کد خبر: ۱۳۲۰
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۷
رونمایی شد:

معامله قرن ، ترامپ: اورشلیم پایتخت تقسیم‌ناپذیر اسرائیل باقی می‌ماند

نتانیاهو: حاکمیت اسرائیل بر دره اردن و دیگر مناطق راهبردی که در تورات اشاره شده، به عنوان بخش ثابت اسرائیل به رسمیت شناخته شد / خلع سلاح حماس و حذف تسلیحات از غزه
معامله قرن ، ترامپ: اورشلیم پایتخت تقسیم‌ناپذیر اسرائیل باقی می‌ماند
ترامپ: اورشلیم پایتخت تقسیم‌ناپذیر اسرائیل باقی می‌ماند / نتانیاهو: حاکمیت اسرائیل بر دره اردن و دیگر مناطق راهبردی که در تورات اشاره شده، به عنوان بخش ثابت اسرائیل به رسمیت شناخته شد / خلع سلاح حماس و حذف تسلیحات از غزه
رئیس‌جمهور آمریکا همچنین وعده داد با کمک کشورهای خارجی، 50 میلیارد دلار در کشور فلسطین سرمایه‌گذاری شود. رئیس جمهور آمریکا توقف فعالیت‌های حماس و جهاد اسلامی، توقف بیان شعارهای ضداسرائیلی و همچنین توقف پرداخت غرامت به خانواده‌های شهدای فلسطینی را خواستار شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در شرایطی که دستاورد جدی در دیپلماسی برای عرضه در انتخابات ریاست جمهوری ندارد، در اقدامی نمادین که از نظر قوانین بین المللی جایگاهی ندارد، با رونمایی آنچه که معامله قرن نامید، بر راه حل دو دولت در سرزمین‌های اشغالی تاکید کرد؛ راه حلی که پس از درز جزئیاتش و پیش از رونمایی رسمی از سوی طرف فلسطینی رد شد و تاکید شد فلسطین فروشی نیست.

به گزارش «تابناک»؛ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در یک نشست خبری مشترک با نخست وزیر رژیم اسرائیل که رقیب سیاسی نتانیاهو در اسرائیل نیز به نشانه همراه با این طرح در آن حضور داشت، جزئیات طرح «معامله قرن» را رونمایی کرد و ز تشکیل کمیته‌ مشترک با اسرائیل خبر داد که از طریق آن، مرزهای دو کشور مشخص شود؛ مرزهایی که حدود آن در نقشه منتشر شده از سوی ترامپ پس از معامله بزرگ مشخص شده است.


ترامپ معامله قرن را «گامی به سمت صلح» برای اسرائیل توصیف کرد و مدعی شد که از وضعیتی که فلسطینی‌ها در آن به سر می‌برند، ناراحت است. رئیس جمهوری آمریکا همچنین ادعا کرد: طرح پیشنهادی ما 80 صفحه و با جزئیات‌ترین طرحی است که تاکنون ارائه شده است. این طرح، یک پیشنهاد برد-برد برای هر دو طرف است. این طرح برای رسیدن به منطقه‌ای آرامتر و مرفه‌تر، راهکارهای عملی ارائه می‌دهد.

ترامپ افزود: این توافق اراضی فلسطینی‌ها را دو برابر خواهد کرد و هیچ‌کس از فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها از خانه‌هایشان بیرون رانده نخواهند شد. ما نمی‌خواهیم فلسطینیان و اسرائیلی‌ها از خانه خود بیرون شوند. فلسطینیان می‌توانند کشور مستقلی برای خود داشته باشند. آینده تشکیل دولت فلسطین به این بستگی دارد که آن‌ها قاطعانه تروریسم را رد کنند.

او تاکید کرد: اورشلیم (قدس) پایتخت تقسیم‌ناپذیر اسرائیل باقی می‌ماند. البته قبلا این کار را برای شما کرده بودم و ایالات متحده حاکمیت اسرائیل بر این اراضی را به رسمیت شناخته است. هرگز کاری نمی‌کنیم که امنیت اسرائیل را به خطر بیاندازد. صلح نیازمند کوتاه آمدن است، اما هرگز نمی‌خواهیم اسرائیل بابت صلح از امنیت خود کوتاه بیاید.


ترامپ اضافه کرد: من کارهای زیادی برای اسرائیل کرده‌ام. من پایتختی اورشلیم (قدس) را به رسمیت شناختم، حاکمیت اسرائیل برای جولان را به رسمیت شناختم و از همه مهمتر، از توافق وحشتناک هسته‌ای با ایران خارج شدم. این فرصت فوق‌العاده‌ای برای فلسطینی‌هاست که بعد از سال‌ها کشوری برای خود داشته باشند. ما تیم فوق‌العاده‌ای داریم، همه آن‌ها عاشق اسرائیل هستند.


ترامپ وعده داد که این طرح شرق قدس را به پایتختی فلسطین به رسمیت شناخته و آمریکا در این منطقه سفارت بگشاید. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین وعده داد با کمک کشورهای خارجی، 50 میلیارد دلار در کشور فلسطین سرمایه‌گذاری شود. رئیس جمهور آمریکا توقف فعالیت‌های حماس و جهاد اسلامی، توقف بیان شعارهای ضداسرائیلی و همچنین توقف پرداخت غرامت به خانواده‌های شهدای فلسطینی را خواستار شد.

ترامپ در پایان از عمان، بحرین و امارات بابت کمک‌هایی که کرده‌اند و اعزام سفرایشان به این مراسم، تشکر کرد. نتانیاهو نیز در این نشست از سفرای عمان، بحرین و امارات برای حضور در این مراسم تشکر کرد و گفت از دیدن آن‌ها خرسند است. طرح‌های پیشین هرگز موازنه لازم را برقرار نمی‌کرد. طرح‌های پیشین حاکمیت اسرائیل بر دره اردن را به رسمیت نمی‌شناخت.

نتانیاهو گفت: اما طرح رئیس‌جمهور ترامپ حاکمیت اسرائیل بر دره اردن و دیگر مناطق راهبردی یهودا و سامره (کرانه باختری) را به رسمیت شناخته است. این طرح، بسیاری از نقاطی را که در تورات به آن‌ها اشاره شده، به عنوان بخش ثابت اسرائیل به رسمیت شناخته است. به همین دلیل و به این دلیل که این طرح توازن مناسب را دارد، پذیرفتم که بر اساس آن با فلسطینی‌ها درباره صلح مذاکره کنم.

نخست‌وزیر اسرائیل گفت: شما رئیس‌جمهور ترامپ، بهترین دوستی هستید که اسرائیل تاکنون در کاخ سفید داشته است. شما در برابر ایران ایستادید و قاسم سلیمانی را حذف کردید. این طرح، تأکید می‌کند که فلسطینی‌ها باید یهودی بودن اسرائیل را به رسمیت بشناسند. این طرح مرز شرقی اسرائیل را به رسمیت می‌شناسد. این طرح خواهان خلع سلاح حماس و حذف تسلیحات از غزه است. این طرح تأکید می‌کند که مسئله آوارگان فلسطینی باید بیرون از اسرائیل حل شود.

نتانیاهو «معامله قرن» را «طرح صلحی خارق‌العاده» توصیف کرد و از ترامپ و تیم دولت آمریکا بابت تدوین چنین طرحی تشکر کرد و ادعا نمود: طرح صلح ترامپ یک مسیر واقعی برای صلح پایدار است. ترامپ حاکمیت اسرائیل بر غور اردن و مناطق دیگر را به رسمیت می‌شناسد تا اسرائیل بتواند خودش از خود دفاع کند.

نخست‌وزیر اسرائیل در پایان گفت: اسرائیل تا ابد و برای همیشه، به جرد کوشنر و رئیس‌جمهور ترامپ، مدیون است. رئیس‌جمهور ترامپ، معامله قرن شما، فرصت قرن است. اطمینان داشته باشید که ما از این فرصت استفاده خواهیم کرد.




آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اینفوگرافی، به جز قهوه چی کافئین دارد؟ اینفوگرافی، به جز قهوه چی کافئین دارد؟
کافئین تنها در قهوه نیست! این ماده‌ی محرک و پرطرفدار در خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های دیگری هم پنهان شده که گاهی حتی از قهوه تأثیر قوی‌تری دارند.
قیمت سکه و طلا قیمت سکه و طلا
آخرین قیمت سکه و طلا برای امروز یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴ منتشر شد.
اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۴ تا اواسط هفته جاری اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۴ تا اواسط هفته جاری
سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد نتایج نهایی آزمون سراسری ۱۴۰۴ تا اواسط هفته جاری منتشر می‌شود و سال تحصیلی نودانشجویان از هفته آینده آغاز خواهد شد.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
کری بهروز تابانی در مسترالمپا۲۰۲۵ + فیلم کری بهروز تابانی در مسترالمپا۲۰۲۵ + فیلم
بهروز تابانی در کنفرانس خبری مسترالمپیا۲۰۲۵ گفت: خیلی‌ها شوکه خواهند شد
برنده جایزه صلح نوبل 2025 کیست؟ برنده جایزه صلح نوبل 2025 کیست؟
ماریا کورینا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۵، چهره‌ای جنجالی است که همزمان نماد مقاومت سیاسی و موضوع بحث‌برانگیز در سیاست آمریکای لاتین به شمار می‌رود.
ساعت مسابقات مستر المپیا ۲۰۲۵ ساعت مسابقات مستر المپیا ۲۰۲۵
هادی چوپان، معروف به «گرگ ایرانی» و یکی از برجسته‌ترین چهره‌های بدنسازی جهان، بهروز تابانی، میثم اسکندری و ساسان حیرتی از جمله دیگر بدنسازان ایرانی هستند که موفق به کسب مجوز حضور در این مسابقات شده‌اند
برگزیده
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
پاسخ حماس به طرح ترامپ پاسخ حماس به طرح ترامپ
ما موافقت خود را با آزادی تمام اسیران زنده دشمن و تحویل اجساد کشته شدگان آنها بر اساس فرمول مبادله وارده در پیشنهاد ترامپ اعلام می کنیم.
صفحه خبر بالای تصاویر