کد خبر: ۱۵۷۴
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۸
دبیرکل حزب اسلامی کار در گفت وگو با «تابناک»

اصلاح‌طلبان : کمک کنند، حضور پررنگ مردم را در انتخابات تضمین می‌کنیم

کمالی : اگر مشی و رویکرد شورای نگهبان در روند بررسی صلاحیت‌ها قابل پذیرش باشد، حتما اصلاح‌طلبان هم کاندیدای خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ معرفی می‌کنند.
دبیرکل حزب اسلامی کار در گفت وگو با «تابناک» اصلاح‌طلبان : کمک کنند، حضور پررنگ مردم را در انتخابات تضمین می‌کنیم، کمالی  گفت : اگر مشی و رویکرد شورای نگهبان در روند بررسی صلاحیت‌ها قابل پذیرش باشد، حتما اصلاح‌طلبان هم کاندیدای خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ معرفی می‌کنند.

با قطعی شدن عدم کاندیداتوری حجت الاسلام «سید حسن خمینی» در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی، جریان اصلاحات به سراغ کاندیدا‌هایی نظیر «محمد جواد ظریف»، «اسحاق جهانگیری» و «محسن هاشمی رفسنجانی» رفته است. برخی از اصلاح طلبان «محمدرضا عارف» را هم در سبد بررسی‌های خود دارند و البته طیف تندروی این جریان هم نگاهش به کاندیداتوری افرادی است که قطعا از فیلتر نظارت شورای نگهبان عبور نخواهند کرد.

به گزارش «تابناک»؛ قوه عاقله جریان اصلاح طلبی به دنبال کاندیداتوری وزیر امور خارجه هستند و معتقدند که اگر شورای نگهبان او را به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بپذیرد، هم شانس اصلاح طلبان برای پیروزی زیاد خواهد شد و هم اینکه مشارکت در انتخابات به طور جدی در انتخابات ۲۸ خرداد ماه سال جاری افزایش خواهد یافت؛ موضوعی که جریان اصلاحات آن را به نفع خود می‌داند.

امید اصلاح‌طلبان به کاندیداتوری ظریف

آنچه از جلسات اصلاح طلبان به گوش می‌رسد، این که آن‌ها تاکنون موفق به جلب رضایت ظریف برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری نشده اند، اما از این مساله ناامید هم نیستند و تمام تلاش خود را برای فراهم کردن شرایط حضور وزیر امور خارجه در انتخابات در قامت کاندیدا به کار بسته اند، چون بر این باورند پس از سید «حسن خمینی» او تنها کسی است که می‌تواند امید جریان اصلاحات برای پیروزی در انتخابات را زنده نگه دارد.

البته اصلاح طلبان در تمامی انتخاباتی که در سنوات مختلف برگزار شده، همواره عملکرد شورای نگهبان را دغدغه خود عنوان کرده اند و در طرف مقابل شورا نیز پاسخش این بوده که ملاک و معیار برای بررسی صلاحیت‌ها در این نهاد ناظر بر انتخابات صرفا قانون بوده و رنگ ها، تعلقات سیاسی و رویکرد‌های سیاسی هیچ جایگاهی در تصمیمات شورا نداشته و ندارد.

کمالی: امیدواریم کاندیدا‌های اصلاح‌طلب تایید صلاحیت شوند

 

دبیرکل حزب اسلامی کار انتخابات اصلاح طلبان محمدجواد ظریف

در همین زمینه، دبیرکل حزب اسلامی کار گفت: در صورتی که نامزد‌های موردنظر اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری تایید صلاحیت شوند، بدون شک این جریان حضور پررنگی در عرصه انتخابات خواهد داشت.

«حسین کمالی» دبیرکل حزب اسلامی کار در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی «تابناک» با بیان اینکه نتیجه و رویکرد نهایی در بین جریانات اصلاح‌طلب درباره نحوه ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری و شورا‌ها هنوز تبیین و مشخص نشده است اظهار کرد: انتخابات یعنی برگزاری یک رقابت بین جریانات و تشکل‌های سیاسی؛ از این روی، بدون شک اگر یک جریان سیاسی نماینده یا چهره‌ای را برای حضور در عرصه انتخابات نداشته باشد، رقابتی شکل نمی‌گیرد و این به معنای بی‌اثر بودن انتخابات است.

شورای نگهبان هیچ مهندسی در جریان انتخابات نداشته باشد

وی افزود: وقتی ما اصل رقابت را در انتخابات بپذیریم، به این معناست که شورای نگهبان هیچ مهندسی در جریان انتخابات نداشته باشد و در روند تایید صلاحیت‌ها رویکرد منطقی و معقولانه‌ای در پیش بگیرد.

دبیرکل حزب اسلامی کار تصریح کرد: اگر مشی و رویکرد شورای نگهبان در روند بررسی صلاحیت‌ها قابل پذیرش باشد، به طور حتم اصلاح‌طلبان هم کاندیدای خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ معرفی می‌کنند.

