کد خبر: ۱۴۵۸
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷

امشب ناظر طلوع آخرین ابرماه سال باشید

شامگاه پنج‌شنبه 18 اردیبهشت، ماه در حالی طلوع خواهد کرد که در وضعیت بدر کامل است و زمینیان آخرین ابر ماه سال را مشاهده خواهند کرد.

src="/files/fa/news/fy">امشب ناظر طلوع آخرین ابرماه سال باشید ، شامگاه پنج‌شنبه 18 اردیبهشت، ماه در حالی طلوع خواهد کرد که در وضعیت بدر کامل است و زمینیان آخرین ابر ماه سال را مشاهده خواهند کرد.

مهندس مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه در سال جاری شاهد دو ابر ماه (Supper Moon) هستیم، گفت: اولین و بزرگترین ابرماه سال جاری، "ابرماه صورتی" بود که در ۲۰ فروردین ماه رخ داد و امشب پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه شاهد دومین پدیده نجومی ابرماه خواهیم بود.

وی ادامه داد: در ساعت ۷ و ۳۳ دقیقه صبح روز گذشته چهارشبه ۱۷ اردیبهشت، ماه به کمترین فاصله با زمین رسید و ۳۵۹ هزار و ۶۵۶ کیلومتر با زمین فاصله داشت و از سوی دیگر در ساعت ۱۵ و ۱۵ دقیقه امروز پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه به وضعیت "بدر" یا "ماه کامل" می‌رسد، به ماه کامل اردیبهشت امسال می‌توان لقب "ابر ماه" داد.

عتیقی خاطر نشان کرد: پدیده ابر ماه در زمان قرار داشتن ماه در کمترین فاصله با زمین و همچنین وضعیت ماه کامل رخ می‌دهد.

وی در این باره توضیح داد: با توجه به اینکه ساعت رسیدن ماه به وضعیت بدر که در شرایط نور روز هستیم، ماه در شامگاه پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت به صورت ماه کامل طلوع خواهد کرد و آخرین ابر ماه سال جاری خواهد بود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه در فرهنگ بومیان امریکا نام هر ماه کامل، با توجه به فصل و ماه قرار داشتن در آن به یک عنوان مشهور می‌شود، یادآور شد: بر این اساس ماه کامل ماه گذشته به نام "ماه صورتی" (ابر ماه صورتی) و در اردیبهشت ماه نیز نام ماه کامل با توجه به فصل بهار و شکوفه‌های بهاری، به نام "ماه کامل گُل" معروف است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر با توجه به قرار داشتن ماه در کمترین فاصله با زمین، به این ماه کامل، "ابر ماه کامل گُل" گفته می‌شود.

به گفته این محقق حوزه نجوم آماتوری، این نامگذاری در شرایطی است که در رنگ، شکل و یا ظاهر ماه تغییری ایجاد نمی‌شود.


آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد
قانون موافقتنامه چارچوب همکاری ریلی بین ایران و ترکیه توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد تا توسعه حمل و نقل ریلی و تبادلات بین دو کشور آغاز شود.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر