کد خبر: ۷۲۳۳
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶

مخاطب ۲۴ - معاون شبکه شرکت مخابرات ایران، می‌گوید عدد درآمد شرکت مخابرات متناسب با اپراتوری با ۳۵ میلیون مشترک نیست و در حالی که اپراتور‌ها اصولا ۱۶ تا ۲۰ درصد درآمد سالانه خود را صرف توسعه و نوسازی می‌کنند، تجهیزات و خدمات شرکت مخابرات ایران نمی‌تواند با استاندارد‌های روز جهانی رقابت کند.


 مهندس رضا خلیلی، معاون شبکه شرکت مخابرات ایران، در لایو اینستاگرام این شرکت با موضوع «لزوم تحول در شبکه ارتباطی ثابت» اعلام کرد: پایین بودن درآمد شرکت مخابرات ایران با این همه میزان تنوع و گستردگی خدمات، تبدیل به اصلی‌ترین چالش شرکت مخابرات شده است و درآمد‌های ما در حد یک اپراتور ۳۵ میلیونی نیست. در حالی که شرکت برای توسعه هزینه‌های ارزی می‌پردازد و در حد شرکت‌های بزرگ مخابراتی جهانی کاربر دارد، اما درآمد‌های ریالی که مطابق با تورم افزایش پیدا نکرده مخابرات را از استاندارد‌های جهانی عقب نگه داشته است.

درآمد شرکت مخابرات متناسب با اپراتوری با ۳۵ میلیون مشترک نیست

مهندس خلیلی با اشاره به اینکه شرکت مخابرات اپراتور قالب است و تمام لایه‌های شبکه را با بیش‌ترین سطح پوشش در شهر‌ها در اختیار دارد و هزینه طراحی، توسعه، اجرا و نگهداری ۳۱ منطقه مخابراتی را با گسترده‌ترین المان‌ها انجام می‌دهد، می‌گوید: این حجم از گستردگی فعالیت‌های شبکه مخابرات ایران چالش‌های زیادی را به همراه دارد و در شرایطی که بسیاری از تجهیزات مخابرات طول عمر و قدمت بالایی دارند برای تامین کنندگان نیز نگهداری تجهیزات و به روزرسانی آن سخت شده است.

۱۶ تا ۲۰ درصد درآمد اپراتور‌های مخابرات سهم توسعه است

به گفته معاون شبکه مخابرات ایران معمولا استاندارد سرمایه‌گذاری در اپراتور‌های مخابراتی بین ۱۶ تا ۲۰ درصد است و آن‌ها از درآمد سالانه خود ۱۶ تا ۲۰ درصد را صرف توسعه و نوسازی کرده و حدود ۱۰ درصد از ارزش ماشین‌آلات یا تجهیزات خود را برای تامین یدک و نگهداری هزینه می‌کنند.


مهندس خلیلی، اما می‌گوید: مشکل اینجاست که عدد درآمد شرکت مخابرات ایران متناسب با اپراتور ۳۵ میلیون مشترکی نیست و اپراتور‌های مشابه شرکت مخابرات ایران در حدود ۴ میلیارد دلار درآمد دارند و حدود هشتصد میلیون دلار یعنی ۲۰ درصد را صرف نوسازی و توسعه می‌کنند، اما درآمد مخابرات ایران حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است و سرمایه‌گذاری ۲۰ درصد آن حدود ۲ هزار میلیارد تومان است که تبدیل ارزی آن می‌شود چیزی در حدود ۸۰ میلیون دلار، مبلغی که حتی برای نوسازی عادی کافی نیست.

تحول دیجیتال سرمایه‌ای فراتر از درآمد‌های سالانه می‌خواهد

آنطور که مهندس خلیلی توضیح می‌دهد از بیست درصد درآمد سالانه مخابرات حتی درآمدی برای نوسازی و توسعه سالانه عادی باقی نمی‌ماند چه برسد به تحول دیجیتالی. چون تحول دیجیتالی به خودی خود هزینه‌های بسیار سنگین‌تری دارد. به گفته او به میزان سرمایه‌گذاری و میزان درآمد و میزان هزینه‌ای که برای نگهداری باید صرف بشود و میزان استهلاک همه این‌ها نشان می‌دهد که درآمد شرکت در حدی نیست که بتواند مطابق با استاندارد‌های جهانی ماموریت‌های تحولی خود را انجام دهد.

او باور دارد که در سال‌های گذشته علی‌رغم همه فشار‌های مالی، مخابرات در مسیرتوسعه، سرمایه‌گذاری کرده است، اما با هدف اصلی فاصله دارند. او در این رابطه توضیح می‌دهد: تحول یعنی تغییر اساسی در دوره‌های بلندمدت که از سویی کاربران افزایش پیدا کنند و افزایش دسترسی اتفاق بیفتد و از سویی در مسیر توسعه دیجیتالی باشد.

در حال حاضر بحث FTTX فیبر نوری است که نسل جدید فناوری مخابراتی در ایران است ما باید اول سطح پوشش را بالا ببریم، بعد از این مرحله جذب مشتریان و پوشش کیفیت سرویس و سرعت را بالا می‌برد که رفتن به سمت سرویس مطلوب در گرو تامین هزینه‌هاست. تغییرات اساسی هزینه چند برابری دارد و با تامین منابع فعلی اصلا جوابگو نیست با اعداد درآمد فعلی این تحولات ۱۵ سال بعد طول می‌کشد.

استان‌های در حال توسعه

مهندس خلیلی به برخی استان‌ها که در دستور کار توسعه قرار دارند نیز اشاره کرد و افزود: برخی استان‌ها مثل گیلان، خراسان رضوی، فارس بنا به نیاز‌های مخابراتی استانشان در صدر این روند قرار دارند و برنامه امسال ما مشخصا به هم‌گرایی و هم‌افزایی در حوزه توسعه اختصاص دارد.

مهندس خلیلی، اما از چالش‌های عمده فعلی مخابرات از سرقت مس و تجهیزات مخابرات نام برد و گفت: با افزایش قیمت مس و افزایش قیمت دلاری متاسفانه با سرقت این امکانات نیز مواجهیم و این کار را سخت‌تر کرده است.

در پایان مهندس خلیلی کارخانه‌های ایرانی را در صورت تامین منابع مالی دارای توان تولید فیبر نوری دانست و تاکید کرد در حال حاضر اصلی‌ترین چالش FTTH از سمت خود مشترکان است، چون هزینه بیشتری دارد و خود هزینه عامل بازدارنده است. او همچنین منطقی‌سازی قیمت‌ها را منبع اصلی نوسازی و تحول در سطح مخابرات دانست و گفت بدون اصلاح تعرفه‌ها، تحول شدنی نخواهد بود

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
آموزش گرفتن خروجی و بکاپ از انواع اطلاعات تلگرام title
در صورتی که نیاز به گرفتن خروجی و بکاپ از اطلاعات خود در تلگرام دارید، در ادامه می‌توانید آموزش استخراج داده‌های Telegram را مشاهده کنید.
آشنایی به شکل بلایند دیت یعنی چی؟ title
‌نمی‌توان بلایند دیت را پدیده‌ای بیگانه و مغایر با فرهنگ ایرانی دانست خصوصا که می‌تواند یکی از راه‌های آشنایی افراد برای روابط عاطفی و ازدواج در نظر گرفته شود. به تازگی هم برنامه‌ای که اصطلاحا نسخه اسلامی بلایند دیت است ساخته شده، هر چند ساخت ورژن اسلامی بلایند دیت انتقادات زیادی را بین کاربران برانگیخته است.
وکس صورت در دوران قاعدگی ضرر دارد؟ title
خدمات زیبایی مثل مانیکور، پدیکور، اپیلاسیون و… به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره‌ تبدیل شده‌اند.
تفاوت قاضی ایستاده و قاضی نشسته چیست؟ title
در یک تقسیم‌بندی کلی قضات به دو عنوان قاضی ایستاده و قاضی نشسته تقسیم می‌شود. قاضی ایستاده به دادیار، دادستان و بازپرس، گفته می‌شود و قاضی نشسته به قاضی صدور حکم گفته می‌شود.
پلمپ قدیمی‌ترین پیتزا فروشی تهران بخاطر حجاب! title
پیتزا "داوود" قدیمی‌ترین پیتزا فروشی تهران به دلیل عدم رعایت حجاب پلمب شد
بعد از ۱۸ سال نمی‌دانم ناصر عبداللهی را کشته‌اند یا نه؟ title
«ناصر را زده بودند، اما این‌که چه کسی این‌کار را کرد من هیچ‌وقت نفهمیدم»؛ این‌ها گفته‌های فاطمه فهیمی، همسر ناصر عبداللهی است. پس از ۱۸ سال، او در مصاحبه خود روایتی جدید از مرگ پرابهام خواننده مشهور دارد. کسی که به گفته خودش در تمام این سال‌ها متهم به قتل همسرش بوده، اما قانون به او اجازه نداده تا او را پیگیری قضایی کند. این پرونده عبداللهی بدون پیگیری پدر و پسران عبداللهی مختومه اعلام شد و هرگز عاملان مرگش شناخته و مجازات نشدند.
سرعت اینترنت در ایران چطوره؟ title
با وجود گزارش جدید اسپیدتست در ماه مارس ۲۰۲۴ که حاکی از بهبود وضعیت سرعت اینترنت ایران است، جایگاه ایران در رده‌بندی کلی نسبت به دیگر کشور‌ها افت داشته است.
برگزیده
لیلاز: اسرائیل می‌خواهد ما را وارد یک درگیری بزرگ کند title
سعیدلیلاز، اقتصاددان: بدون شک، نتانیاهو (نه اسراییل) از رویارویی که با ایران خواهد داشت، منافعی برداشت می‌کند، اما منافع کلان ایران این است که وارد این دام و این بازی نشود، چراکه ایران به هر حال قدرت‌نمایی خود را انجام داده است. شاه‌کلید حرف من این است، ما در صحنه خاورمیانه برد ژئوپلیتیک داشته‌ایم، نباید این برد ژئوپلیتیک را با یک باخت تاکتیکی تعویض کنیم. این خواسته مهم اسراییل است که برد ژئوپلیتیک ایران را با یک باخت تاکتیکی عوض کند. ایران نباید تن به این اشتباه دهد و تن هم نخواهد داد
توصیه مهم رهبر انقلاب به ارتش جمهوری اسلامی ایران title
حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمودند: جا دارد که امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران را «حزب‌الله» بنامیم. هر چه می‌توانید، در این خطِّ حزب‌اللّهی جلو بروید.
رئیسی: وعده صادق هیمنه شکست‌ناپذیری اسرائیل را فرو ریخت title
رئیس‌جمهور گفت: بعد طوفان الاقصی، وعده صادق هیمنه اسرائیل را فرو ریخت و ثابت کرد قدرت آن‌ها تارعنکبوتی است.
رئیسی: ایستادگی یمن معادلات را به‌نفع غزه رقم خواهد زد title
رئیس‌جمهور با اشاره به ابتکارات دلاورانه مجاهدان یمنی در جهت توقف نسل‌کشی ملت فلسطین تصریح کرد: ایستادگی و مقاومت ملت قهرمان یمن کنار ملت فلسطین قطعاً در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی مؤثر است و معادلات را به‌نفع مردم مظلوم غزه رقم خواهد زد.
گزارش ارتش رژیم صهیونیستی از جزئیات حمله ایران title
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت: ایران شب گذشته بیش از ۳۰۰ موشک بالستیک و پهپاد و موشک کروز شلیک کرد.
سقوط بازار‌های مالی جهان پس از پاسخ ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی title
پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی، بازار‌های مالی دیجیتال را دچار نوسان شدید کرده است.