رویکرد منطقی باشد، مشارکت حداکثری است

کمالی با ابراز بی اطلاعی از رایزنی جریانات و چهره‌های شاخص اصلاح‌ طلب به شورای نگهبان در راستای روند تایید صلاحیت‌ها خاطرنشان کرد: شورای نگهبان باید زمینه مشارکت همه مردم و جریانات سیاسی را در انتخابات فراهم کند و بستر انتخابات را باز بگذارد تا شاهد حضور و مشارکت حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای باشیم.

وی تاکید کرد: بدون شک با توجه به سبقه و رویکرد اصلاح‌ طلبان در ادوار مختلف انتخابات و میزان تلاش آن‌ها در جلب و جذب مشارکت حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای، حضور احزاب و تشکل‌های این جریان در انتخابات ۱۴۰۰ نیازمند یاری نهاد‌های نظارتی همچون شورای نگهبان در روند بررسی صلاحیت‌هاست.

تلاش برای قطعی کردن تایید صلاحیت ظریف

اصلاح طلبان، کاندیداتوری محمد جواد ظریف را برگ برنده خود می‌دانند و معتقدند اگر وزیر امور خارجه فعلی که خیلی از ملاحظات در ارتباط با مذاکره با آمریکا را کنار زده است، به میدان بیاید، می‌تواند موج بزرگی در روند انتخابات ایجاد کرده، باعث افزایش میزان مشارکت مردم در این پروسه شده و در نهایت شانس جدی برای جریان اصلاحات به جهت پیروزی در انتخابات ایجاد کند. مهمترین نگرانی آن‌ها در این راه رویکرد شورای نگهبان در مواجهه با کاندیداتوری ظریف است که به نظر می‌رسد سخنان «حسین کمالی» در همین راستا بیان شده باشد.

 

میرزایی نیکو مدعی شد: مکاتبات ظریف با رهبر انقلاب در مورد انتخابات

قاسم میرزایی نیکو درخصوص حضور محمدجواد ظریف در انتخابات و این که گفته می‌شود وی کاندیدای جریان اصلاحات خواهد بود، گفت: هنوز هیچ‌چیز در جبهه اصلاحات قطعی نشده و همان فرآیندی که گفته شده است انجام می‌شود؛ یعنی ۱۰ نفر از اعضای جبهه کاندیدایی را معرفی می‌کنند؛ هنگامی که یک سوم آرا را در مرحله اول به دست آوردند و سپس برای نهایی شدن ثبت‌نام با دو،سوم آرا به عنوان گزینه نهایی انتخاب می‌شوند و تا جایی که من اطلاع دارم دوستانی در تماس با جبهه، ابراز تمایل کرده اند که در فرآیند قرار گیرند.این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: جبهه اصلاحات ایران برای خودش ساز و کاری تنظیم کرده است مبنی بر این که کسانی که مایل به کاندیداتوری هستند حتما باید اصلاح طلب باشند و از فرآیندی که جبهه تعیین کرده باید پیروی کنند.وی ادامه داد: آقای ظریف هم در مکاتباتش با رهبری و هم در اظهاراتش چندین بار قسم و آیه آورده است که نخواهد آمد؛ البته ممکن است بعدها جاهایی سفارش کنند یا فشار بیاورند که ایشان بیاید و ممکن است اتفاق بیفتد اما تا امروز حداقل خودشان این کار را نکرده است.

سیاسی | انتخابات

 

 

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم
گل دوم المپیاکوس به رئال مادرید توسط مهدی طارمی در دقیقه ۵۱ زده شد
مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵ مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵
ویدیویی از مانور جنگنده j۱۰ چینی که در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۵ همه را متحیر کرد
بیفوما، در آب نمک دربی بیفوما، در آب نمک دربی
به احتمال فراوان وینگر کنگویی بازی با شمس آذر را از دست داده و استراحت خواهد کرد.
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد
در فاصله ۱۰ روز تا برگزاری مراسم قرعه‌کشی بیست‌وسومین دوره جام جهانی فوتبال فدراسیون بین‌المللی فوتبال سیدبندی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها را مشخص و اعلام کرد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد تیم ملی فوتبال کشورمان در کنار تیم‌های ملی کرواسی، مراکش، کلمبیا، اروگوئه، سوئیس، ژاپن، سنگال، کره جنوبی، اکوادور، اتریش و استرالیا در سید دو قرار گرفت.  
نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت
مهاجرانی تصریح کرد: سهمیه ۶۰ لیتری با نرخ ۱۵۰۰ تومان و سهمیه ۱۰۰ لیتری با نرخ ۳۰۰۰ تومان که از طریق کارت‌های شخصی استفاده می‌شود، هیچ تغییری نکرده است؛ نه در مقدار و نه در قیمت.
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
برگزیده
مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید
رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب در سخنانی تلویزیونی خطاب به ملت عزیز ایران، با تاکید بر ضرورت تقویت و استمرار قدرتمندانه بسیج در نسل‌های پی در پی به‌عنوان «یک ثروت بزرگ، حرکت همگانی و عامل افزایش قدرت ملی»، ناکامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را در تحقق هیچ یک از اهداف حمله به ایران، نشانه شکست بدون تردید آنها خواندند
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر