کد خبر: ۱۴۴۳
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۲

آیا سرکه کرونا را ضد عفونی می کند؟

کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی گیلان اسیدها را نابودکننده ویروس کرونا دانست و خاطرنشان کرد: سرکه از درجه اسیدی پایینی برخوردار است و لذا ضد عفونی کننده مناسبی برای کرونا نیست.
آیا سرکه کرونا را ضد عفونی می کند؟ کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی گیلان اسیدها را نابودکننده ویروس کرونا دانست و خاطرنشان کرد: سرکه از درجه اسیدی پایینی برخوردار است و لذا ضد عفونی کننده مناسبی برای کرونا نیست.

آیا سرکه کرونا را ضد عفونی می کند؟

به گزارش تابناک، مهدی جواهرشناس در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به شیوع ویروس کرونا در جامعه، بر لزوم ماندن در خانه تاکید کرد و گفت: راه های انتقال ویروس کرونا هنوز ناشناخته است و لذا خانه امن ترین مکان است.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا در گروه ویروس های تنفسی قرار می گیرد، افزود: این ویروس از راه پرتاب ترشحات تنفسی همچون عطسه و سرفه منتشر می شود و قدرت پرتاب شدن تا دو متر را دارد؛ سپس سقوط می کند و بر سطوح می نشیند.

کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی گیلان تماس دست با سطوح آلوده به ویروس را یکی دیگر از راه های انتقال آن دانست و تصریح کرد: در صورت برخورد دست آلوده به صورت این ویروس منتقل می شود لذا در هنگام بیرون آمدن از خانه حتما باید مجهز باشیم، یعنی از ماسک و دستکش و دستمال کاغذی و محلول ضد عفونی کننده پایه الکل استفاده کنیم.

جواهرشناس با بیان اینکه اسپری کردن دستکش با مواد ضد عفونی کننده الکلی خطاست، یادآور شد: این محلول ها به واسطه داشتن الکل حلال هستند و دستکش را در برابر ویروس نفوذپذیر می کنند.

وی بیرون آمدن از خانه را به منزله مواجه شدن با ویروس کرونا در هر مکانی دانست و خاطرنشان کرد: خیلی از افراد ممکن است آلوده به ویروس باشند، اما علائم نداشته باشند و یا علائم آنان خفیف باشد لذا در استفاده از وسائل مشترک مانند دکمه آسانسور، دستگیره ها، کلید برق، دستگیره تاکسی و... باید حتما از دستکش یا دستمال کاغذی استفاده کنیم.

این کارشناس بهداشت محیط، خواستار پرهیز از حضور افراد در تجمعات و مکان های پرجمعیت و شلوغ شد و گفت: در صورت قرار گرفتن در چنین فضایی فاصله یک متری را با افراد رعایت کنید. همچنین از صف ماندن در نانوایی و داروخانه و فروشگاه های مواد غذایی بپرهیزید.

وی از صاحبان صنوف و متولیات مراکز عمومی خواست نسبت به گندزدایی محیط اقدام کنند و افزود: دست ها در تماس با پول و اسناد و مدارک و... به شدت آلوده می شوند و لذا در صورت تماس، دست ها را با آب و صابون بشویید و بعد از شست و شو حتما از مواد ضد عفونی کننده الکلی استفاده کنید.

جواهرشناس با تاکید بر توجه به پروانه ساخت مواد ضد عفونی کننده به ویژه الکل، یادآور شد: همه مواد غذایی و آرایشی بهداشتی باید دارای تاریخ تولید، تاریخ انقضا، پروانه ساخت، پروانه بهره برداری، آدرس کارخانه، ترکیبات و نام محصول باشند و نبود هر کدام از این نشانه ها اثبات غیر قابل اعتماد بودن آن محصول است.

این کارشناس بهداشت محیط اسیدها را نابودکننده ویروس کرونا دانست و خاطرنشان کرد: سرکه از درجه اسیدی پایینی برخوردار است و لذا ضد عفونی کننده مناسبی برای کرونا نیست.

وی گندزدایی و ضد عفونی کردن را نیازمند رفع آلودگی اولیه دانست و گفت: لکه های چرب و کثیف از ویروس ها محافظت می کنند و اثر گندزدایی را از بین می برند لذا اول با مواد شوینده از جمله آب و صابون آلودگی رفع و سپس گندزدایی و ضد عفونی کردن صورت گیرد.

کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکسی ها را محل انتشار ویروس کرونا دانست و تاکید کرد: تاکسی ها حتما تهویه داشته باشند و بهتر است پنجره ها را کاملا پایین بکشند تا هوا جریان داشته باشد و رانندگان از ماسک و دستکش استفاده و کارتخوان را جایگزین پول نقد کنند.


آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
عکس المیرا شریفی مقدم و مجری‌های دهه ۶۰ عکس المیرا شریفی مقدم و مجری‌های دهه ۶۰
قاب مشترک المیرا شریفی مقدم با دو مجری دهه ۶۰ را ببینید.
ماجرای بهاره رهنما و پیمان قاسم‌خانی ماجرای بهاره رهنما و پیمان قاسم‌خانی
صحبت‌های بهاره رهنما در فضای مجازی پربازدید شد.
لازلو کراسناهورکای، نویسنده مجارستانی برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۵ شد لازلو کراسناهورکای، نویسنده مجارستانی برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۵ شد
آکادمی نوبل، جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۲۵ را به لازلو کراسناهورکای، نویسنده سرشناس مجارستانی، به‌دلیل خلق آثاری با نگاهی فلسفی و آخرالزمانی، اما سرشار از ایمان به هنر، اهدا کرد.
خبری از نوبل برای ترامپ نیست؛ چرا؟ خبری از نوبل برای ترامپ نیست؛ چرا؟
در حالی که برخی حامیان ترامپ انتظار داشتند او به خاطر نقش خود در توافق آتش‌بس غزه نامزد جایزه نوبل شود، کارشناسان می‌گویند سیاست‌های او با فلسفه صلح نوبل همخوانی ندارد.
حماس اطلاعیه داد: جنگ به پایان رسید حماس اطلاعیه داد: جنگ به پایان رسید
جنبش حماس با صدور اطلاعیه‌ای رسمی پایان جنگ غزه را اعلام کرد و گفت که بر اساس توافق حاصل‌شده، نیروهای اسرائیلی عقب‌نشینی کرده و تبادل اسرا و ارسال کمک‌های انسانی آغاز می‌شود.
توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل با میانجیگری ترامپ توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل با میانجیگری ترامپ
پس از ماه‌ها درگیری خونین، دونالد ترامپ از دستیابی حماس و اسرائیل به توافق آتش‌بس در غزه خبر داد؛ توافقی با میانجی‌گری قطر، مصر، ترکیه و آمریکا که مرحله نخست آن آغاز شده است.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
برگزیده
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو
فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژه «نامیاد» را به‌عنوان معادل فارسی «mention» تصویب کرد
صفحه خبر بالای تصاویر