کد خبر: ۱۵۰۰
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۳

پیش شرط مذاکره ایران و آمریکا از نگاه محمد صدر

سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قطعا یک انتخابات پر شور و رقابتی و منصفانه می تواند منافع جمهوری اسلامی و مسئولیت جمهوری اسلامی را افزایش بدهد و جوی مانند دوم خرداد ۷۶ ایجاد کند

سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قطعا یک انتخابات پر شور و رقابتی و منصفانه می تواند منافع جمهوری اسلامی و مسئولیت جمهوری اسلامی را افزایش بدهد و جوی مانند دوم خرداد ۷۶ ایجاد کن.

به گزارش تابناک به نقل از شفقنا، سیدمحمد صدر، دیپلمات سابق و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آینده برجام و همچنین تحلیل سیاست خارجی ایران طی هشت سال گذشته می گوید: برای آماده شدن زمینه مذاکره و گفتگو ها باید آمریکایی ها تحریم ها را بردارند؛ این مساله مشخص است و گفته شده است برداشتن تحریم ها باعث می شود دوباره دروازه های دیپلماسی گشایش پیدا کند ولی بدون آن امکان ندارد.

وی همچنین می افزاید: قطعا یک انتخابات پر شور و رقابتی و منصفانه می تواند منافع جمهوری اسلامی و مسئولیت جمهوری اسلامی را افزایش بدهد و جوی مانند دوم خرداد ۷۶ ایجاد کند و موجب باز شدن درهای سیاست خارجی و بین المللی به روی ایران باشد. این مساله در شرایط امروز ما بسیار مهم است. ایران به انسجام ملی نیاز دارد. وقتی خارجی ها ببینند که مردم مشارکتی بالا داشتند و به نظام علاقمندند و از نظام دفاع می کنند موضع ایران در سطح دیپلماسی بین المللی تقویت خواهد شد.

متن گفت وگو با محمد صدر را می خوانید:

امروز عملکرد بایدن متفاوت از صحبت هایی است که در زمان انتخابات داشت
*بایدن بازگشت به برجام را در مبارزات انتخاباتی خود مطرح کرد ولی اخیرا برای بازگشت امریکا به توافق هسته ای شرط و شروطی تعیین کرده است به نظر شما این ماجرا به کجا می انجامد؟

امروز عملکرد بایدن متفاوت از صحبت هایی است که در زمان انتخابات داشت. بایدن آنجا گفته بود که به برجام بر می گردد و دیپلماسی را دنبال می کند اما متاسفانه امروز شرایطی غیر عقلایی و غیر منصفانه را طرح کرده است. آمریکا از برجام خارج شد و طبیعی است که آمریکا باید برگردد و اقدامات لازم را انجام بدهد. این موضع‌گیری نوعی زورگویی است و به هیچ وجه منطقی نیست. اگر می خواهند کارها پیش برود و قدم های مثبتی برداشته شود باید آمریکا تحریم ها را بردارد و به برجام برگردد.

برداشتن تحریم ها باعث می شود دوباره دروازه های دیپلماسی گشایش پیدا کند
*اگر آمریکا با این روال پیش نرود عکس العمل ایران چگونه خواهد بود؟ اگر ایران به مذاکرات مجدد دعوت شود چه برخوردی خواهد داشت؟

برای آماده شدن زمینه مذاکره و گفتگو ها باید تحریم ها را بردارند؛ این مساله مشخص است و گفته شده است برداشتن تحریم ها باعث می شود دوباره دروازه های دیپلماسی گشایش پیدا کند ولی بدون آن امکان ندارد.

بایدن احتمالا می خواهد هوای ۷۵ میلیون رای ترامپ را داشته باشد
*با توجه به سیگنال هایی که آمریکا در منطقه و نسبت به عربستان و اسرائیل نشان داد فکر می کنید مهم ترین هدف آمریکا چیست؟

ظاهرا آقای بایدن بین سیاست داخلی و خارجی آمریکا سردرگمی هایی دارد و شاید می خواهد هوای آن ۷۵ میلیون رای آقای ترامپ را داشته باشد. انگار آمریکا بین این دو مساله گیر کرده است و از متهم شدن به ضعف در عملکرد هراس دارد. امروز سیاست داخلی آمریکا بر سیاست خارجی این کشور اثر گذاشته است.

پیش شرط مذاکره ایران و آمریکا از نگاه محمد صدر /انتخابات رقابتی و منصفانه می‌تواند جوی مانند دوم خرداد ۷۶ ایجاد کند

*در دوره ترامپ شاهد نزدیک شدن آمریکا و عربستان بودیم و به نظر می رسد در دوره بایدن روابط این دو کشور مثل سابق یعنی زمان آقای ترامپ نباشد. آیا این شکاف می تواند زمینه مذاکرات بین ایران و عربستان را فراهم کند و عادی سازی روابط داشته باشند؟

رابطه آمریکا و اسرائیل و رابطه آمریکا و عربستان رابطه ای طولانی است و این ها جزو متحدین هم هستند. تفاوت بین رهبران احزاب جمهوری خواه و دموکرات آمریکا در این است که دموکرات ها ادعاهایی در خصوص حقوق بشر دارند و از این رو عملکرد بن سلمان در مورد قتل فجیع خاشقچی را نمی پذیرند ولی این مساله برای کسی مثل ترامپ اهمیت چندانی نداشت.

از این رو دموکرات ها در چنین مواردی فشار های بیشتری بر روی عربستان می آورند و آن هم به دلیل کسب امتیاز بیشتر برای آمریکا است و نمی توان گفت روابط امریکا و عربستان به این دلیل بهم می خورد بلکه این ها تفاوت های تاکتیکی دو حزب مطرح آمریکا است ولی استراتژی ها و اهداف یکی هستند و هر دو حفظ منافع اسرائیل و عربستان است.

مشارکت بالا در انتخابات موضع ایران در سطح دیپلماسی بین المللی را تقویت می کند
*در شرایط موجود انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ایران چه اهمیتی دارد و آیا می تواند به نوعی موضع ایران را در دیپلماسی تقویت کند؟

قطعا یک انتخابات پر شور و رقابتی و منصفانه می تواند منافع جمهوری اسلامی و مسئولیت جمهوری اسلامی را افزایش بدهد و جوی مانند دوم خرداد ۷۶ ایجاد کند و موجب باز شدن درهای سیاست خارجی و بین المللی به روی ایران باشد. این مساله در شرایط امروز ما بسیار مهم است. ایران به انسجام ملی نیاز دارد. وقتی خارجی ها ببینند که مردم مشارکتی بالا داشتند و به نظام علاقمندند و از نظام دفاع می کنند موضع ایران در سطح دیپلماسی بین المللی تقویت خواهد شد.

*فکر می کنید آیا تصمیم گیری در مورد برجام به بعد از انتخابات موکول خواهد شد؟

این مساله به عملکرد آمریکا بستگی دارد و چندان مربوط به انتخابات نیست.

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری درمان هورمونی یائسگی، افزایش اثربخشی دارو‌های لاغری
به‌نظر می‌رسد که درمان هورمونی یائسگی، اثربخشی داروی تیرزپاتید (Zepbound) را افزایش می‌دهد. زنان با ترکیب این دو درمان، وزن بیشتری کم کردند و تعداد بیشتری از آنها توانستند حداقل ۲۰٪ از وزن بدن خود را کاهش دهند. این یافته‌ها، نتایج پیشین درباره‌ی داروی سماگلوتید (Wegovy) را نیز تأیید می‌کنند.
طارمی به خواست خود از اینتر می رود طارمی به خواست خود از اینتر می رود
مهاجم ایرانی اینتر با جدایی‌اش از این تیم در این تابستان جاری موافقت کرده است.
طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم طرفدار دیپلماسی و مخالف جنگیم
رئیس جمهور نوشت: معتقدیم که پنجره دیپلماسی باز است و این مسیر صلح‌آمیز را با جدیت و بسیج همه ظرفیت‌های سیاسی دنبال می‌کنیم. ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم و برای دور کردن سایه جنگ از کشور، ضمن دفاع از حقوق طبیعی ملت ایران، از همه سرمایه‌های سیاسی و دیپلماسی بهره خواهیم گرفت.
پاریس بالاخره باخت! پاریس بالاخره باخت!
بالاخره فصل طولانی فوتبال به اتمام رسید و جام جهانی باشگاه‌ها، قهرمان خودش را شناخت و پی اس جی برابر چلسی زانو زد.
بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درگذشت
یعقوب صباحی، بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون، ظهر امروز درگذشت.
«سوپرمن» صدرنشین شد «سوپرمن» صدرنشین شد
فیلم ماجراجویانه و ابرقهرمانی «سوپرمن» با فروش جهانی ۲۱۷ میلیون دلار، صدرنشین گیشه سینمای آمریکا و جهان شد، اما چینی‌ها چندان روی خوشی به ابرقهرمان آمریکایی نشان ندادند.
دیدار رئیس جمهور و شهردار تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ دیدار رئیس جمهور و شهردار تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ
دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور به همراه دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران ظهر دوشنبه با حضور در یکی از هتل‌های شهر تهران با جمعی از خانواده‌های آسیب دیده از جنگ ۱۲ روزه دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
برگزیده
ولایتی: مذاکره‌ای که منوط به توقف غنی‌سازی باشد انجام نخواهد شد ولایتی: مذاکره‌ای که منوط به توقف غنی‌سازی باشد انجام نخواهد شد
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل: غنی‌سازی جزو خطوط قرمز ایران است، اگر قرار باشد مذاکره به توقف غنی‌سازی منوط شود، قطعاً چنین مذاکره‌ای انجام نخواهد شد.
پیشنهاد جنجالی آمریکا برای زنگزور پیشنهاد جنجالی آمریکا برای زنگزور
میدل ایست آی نوشت: آمریکا در اقدامی کم‌سابقه، پیشنهاد داده که مسیر مورد مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان را تحت کنترل خود بگیرد؛ طرحی که از سوی ایروان رد شده و به‌زعم بسیاری، تلاشی برای دور زدن حاکمیت ملی کشورهاست.
وحید جلیلی: غربی‌ها کثافت هستند وحید جلیلی: غربی‌ها کثافت هستند
وحید جلیلی، قائم مقام رئیس صداسیما: تصویری که از امریکا امروز ملت ایران دارد یک غرب منحط، وحشی خونخوار است که به هیچ عهد و پیمانی وفادار نمی‌ماند، این برای از راننده اسنپ تا بقال تا پزشک تا معلم تا همه اقشار مردم مشخص است.
صفحه خبر بالای تصاویر