کد خبر: ۱۶۰۳
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۶
عضو شورای مرکزی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران
۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۰ انتخابات مهم ریاست جمهوری برگزار می شود. در آستانه این انتخابات مهم گفتگویی کوتاه انجام داده ایم با دکتر اشکان اسکندرزاده عضو شورای مرکزی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران (هدا) که در زیر از نظرتان می گذرد.

 میزان بی اعتمادی جوامع از حکومت ها، لزوم اصلاح را نمایان می سازد.

مخاطب۲۴ به نقل از سایت مجله کولاک : خرداد ماه ۱۴۰۰ انتخابات مهم ریاست جمهوری برگزار می شود. در آستانه این انتخابات مهم گفتگویی کوتاه انجام داده ایم با دکتر اشکان اسکندرزاده عضو شورای مرکزی حزب همبستگی دانش آموختگان ایران (هدا) که در زیر از نظرتان می گذرد.

*پیش بینی شما از وضعیت انتخابات هزار و چهارصد چیست؟

گفتگو با دکتر اشکان اسکندرزاده عضو شورای مرکزی حزب همبستگی دانش آموختگان ایرانکشور ما برای انتخابات امسال یکی از غیرقطعی ترین شرایط سیاسی را تجربه می‌کند به‌طوری‌ که هنوز نمی‌توان پیش بینی صحیحی از وضعیت نهایی داشت، قطعا روند تایید صلاحیت ها، مناظرات انتخاباتی، مصوبات ستاد کرونا مبنی بر لغو تجمعات، و در آن سو فعالیت شبکه های اجتماعی نوظهور از جمله کلاب هاوس، تاثیر چشمگیری در فضای انتخاباتی امسال دارند، فضای جدید تکنولوژی و رسانه‌های نوین ممکن است همه‌ی محاسبات سنتی را برهم زند، زمانی درب محل سخنرانی‌ها را با چوبه‌ی دار تزئین می‌کردند. سخنرانان آگاهی‌دهنده را با چماق و آجر و سنگ بدرقه می‌کردند در گردهمایی‌ها آدم‌هایی بود که لخت شوند و وسط سخنرانی همه چیز را برهم‌ زند. اگر کسی به روشنگری نشانی می‌داد، سیاهی‌لشکرهایی حاضر بودند که دانشگاه‌ها را تعطیل کنند. ولی اکنون با ورود به دنیای جدید، سیاهی‌لشکرها به تسخیر تکنولوژی و رسانه های نوین درآمده‌اند و از این حیث است که امسال شبیه هیچ دوره‌ای نیست و افراد و گروه‌هایی که از حالا برای خود کارت تبریک فرستاده‌اند، باید کمی به عصر جدید واقف‌ تر باشند.


*به نظر شما میزان استقبال ملت ایران از انتخابات امسال چگونه خواهد بود و تحت تاثیر چه عواملی است؟

قطعا شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه ناشی از پاندمی ویروس کرونا و عملکرد دولت دوازدهم همگی بر میزان مشارکت تاثیر منفی خواهد گذاشت اما مطمئنا هنوز هم مردم ایران از به صحنه آمدن افرادی که بتوانند وضع موجود را تغییر دهند استقبال می‌کنند هرچند که این بار دیرتر اعتماد می‌کنند و به راحتی شعارهای هر فردی را نمی‌پذیرند، که این بینش در کل اتفاق مبارکی است و ملت ایران دانسته که دیگر هزینه آزمون و خطای فرد اشتباهی را نباید بپردازد.

