کد خبر: ۱۵۸۷
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۹

تله‌هایی که کروناویروس را به دام می‌اندازند !

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، تله‌هایی در مقیاس نانو طراحی کرده‌اند که کروناویروس را به دام می‌اندازند و از بین می‌برند.
تله‌هایی که کروناویروس را به دام می‌اندازند !تله‌هایی که کروناویروس را به دام می‌اندازند ! پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، تله‌هایی در مقیاس نانو ( نانوتله‌ ) طراحی کرده‌اند که کروناویروس را به دام می‌اندازند و از بین می‌برند.

به گزارش تابناک و به نقل از نیوزوایز، پژوهشگران "دانشگاه شیکاگو"(UChicago)، یک درمان جدید برای کووید-۱۹ طراحی کرده‌اند. این درمان، نانوذراتی را شامل می‌شود که کروناویروس را می‌گیرند و از سیستم ایمنی خود بدن برای از بین بردن آن استفاده می‌کنند.

این نانوتله‌ها با تقلید از سلول‌هایی که ویروس بر آنها اثر می‌گذارد، ویروس را جذب می‌کنند. هنگامی که ویروس به نانوتله‌ها متصل می‌شود، نانوتله‌ها ویروس را از سلول‌های دیگر جدا می‌کنند و آن را هدف قرار می‌دهند تا توسط سیستم ایمنی بدن از بین برود.

شاید بتوان این نانوتله‌ها را در مورد انواع ویروس مورد استفاده قرار داد تا روش جدیدی برای مهار پیشروی ویروس باشد. اگرچه این درمان هنوز در مراحل ابتدایی آزمایش به سر می‌برد اما پژوهشگران باور دارند که شاید بتوان آن را به واسطه یک اسپری بینی به کار گرفت تا کووید-۱۹ را درمان کند.

پروفسور "جون هوانگ"(Jun Huang)، سرپرست این پژوهش گفت: گروه پژوهشی ما از زمان آغاز همه‌گیری، در حال توسعه این روش جدید برای درمان کووید-۱۹ است. ما آزمایش‌های سخت‌گیرانه‌ای را انجام داده‌ایم تا کارآیی این نانوتله‌ها را اثبات کنیم و از ظرفیت بالقوه آنها هیجان‌زده هستیم.

طراحی یک تله بی‌نقص

پژوهشگران برای طراحی این نانوتله‌ها، مکانیسمی را مورد بررسی قرار دادند که کروناویروس از آن برای اتصال به سلول‌ها استفاده می‌کند. این مکانیسم، یک پروتئین خوشه‌ مانند است که روی سطح کروناویروس قرار دارد و به پروتئین گیرنده ACE2 در سلول انسان متصل می‌شود.

پژوهشگران برای ایجاد تله‌ای که با همین روش به ویروس متصل می‌شود، نانوذراتی با تراکم بالایی از پروتئین‌های ACE2 روی سطح آنها طراحی کردند. آنها به همین ترتیب، نانوذرات دیگری را به همراه پادتن‌های خنثی‌کننده روی سطح آنها طراحی کردند. این پادتن‌ها هنگام ابتلا در بدن شخص به وجود می‌آیند و طوری طراحی می‌شوند که با روش‌های گوناگون به کروناویروس اتصال می‌یابند.

در طراحی درمان برای کووید-۱۹، هم از پروتئین‌های ACE2 و هم از پادتن‌های خنثی‌کننده استفاده می‌شود اما پژوهشگران با اتصال آنها به نانوذرات، سیستم قوی‌تری را برای به دام انداختن و از بین بردن ویروس ایجاد کردند.

قطر این نانوذرات که از پلیمرها و فسفولیپیدهای مورد تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) ساخته شده‌اند، ۵۰۰ نانومتر است و بسیار کوچکتر از سلول هستند. این بدان معناست که نانوتله‌ها می‌توانند به قسمت‌های بیشتری در بدن دست یابند و کروناویروس را به صورت کارآمدتری به دام بیندازند.

