیما که در ماه‌های اخیر بسیار مورد توجه رسانه‌ها و کاربران فضای مجازی بود، به تازگی یک استوری عجیب و متفاوت منتشر کرد.
ارتباط استفاده از سیگار الکتریکی با صرف وقت در رسانه‌های اجتماعی title
تحقیقات جدید نشان می‌دهد کودکان و نوجوانانی که هفت ساعت یا بیشتر در روز از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، دو برابر با خطر بیشتر مصرف سیگار سنتی یا سیگار الکترونیکی یا هر دو مواجهند.
اجرام مرموز در فضا که از وجود حیات فرازمینی حکایت دارند title
ستاره شناسان اجرامی مرموز را در فضا رصد کرده اند که احتمال می‌دهند نشانه وجود حیات در آنجا باشد.
شهید«حسین امیرعبدالهیان» به روایت تصویر title
شهید حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در سانحه هوایی روز گذشته همراه با شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی و دیگر همراهانش، شهد شهادت نوش کرد تا نخستین شهید وزیر امور خارجه انقلاب اسلامی لقب بگیرد.
کدام بیماران کاندید پیوند عضو می توانند باشند؟ title
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با بیان این که در حال حاضر بیش از ۲۵ هزار نفر در کشور نیازمند دریافت عضو پیوندی هستند، گفت: هر سال ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ عضو قابل پیوند به دلیل عدم رضایت خانواده‌های افراد دچار مرگ مغزی به خاک سپرده می‌شود.
محل های مورد جستجو پهپاد دید در شب آکینجی ترکیه title
بررسی سایت راداری فلایت ۲۴ حاکی از ورود پهپاد آکینجی (AKINCI۰۱) ترکیه که به تجهیزات دید در شب مجهز است به آسمان ایران دارد.
ویدئو| مهدی کوشکی برای بار چهارم ازدواج کرد title
مهدی کوشکی با انتشار ویدئویی از ازدواجش با محیا مهدی‌زاده بازیگر تئاتر خبر داد
برگزیده
شهید«حسین امیرعبدالهیان» به روایت تصویر title
شهید حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در سانحه هوایی روز گذشته همراه با شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی و دیگر همراهانش، شهد شهادت نوش کرد تا نخستین شهید وزیر امور خارجه انقلاب اسلامی لقب بگیرد.
بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص سانحه بالگرد رئیس جمهور title
علیرغم شرایط نامساعد جوی و محیطی، تلاش‌ها برای رسیدن گروه‌های پُرتلاش امدادی به محل حادثه همچنان با جدیت و امیدوارانه ادامه دارد.
برگزاری جلسه فوق‌العاده دولت برای پیگیری وضعیت رئیس‌جمهور title
جلسه فوق العاده هیأت دولت به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور به منظور بسیج همه امکانات برای پیگیری وضعیت آیت‌الله رئیسی برگزار شد.
استوری عاشقانه داماد سینمای ایران title
سپند امیرسلیمانی در تازه‌ترین استوری خود، تصویری به همراه همسرش، مونا کرمی منتشر کرد.
سازمان هواپیمایی کشوری: در ایران جت شخصی نداریم title
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: به طور کلی ما در ایران جت شخصی نداریم. در زمینه نخریدن جت شخصی، تقریبا کسی را نداریم که خریده باشد.
پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا title
رئیس جمهور در پیامی با تبریک قهرمانی تیم ملی فوتسال کشورمان در آسیا تصریح کرد: از یکایک اعضای تیم ملی، مربیان، کادر فنی و سایر تلاشگران حوزه ورزش کشور برای کسب این عنوان ارزشمند، قدردانی می­‌نمایم.