*آیا معتقدید که مشارکت پایین جامعه در انتخابات، پایه های نظام را تضعیف می‌کند؟

قطعا تصور برخی گروه‌ها مبنی بر این که تشویق مردم به رای ندادن، پایه‌های جمهوری اسلامی را متزلزل می‌کند، تصور بی‌اساسی است و این موضوع دستاوردی جز انتخاب افراد اشتباه و تحت تاثیر قراردادن معیشت مردم ندارد، متاسفانه گاها در کشور ما طیف اصولگرای افراطی  و شبکه‌های معاند، در برخی مسائل هم‌سو و هم‌نظر می‌شوند که این مسئله اصلا به صلاح کشور نیست و بهتر است که در مسیر حرکت سیاسی، تعادل را حفظ کنیم و به خاطر رقابت های سیاسی داخلی؛ به بیگانگان پاس گل ندهیم، امروز تفکر اصلاحات از یک طرف مورد هجمه بیگانگان است و آن را سوپاپ اطمینان نظام می‌دانند که نگذاشته نظام به سمت فروپاشی برود و از طرف دیگر مورد هجمه طیف اصولگراست. مردم کشور ما از یک طرف از شبکه‌های معاند تشویق به رای ندادن می‌شوند و از طرف دیگر اصولگرایان در داخل کشور برای مشارکت مردم رغبتی ندارند و معتقدند که رای خود را دارند و لزومی به مشارکت بالای مردم نیست. این هم‌نظری‌های گروهی از افراد داخل کشور با طیفی در خارج از کشور، خوب نیست و مردم باید هوشیار باشند که رای ندادن نهایتا به نفع چه کسی تمام خواهد شد و چه پیامدهایی خواهد داشت.

*فضای کنونی جامعه ایران را اصلاح پذیر می دانید یا به نظر شما حرکت انقلابی علاج آن است؟

به قول محمدحسین کریم پور، وقتی که انقلاب اتفاق می‌افتد یعنی ساختمانی کهنه خراب می‌شود. نظم سابق دگرگون می‌شود و ابزار آن کلنگ است و جز خراب کردن اتفاقی نیافتاده. از این قسمت به بعد است که کار اصلی شروع می‌شود، یا انقلابی گری و انقلابی نمایی کسب و کار افراد می شود، هنوز کلنگ را زمین نمی گذارند، چریک و معترض و طلبکارباقی می‌مانند، از این‌که انقلاب تمام شود و مردم نتیجه را بخواهند دائما می‌هراسند و فقط بلدند همه را عتاب کنند، به کسی جواب نمی‌دهند، به کنار رفتن هم فکر نمی‌کنند و پرچمدار انقلابی بی پایان می شوند. همانند انور خوجه، قذافی یا موگابه! یا اثبات می‌کنند که انقلاب وسیله خدمت بوده، نه بستر قدرت. بنابراین سعی می کنند که عصر کلنگ، طولانی نشود. کلنگ را کنار می‌گذارند و ابزار سازندگی را برمی‌دارند. خشونت انقلاب، جایش را به حکومت قانون، مسئولیت پذیری و تولید قدرت و خلق رفاه می‌دهد. ماندلا می شوند و بر پیشانی تاریخ، می درخشند!

*و نتیجه گیری؟

بنابراین جامعه امروز ما به شدت نیازمند اصلاح است و اصلاح به معنی واقعی کلمه. اصلاح به معنای سامان دادن، بهینه ساختن بدون آن که بنیاد جامعه را دگرگون سازد. مانند رفرم‌های آموزشی، اداری و اقتصادی.  اصلاح در قرآن، در مقابل افساد است. افساد یعنی نابسامانی ایجاد کردن و از حالت تعادل بیرون بردن. از همین منظر بود که انبیا و پیامبران برای اصلاح جامعه آمدند. حکومت‌ها بدون اصلاح به موقع ساختار خود، تن به آشفتگی و فروپاشی می‌دهند و میزان بی‌اعتمادی جوامع از حکومت‌ها، لزوم اصلاح را نمایان می‌سازد.



آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
اگر این نشانه‌ها را دارید یعنی شخصیت قوی دارید title
علم روانشناسی می‌گوید افرادی که شخصیت قوی‌ای دارند اغلب جسورترند و از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند. آن‌ها از ابراز عقاید خود واهمه ندارند و به طور حتم به دیگران اجازه نمی‌دهند به آن‌ها بی احترامی کنند.
آموزش گرفتن خروجی و بکاپ از انواع اطلاعات تلگرام title
در صورتی که نیاز به گرفتن خروجی و بکاپ از اطلاعات خود در تلگرام دارید، در ادامه می‌توانید آموزش استخراج داده‌های Telegram را مشاهده کنید.
آشنایی به شکل بلایند دیت یعنی چی؟ title
‌نمی‌توان بلایند دیت را پدیده‌ای بیگانه و مغایر با فرهنگ ایرانی دانست خصوصا که می‌تواند یکی از راه‌های آشنایی افراد برای روابط عاطفی و ازدواج در نظر گرفته شود. به تازگی هم برنامه‌ای که اصطلاحا نسخه اسلامی بلایند دیت است ساخته شده، هر چند ساخت ورژن اسلامی بلایند دیت انتقادات زیادی را بین کاربران برانگیخته است.
وکس صورت در دوران قاعدگی ضرر دارد؟ title
خدمات زیبایی مثل مانیکور، پدیکور، اپیلاسیون و… به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره‌ تبدیل شده‌اند.
تفاوت قاضی ایستاده و قاضی نشسته چیست؟ title
در یک تقسیم‌بندی کلی قضات به دو عنوان قاضی ایستاده و قاضی نشسته تقسیم می‌شود. قاضی ایستاده به دادیار، دادستان و بازپرس، گفته می‌شود و قاضی نشسته به قاضی صدور حکم گفته می‌شود.
پلمپ قدیمی‌ترین پیتزا فروشی تهران بخاطر حجاب! title
پیتزا "داوود" قدیمی‌ترین پیتزا فروشی تهران به دلیل عدم رعایت حجاب پلمب شد
بعد از ۱۸ سال نمی‌دانم ناصر عبداللهی را کشته‌اند یا نه؟ title
«ناصر را زده بودند، اما این‌که چه کسی این‌کار را کرد من هیچ‌وقت نفهمیدم»؛ این‌ها گفته‌های فاطمه فهیمی، همسر ناصر عبداللهی است. پس از ۱۸ سال، او در مصاحبه خود روایتی جدید از مرگ پرابهام خواننده مشهور دارد. کسی که به گفته خودش در تمام این سال‌ها متهم به قتل همسرش بوده، اما قانون به او اجازه نداده تا او را پیگیری قضایی کند. این پرونده عبداللهی بدون پیگیری پدر و پسران عبداللهی مختومه اعلام شد و هرگز عاملان مرگش شناخته و مجازات نشدند.
برگزیده
رییس جمهور: «وعده صادق» اقدامی ضروری و نماد اقتدار کشور بود title
رییس جمهور گفت: عملیات «وعده صادق» نشاندهنده اقتدار، موجب وحدت کشور و پاسخی ضروری بود.
چرا اسرائیل از ریزپرنده برای خرابکاری در اصفهان استفاده کرد؟ title
استفاده اسرائیل از ریزپرنده برای تهاجم به یک پایگاه هوایی در اصفهان، بیش از آنکه محصول یک طراحی عملیاتی باشد، نتیجه پذیرفتن معادله جدید با ایران تا این لحظه از تنش‌ها هست.
لیلاز: اسرائیل می‌خواهد ما را وارد یک درگیری بزرگ کند title
سعیدلیلاز، اقتصاددان: بدون شک، نتانیاهو (نه اسراییل) از رویارویی که با ایران خواهد داشت، منافعی برداشت می‌کند، اما منافع کلان ایران این است که وارد این دام و این بازی نشود، چراکه ایران به هر حال قدرت‌نمایی خود را انجام داده است. شاه‌کلید حرف من این است، ما در صحنه خاورمیانه برد ژئوپلیتیک داشته‌ایم، نباید این برد ژئوپلیتیک را با یک باخت تاکتیکی تعویض کنیم. این خواسته مهم اسراییل است که برد ژئوپلیتیک ایران را با یک باخت تاکتیکی عوض کند. ایران نباید تن به این اشتباه دهد و تن هم نخواهد داد
توصیه مهم رهبر انقلاب به ارتش جمهوری اسلامی ایران title
حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمودند: جا دارد که امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران را «حزب‌الله» بنامیم. هر چه می‌توانید، در این خطِّ حزب‌اللّهی جلو بروید.
رئیسی: وعده صادق هیمنه شکست‌ناپذیری اسرائیل را فرو ریخت title
رئیس‌جمهور گفت: بعد طوفان الاقصی، وعده صادق هیمنه اسرائیل را فرو ریخت و ثابت کرد قدرت آن‌ها تارعنکبوتی است.
رئیسی: ایستادگی یمن معادلات را به‌نفع غزه رقم خواهد زد title
رئیس‌جمهور با اشاره به ابتکارات دلاورانه مجاهدان یمنی در جهت توقف نسل‌کشی ملت فلسطین تصریح کرد: ایستادگی و مقاومت ملت قهرمان یمن کنار ملت فلسطین قطعاً در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی مؤثر است و معادلات را به‌نفع مردم مظلوم غزه رقم خواهد زد.