پژوهشگران، ایمنی این سیستم را در یک مدل موش آزمایش کردند و دریافتند که هیچ مسمومیتی به همراه ندارد. سپس، نانوتله‌ها را در برابر "pseudovirus" آزمایش کردند که یک مدل ضعیف‌تر ویروس است و تکثیر نمی‌شود. آنها به بررسی نانوتله‌ها در برابر یک pseudovirus در ریه انسان پرداختند و دریافتند که آنها راه ورود به سلول‌ها را به طور کامل مسدود می‌کنند.

هنگامی که pseudovirus خود را به نانوذرات طراحی شده متصل کرد، نانوذرات از مولکولی استفاده کردند که درشت‌خوارهای بدن را فرامی‌خواند. درشت‌خوارها معمولا نانوذرات بدن را می‌خورند اما مولکول نانوتله‌ها، این روند را سرعت می‌بخشد. نانوذرات در این آزمایش، طی ۴۸ ساعت پاکسازی شدند و از بین رفتند.

پژوهشگران، نانوذرات را به واسطه pseudovirus در یک سیستم ریوی خارج از ارگانیسم آزمایش کردند و دریافتند که آنها از عفونت ریه‌ها به طور کامل پیشگیری می‌کنند.

پژوهشگران، نانوتله‌ها را به همراه یک ویروس زنده در یک سیستم درون‌کشتگاهی نیز آزمایش کردند و دریافتند که سیستم آنها ویروس را ۱۰ برابر بهتر از پادتن‌های خنثی‌کننده یا ACE2 محلول مهار می‌کند.

درمانی برای کووید-۱۹ و فراتر از آن

پژوهشگران امیدوارند که در مرحله بعد بتوانند این سیستم را بیشتر آزمایش کنند و آن را به همراه ویروس زنده و انواع گوناگون ویروس مورد بررسی قرار دهند.

"جیل روزنبرگ"(Jill Rosenberg)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این نانوتله‌ به سادگی اصلاح می‌شود. ما می‌توانیم پادتن‌ها یا پروتئین‌های گوناگون را تغییر دهیم یا سلول‌های ایمنی متفاوتی را هدف بگیریم.

این نانوتله‌ها را می‌توان در یک فریزر استاندارد ذخیره کرد و نهایتا به واسطه اسپری بینی مورد استفاده قرار داد تا مستقیما در سیستم تنفسی قرار بگیرند و موثرتر باشند.

پژوهشگران باور دارند که شاید با بهینه‌سازی فرمول نانوتله‌ها بتوان آن را مانند یک واکسن به کار گرفت تا نهایتا یک سیستم درمانی در برابر ویروس ایجاد شود.

این پژوهش، در مجله "Matter" به چاپ رسید.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند
سه زمین‌لرزه پیاپی بامداد سه‌شنبه عسلویه بوشهر را لرزاند؛ شدیدترین آن‌ها ۴.۱ ریشتر در عمق ۲۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
لوکزامبورگ دولت فلسطین را به رسمیت شناخت لوکزامبورگ دولت فلسطین را به رسمیت شناخت
نخست‌وزیر لوکزامبورگ اعلام کرد کشورش دولت فلسطین را به رسمیت می‌شناسد و هدف این اقدام را حمایت از روند دیپلماسی برای پایان مناقشه خاورمیانه دانست.
بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های کشتی آزاد قهرمان جهان ۲۰۲۵ که در زاگرب کرواسی در حال برگزاری است موفق شد یک روز زودتر، بالاتر از آمریکا به عنوان قهرمانی زودهنگام جهان دست یابد.
برگزیده
روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری
۱۱ سپتامبر روز جهانی بی‌خبری خوش خبری است.؟  می‌گویند امروز روز جهانی"No  news is good news"  است. به زبان خودمانی همان ضرب المثل معروف فارسی که می‌گوید بی خبری خوش خبری است
معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد معوقه بازنشستگان فرهنگی مربوط به سال ۱۴۰۰ همزمان با حقوق مردادماه واریز شد و در حساب آنان قرار گرفت.
صفحه خبر بالای تصاویر